Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

4 уникални и различни съвета, с които ще пестиш по 200 лева всеки месец! Без глупости!

Днес попаднах на няколко съвета за пестене пари, които са наистина различни от баналните препоръки, които ни се дават до сега. Единственото, което трябва да направите е да планирате малко повече. Без проблем със следващите няколко съвета можете да спестите няколко стотин лева на месец или няколко месеца.

1. Проверете абонаментите си и се откажете от ненужните. Ще започна с пример. Аз плащам 50-на лева всеки месец за карта за посещение на плувен басейн. Скоро разбрах, че не ходя достатъчно често, за да ми е изгодно това. Едно посещение 5 лева, а аз вече ходя по не повече от 1-2 пъти на седмица. Същото важи за абонаменти за фитнес, където не ходите редовно;за вестници и списания, които не четете; членски внос за клуб, който не посещавате и прочие.

Без проблем ще спестите 20-30-40 лева на месец, ако имате 1-2 такива ненужни абонамента.

2. Използвайте повече карти за отстъпки. Такива са налични за всички супермаркети и бензиностанции. Отстъпките са от сорта на 5-10% процента. Аз лично имам карта от мобилния си оператор, която ми дава отстъпки и в различни аптеки, дрогерии, ресторанти, магазини за дрехи и каквото още се сетите.

Без проблем може да спестите още 30-40 лева за цял месец от различни покупки.

3. Къде ми изчезнаха тези пари? Много важно е да записвате всеки един разход за месеца, който правите. Това само по себе си не ви пести пари, но ще ви покаже странни места, на които хвърляте пари на вятъра. Ако взимаш 1000 лева, а сметките, наемът и храната ти са 700 лева, определено имаш нужда да разбереш къде отиват другите 300.

Ако разпишете всичко правилно, направите сметка и изчистите излишните харчове, може да спестите дори 100 лева, ако не и повече.

4. Излизанията с приятели, особено спонтанните такива. Винаги се съгласяваме да пием кафе, бира, да си направим барбекю, когато някой приятел ни звънне. В такива моменти обаче въобще не усещаме как и къде харчим пари. Планирайте уговорките си предварително, за да нямате импулсни харчове и, за да адаптирате другите си разходи около това. Излизайте и на повече разходки в зоопарка, пикници в парка, разходки в планината и прочие, които са доста по-евтини от кафетата, дискотеките и ресторантите.

Без проблем може да спестите още 30-40 лева за месеца чрез тази точка.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-10-29 20:52:47 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 1997 прегледа
Новини: Ивайло Калфин обяви за кои пенсионери ще има коледни добавки и за кои няма. Стигнало се е до вариант, в който всички с пенсии до 300 лева, ще получат по около 40 лева за Коледа. Не са много, никак. Хората не живеят за едната добавка по празниците. Хората искат тези 40 лева всеки месец, защото пенсиите са ниски. Тези 300 лева на месец за блян за много от старците в България. Не очаквайте, че ще зат ... още
На: 2015-09-01 21:50:23 преди: 3 години / 8 гласа / 33 точки / 1 коментара / 41319 прегледа
Политика: На всички ни е известно как от много години наред властта ухажва ромите. Дават им се всякакви социални придобивки, докато на българите е едно ГОЛЯМО НИЩО! Нека погледнем нещата за майчинството. Една ромка непълнолетна майка на три деца получава : По 100 лева на месец до навършването на 1 година на детето - След първата година тази помощ остава, но под формата на социална помощ, а не помощ за май ... още
На: 2017-01-27 15:39:01 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 1414 прегледа
Новини: Вече бившите депутати от 43-то НС, което бе разпуснато вчера, ще могат да отидат на трудовата борса. Всеки депутат, който не си намери работа и отиде на борсата, ще получава повече от 1500 лева на месец от държавата. От БЛИЦ съобщават, че още щом надушили идващия край, много депутати са споделили, че имат намерение да отидат на борсата, но не искат да го обявят публично. В миналия парламент 14 де ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X