Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Лайфстайл

10 причини да обичаме класическите парфюми

Всички имаме сантимент към класиката. Без значение дали става въпрос за музика, филми, танци, книги или парфюми. Фен съм на новите аромати, но щом става дума за класически парфюм не мога да скрия своя афинитет. Напълно наясно съм, че предпочитанието към класическите парфюми е много в ущърб на новите такива. Случва се понякога вместо да съм любопитна към някое ново ухание, цялата ми същност да крещи да взема любимия си класически парфюм. Моята ароматна колекция не може да съществува без „класика“ и в тази статия ще изложа моите причини за това.

  • Сложни и богати аромати 

Великите парфюмни къщи се отличават със сложността и богатството на всички парфюми, които разработват. Пример за такива са Guerlain, Chanel, Caron.. Според някои богатството на уханията понякога е излишно и твърде претоварено, но за мен това е истинско пиршество за сетивата. Обикновено комбинациите съчетават висок процент естествени съставки, особено цветя. Много от класическите аромати са толкова харесвани именно защото техните създатели перфектно балансират разнообразието от съставящите ги елементи.

  • Изненадващо ухание 

Много обичам парфюми, които променят аромата си върху кожата. Харесвам уханията, които не разкриват целия си чар наведнъж – в началото се усещат една част от съставките, едва след няколко часа се откриват и останалите. Това прави класическите парфюми толкова вълнуващи, колкото препрочитането на стара, любима книга.

  • Необичайни съставки

Днес парфюмеристите имат шанс да използват в пъти повече материали и суровини, отколкото преди 50 или 100 години. Всичко обаче има своята цена. Понякога тя може да е твърде висока за творението, което парфюмериста иска да създаде. Това предполага и заменянето на някои състави с изкуствени такива, които да доближават аромата на естествените. Класическите парфюми от миналото продължават да се произвеждат със същия клас селектирани суровини, които така положително влияят на цялостния аромат.

  • Опаковка 

Обикновено съдържанието е много по-важно от самата опаковка. Винаги обаче красивият флакон прави впечатление. Значимите парфюмерийни марки съгласуват директно с парфюмериста как ще изглежда опаковката на парфюма. Стремежът е тя да съответства на аромата възможно най-много. Днес в повечето случаи флаконите на парфюмите се разработват от маркетинговите отдели, за да бъдат възможно най-близо до клиентските очаквания.

  • Отзиви 

Колкото по-дълго даден парфюм е бил на пазара, толкова повече отзиви за него можете да съберете. С времето за ароматите се популяризират и редица интересни истории, някои от които свързани с известни личности. Една от тях тръгва от интервю на Мерлин Монро през далечната 1954 година, където тя споделя, че единственото, което носи в леглото са 5 капки от Chanel No 5. Откровението обикаля всички медии и ароматът се превръща в емблема за провокация и сексапил.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-05 14:43:04 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1405 прегледа
Лайфстайл: През студените и мрачни зимни дни, много жени залагат на силни и чувствени парфюми , които да им напомнят за топлите летни дни. Зимата е идеалния сезон, когато дамите могат да се насладят на по-тежките аромати, които въпреки неблагоприятните атмосферни условия, запазват интензивността на уханието си през целия ден, без да бъдат прекалено натрапчиви. Подходящите аромати за зимните парфюми биха бил ... още
На: 2013-12-03 16:18:08 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1916 прегледа
Лайфстайл: Много хора са на мнение, че избора на парфюми е изключително личен и дори интимен момент. Много по-лесно е човек сам за себе си да избере парфюми, отколкото за някои друг. Това е съвсем нормално, тъй като всеки човек знае какво харесва и какви аромати предпочита, докато ако избирате парфюми за подарък в повечето случай се стреля на сляпо и вероятността да изберете парфюми, които другия човек ще ха ... още
На: 2013-12-08 15:32:32 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 679 прегледа
Технологии: Парфюми и козметика са двете неща, които всеки човек трябва да притежава независимо от социалният си статус. Първоначално те са били използвани само от висшата класа и са имали статут на луксозен аксесоар, но в наши дни са достъпни за всеки. В модерното общество използването на парфюми и аромати се превърна в практика, която може да различи един човек от друг, а също така да покаже и техните ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X