Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

2 вида дюбели, които всеки домашен майстор използва

Всичко, което е окачено на стената без значение дали е обикновен семеен портрет, картина или голям стелаж, всяко нещо се нуждае от свързващ елемент, който да го прикрепи директно към стената. За целта се използват здрави и високоякостни дюбели. Те са вид крепежни елементи, които обикновено са предназначени за леки и тежки товари, както и за гипсови и бетонни стени. В тази статия ще споделя с вас 2 от най-предпочитани от мен видове дюбели, които лично аз като домашен майстор доста често използвам.

Самонарезни дюбели

Това са вид дюбели, които могат да издържат средно тежки обекти и обикновено биват поставяни панелни или гипсокартонени стени.

Те са сравнително нови, но все повече печелят симпатиите на професионални и домашни майстори. Специфичното при тях е, че могат да бъдат инсталирани по два начина – единия е да се завият директно в стената с помощта на ръчна или електрическа отвертка.

Самонарезните дюбели са със заострен край и резба, която им позволява сами си създадат канал в стената. Другият вариант е да се направи малка дупка с помощта на дрелка, след което да се завие дюбела. На практика е много лесно да ги пренатегнете, а това ще доведе до нежелани щети на стената. За това, за да ги монтирате правилно трябва да ги завиете докато главата им не се изравни с повърхността на стената.
Запомнете нещо много важно – не трябва да хлътват под повърхността на стената!

Пластмасови дюбели за плоскости

Те се използват за монтаж в гипсокартон, като те са предназначени за средни до тежки товари. Дюбелите за плоскости за предпочитани заради сравнително ниската си цена и лесен монтаж. Освен това, когато решите, че трябва да ги отстраните това може да се случи много бързо и лесно. Всичко, което трябва да направите е само да разхлабите винта, за да се свободи и пластмасовия дюбел. Това е нещо, което трудно бихте могли да направите със стандартни дюбели.

За да инсталирате тези дюбели просто направете следното:

 

  • Пробийте малка дупка в стената с размери по-малки от самия дюбел, но за всеки случай специалистите препоръчват да проверите препоръките на производителя.
  • Сгънете пластмасовите крила на дюбела и ги поставете в дупката.
  • След това използвайте чук, с помощта, на който да вкарате нацяло дюбела, така че да се изравни с повърхността на стената.
  • Поставете винта в дупката и започнете да затягате.

 

Разбира се има още много и най-различни видове дюбели, но аз лично предпочитам да работя с тези два, както и с класическите, но в някои определени ситуации. За да бъда сигурен, че монтажа и скрепването е наистина здраво и ще издържи дълго време, аз използвам само висококачествени дюбели, които откривам само в каталога на ИТТ България ЕООД на им http://itt.bg/bg/продукти/крепежни-елементи/дюбели.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-06-04 15:33:05 преди: 2 години / 4 гласа / 15 точки / 0 коментара / 7995 прегледа
Видео: Вчера на 03.06.2016г. Районен съд Малко Търново, който обслужва район население от едва около 2-4 хил. души ПРЕНЕБРЕГНА 10 000 ПОДПИСА НА ГРАЖДАНИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ , които искат справедливост и свобода за патриота Петър Низамов. Съдът реши да не вземе предвид волята на народа и го остави под домашен арест. Под домашен арест, защото се бори срещу нашествениците, които пълнят банковата сметка н ... още
На: 2013-12-08 08:57:21 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 570 прегледа
Други: Гаражните врати могат да бъдат в различни размери и да са изработени от различни материали. В допълнение към тези особености на отделните видове гаражни врати е възможно да се избира и измежду различни механизми на отваряне и затваряне, както и да се реши дали вратите да имат вградено осветление или не. Знаейки спецификациите, които диференцират една врата от друга, всеки от вас може да започне св ... още
На: 2017-04-17 12:30:41 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 8220 прегледа
Новини: В хотел „Едия“ в град Сандански е станала голяма трагедия със служителка. Инцидентът е от снощи, около 23.30 часа. Жената, която е майстор-готвач в хотела, минути след като свършила смяната си починала. В. Георгиева си тръгнала, но на метри от входа се хванала за сърцето и паднала на земята в тежко състояние. Екип на Спешна помощ е извикан веднага, но когато е пристигнал не е имало ка ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X