Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

4 Причини защо твърде много захар е лошо за вас

От сос на маринара до фъстъчено масло, добавената захар може да се намери дори и в най-неочакваните продукти. Много хора разчитат на бързи, преработени храни за закуска.

Тъй като тези продукти често съдържат добавена захар, те съставляват голяма част от дневния прием на калории. В България добавените захари представляват до 17% от общия прием на калории при възрастни и до 14% за деца. Употребата на големи количества захар може да довете до различни здравословни проблеми

 

1. Може да доведе до увеличаване на теглото

Степента на затлъстяване се увеличава в световен мащаб и добавената захар, особено от напитки, подсладени със захар, се смята за един от основните виновници. Напитките, подсладени със захар като сода, сокове и сладки чайове, са пълни с фруктоза - вид проста захар.

Консумирането на фруктоза увеличава глада и желанието ви за храна повече от глюкозата, основният вид захар, който се съдържа в нишестените храни . Освен това, прекомерната консумация на фруктоза може да предизвика резистентност към лептин, важен хормон, който регулира глада и казва на тялото ви да спре да яде .

2. Може да увеличи риска от сърдечни заболявания

Диетите с високо съдържание на захар са свързани с повишен риск от множество заболявания, включително сърдечни заболявания - водеща причина за смърт в световен мащаб. Доказателствата показват, че диетите с висока захар могат да доведат до затлъстяване, възпаление и високи нива на триглицеридите, кръвната захар и нивото на кръвното налягане - всички рискови фактори за сърдечни заболявания .

Освен това консумацията на твърде много захар, особено от напитки, подсладени със захар, е свързана с атеросклероза, заболяване, характеризиращо се с мастни, запушени артерии

С други думи, захарните напитки не ограничават глада ви, което го прави лесно да консумирате голям брой течни калории. Това може да доведе до увеличаване на теглото.

3. Свързано е с акне

Диета с високо съдържание на рафинирани въглехидрати, включително захарни храни и напитки, е свързана с по-висок риск от развитие на акне. Храни с висок гликемичен индекс, като преработени сладкиши, повишават кръвната Ви захар по-бързо от храни с по-нисък гликемичен индекс.

Захарните храни бързо увеличават кръвната захар и нивата на инсулина, което води до повишена секреция на андроген, от които играят роля в развитието на акнето.

4. Увеличава риска от диабет

Световното разпространение на диабета се е увеличило повече от два пъти през последните 30 години . Въпреки че има много причини за това, съществува ясна връзка между прекомерната консумация на захар и риска от диабет.

Затлъстяването, което често се причинява от консумацията на твърде много захар, се счита за най-силният рисков фактор за диабета .

Още полезни статии на тази тема, може да намерите и в сайтът bilkabg.com


loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 71 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-08-22 09:02:27 преди: 1 година / 4 гласа / 14 точки / 1 коментара / 8336 прегледа
Здраве: Ще ви представим една уникална домашна рецепта, с която много лесно ще контролирате кръвната си захар. За този прост трик имате нужда само от едно варено яйце и оцет. Смята се, че тази рецепта е много ефективно средство за намаляване на кръвната захар и поддържане на оптималното й ниво. Преди да започнете да използвате рецепта измерете нивото на кръвната си захар, за да станете свидетели на полож ... още
На: 2016-02-14 13:01:57 преди: 2 години / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 2879 прегледа
Здраве: Не случайно захарта е наричана бялата смърт! Тя буквално може да убие човек! Експертът по хранене Майк Манкинс е създал собствена методология, в която трябва да замените захарта с мед. Това ще доведе до метаболитни промени в организма. От една страна ще можете да премахнете всички сладкиши и сладки неща, които са набутани с всякакви отрови, без да се лишавате от сладко. От друго ще изгаряте пове ... още
На: 2016-07-27 13:29:12 преди: 1 година / 2 гласа / 7 точки / 1 коментара / 21292 прегледа
Новини: Отец Никанор разби на пух и прах мюсюлманското вероизповедание, което е причина за терор и кланета из цяла Европа. Мюсюлманите трябва да са наясно със себе си, тяхното вероизповедание още повече, защото тяхната религия „се разпространи с огън и меч, със свещена война", обяви той от ефира на Тази сутрин „Не можем да казваме, че всяко насилие априори е лошо. Ако някой стои срещу теб с б ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X