Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Любопитно

6 неща, с които интернет промени живота ни

Интернет ошределено навлезе толкова в живота ни, че вече е трудно да си представим сутрините без дежурното скролване на телефона или на компютъра. CNBC подредиха 6 неща, с които интернет промени живота ни.

Пазаруването

Уебсайтове като Amazon, eBay и Китайският Alibaba помогнаха на шопинга по улиците и магазините да се премести удобно с един клик в комфортните ни домове. Днес с едно движение на мишката или с проста гласова команда можем да се сдобием с огромна палитра от вещи – от ръкавици за готвене до компютри и мобилни телефони. Те могат да бъдат поръчани и доставени в един ден.

Социални медии

MySpase, Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, LinkedIn, Flickr… листът със социални медии, които хора използват, не спира да се увеличава. Само за няколко години тези сайтове се превърнаха в основен избор на хората за споделяне на музика, снимки, видео и всичко, около техния живот. Само за декември миналата година Facebook регистрира 2.13 млрд. активни месечно потребители.

Офисите

Днешните офиси се различават чувствително от тези преди 15-20 години. Бързата интернет връзка помага на хората да получават незабавен достъп до информацията, от която се нуждаят, за да работят. Видео конференциите и презентациите от двата края на света не са нещо необичайно. Компютрите, таблетите и телефоните се използват за изпращане на мейли, за насрочване на срещи и за записване на всякаква информация.

Онлайн банкиране

Хората от всяка точка на света вече мога да правят парични трансфери, да плащат сметки и да организират своите плащания онлайн. Във Великобритания популярността на интернет банкирането се е увеличила до 63% от възрастните, които са използвали услугата през 2017 г., сочи проучване на ONS.

Стрийминг

Употребата на DVD, CD и други подобни е намаляло след като излъчването на момента от таблети, телевизори и телефони е увеличило своята популярност. Netflix в момента има над 100 млн. абонирани, а музикалните платформи като Spotify има над 70 млн. абонати към януари 2018 г.

Любовта

Мрежата и интернет помогнаха много за това как хората гледат вече на любовта и как търсят любов. Алгоритмите започнаха да се използват много повече като начин за намиране на половинката от колкото съдбата. Дали това е хубаво или не все още се спори. Традиционалистите спорят, че онлайн природата на приложенията и уебсайтовете не помага за създаване на трайна любовна връзка. От друга страна, адвокатите на онлайн срещите казват, че в забързания свят тези технологии правят срещите доста по-лесни.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 26 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-12-27 10:05:54 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1203 прегледа
Свят: Интернет вече е част от живота ни, но далеч не е достигнал пика на своето бъдеще. Напротив, то тепърва започва и през следващите няколко години ще е много бурно. Само през 2017 г. с глобалната мрежа ще се свържат още 1.5 млрд. нови устройства, предвиждат анализаторите от Gartner. До 2020 г., броят им ще прехвърли 20 млрд. Всичко това ще доведе до много промени. Някои от тях ще са видими, други не ... още
На: 2013-10-22 21:52:04 преди: 4 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1487 прегледа
Свят: Интернет рекламата е един от най популярните начини на реклама в чужбина,а и у нас. Рекламата в глобалната мрежа става все по-популярна. Най-известният начин за реклама в интернет е рекламата в безбройните сайтове за безплатни обяви. Безпорно най известният сайт в България благодарение на тв рекламата е prodavalnik.com. Този сайт доказа, че с пари SEO, link bilding и т.н не са нужни. Интернет рекл ... още
На: 2016-04-12 22:11:57 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 386 прегледа
Новини: От 30 април 2016 разговорите в страни от Европейския съюз ще струват максимум 0,19 евро цента за изходящи гласови обаждания, за СМС ще плащаме 0,06 евро цента, а за мегабайт интернет 0,20 евро цента. Имайте предвид, че това са цени без начислено ДДС. От 15 юни 2017 година потребителите в страната ни ще плащат за роуминг без никаква надценка, ще се плаща на национални цени, без значение в коя държа ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X