Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

9 стъпки към промяната

Прекалено заети сте и забързаното всекидневие ви гони по петите и ви кара да се чувствате удовлетворени от постигнатото? Дайте ново определение на успеха, за да бъдете наистина щастливи, съветват специалистите.

Необходими са девет решителни стъпки, които да променят погледа ви върху нещата. Скоро ще видите, че задъханият ритъм, в който сте действали довчера, не ви липсва. Постепенно преоткривате удоволствието от по-бавния и спокоен начин на живот, без да пропускате важните за вас хора и събития. Ето как да го постигнете:

1. Отпуснете се и влезте отново във връзка със себе си! Изхвърлете лаптопа от леглото си, махнете телевизора от спалнята. Изключвайте джиесема си по време на вечеря в къщи, оставете го в антрето, когато си лягате. Предложете на близките ви, с които сте излезли на ресторант, да последват примера ви и да оставят без звук телефоните си, за да се насладите на вкусната храна в приятна компания. След периода „няма връзка" ще оцените живата връзка с хората около вас, както е било някога, някога... не толкова отдавна.

2. Намерете истинската си цел! Издигането в професионалната кариера няма да ви направи по-щастливи от усмивката на здравото ви дете. Бъдете до него в труден момент, не пренебрегвайте семейството си. Имате скъпи хора, които обичате и които ви обичат. Нека тяхното здраве и благоденствие е основната ви грижа и цел в живота.

3. Не пренебрегвайте вътрешния си глас! Интуицията не би ви излъгала никога. Когато се намирате на кръстопът и не знаете по кой път да тръгнете, чуйте своя вътрешен глас. Той ще ви насочи в правилна посока, вслушайте се в него и се възползвайте от искреността и мъдростта му.

4. Грижете се за себе си всеки ден! Назначете себе си за личен секретар, който ви осигурява минути в уединение и не допуска никой да ви безпокои по време на почивката. Трябват ви само 15 минути дневно, да прекарвате сами със себе си и ще се почувствате много по-добре.

5. Започнете с дребните промени! Стъпвайте бавно и се придвижвайте уверено към целта си, направете кардинални промени. Например спрете да обядвате на бюрото си в офиса със сандвич и излезте навън да хапнете нещо топло и да се поразходите за половин час. Не само ще се освежите, но и ще се почувствате много по-спокойни и уравновесени.

6. Открийте удоволствието от елиминирането! Вероятно сте си намислили (или написали) куп неща, които трябва да изпълните, преди да станете, да речем, на 40 години (приемани за средата на жизнения път). Сигурно на 20 години са ви се стрували значими и важни, но е добре да прегледате списъка си отново. Оказва се, че някои от проектите сте започнали, но недовършили, с други въобще не сте се захващали. Елиминирайте ги без никакво съмнение и ще усетите истинско облекчение от разтоварването. Отдъхнете си с удоволствие и се отдайте на жизнения си блясък.

7. Задължително е да се наспивате! Спете средно 8 часа на денонощие, ако спите по-малко трябва да промените програмата си и да казвате „НЕ“ на забавленията, за да не изяждате времето си за сън. Определете си час за лягане и го спазвайте стриктно. Планирайте вечерите си в съответствие с него. Отначало може дори да навивате алармата на телефона или часовника си, за да ви напомня да отивате в леглото, ако има опасност да не спазите режима си.

8. Изгонете „критиците“ от около себе си! Винаги около нас е пълно с „критици“, а отделно във всеки от нас живее един неприятен „съквартирант", който се храни от това да ни поставя на мястото ни, подклажда съмненията ни и убива вярата в собствените ни възможности. Ако можехте да запишете всички негови критики, които ехтят в главата ви в определени моменти и след време да ги прослушате отново, неминуемо ще изпитате желание да натиснете копчето за изтриване. Огромна важност е да спрете да сте негативни към себе си, обясняват психолозите. Какво ви пречи да изгоните натрапника критикар и да го допускате в главата си само като канен гост, когато ви трябва трезва оценка на дадена ситуация.

9. Правете винаги добро! Всъщност благотворителността е чудодеен лек без никакви странични ефекти, който ви осигурява здраве и добра форма - физическа и психическа. Помощта за човек в нужда е толкова важна за благодетеля, колкото и за нуждаещия се. Умението да даваш и да отвръщаш със същия жест, когато някой ти е направил услуга, се усвоява още от млади години. Бъдете благодетели, доброто винаги ще ви се върне.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 337 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-04-16 09:53:05 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 604 прегледа
Промяната е официална и е предприета за улеснение при изговарянето на името на държавата. Правителството на Чехия иска да улесни спортистите, политиците и компаниите в изговарянето. Промяната е малка, но ще повлияе много при изговарянето от чужденците. Освен това кратката форма е много по-ясна и запомняща се, точно така както обикновено звучат ясните кратки форми. Затова вече не е нужно да казват ... още
На: 2015-12-20 18:22:25 преди: 2 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 1719 прегледа
Тази песен бележи началото на новото време за Русия! Тя бележи краят на пропитият от пиянство, олигархия и неграмотност провален от Елцин Съветски съюз и дава началото на една нова Русия, която пепелта се издига в небесата. Силна икономика, не много богати, но щастливи хора, военна сила достатъчна, за да защити руския суверен, въобще Русия не е за мислене. Кога ще духне и при нас вятърът на промян ... още
На: 2015-10-23 12:20:15 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 968 прегледа
В Украйна разкъсана от политическите интереси на западните страни вилнеят не ветрове на промяната, а ветровете на разрушение, смърт и омраза! Една красива, мирна и велика земя опожарена не за свобода, а за инетересите на фашистка хайка облечена в идеи за демокрация! Каква е тази демокрация която се гради от труповете на невинни жени деца и старци! Сред пепелища, огън и смърт! Кой има интерес този ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X