Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Ако използвате алуминиево фолио, веднага трябва да спрете! Ето защо!

Всички използваме алуминиево фолио, най-вече в кухнята. Оказва се обаче, че има много сериозни рискове от употребата му. Първо, алуминият е тежък метал, невротоксин.

Може да доведе до дълготраен спад в менталния потенциал, дори Алцхаймер, загуба на баланс, намалена координация и контрол над тялото. Едно проучване е открило, че готвенето с алуминиево фолио води до натрупването на алуминий в костите и до намаляване абсорбцията на калций.

Други пък са стигнали до извода, че вдишването на алуминий по време на готвене с фолио може да доведе до фиброза и други дихателни проблеми. Когато се нагрее много, фолиото се разгражда и част от алуминия може или направо попада в нашата храна.

Доктор Есам Зубаиди, от Американския университет на Шарджа, е открил, че едно ястие сготвено в алуминиево фолио може да съдържа до 400 милиграма алуминий.

„Колкото по-голяма е температурата, толкова повече изтича. Фолиото не е подходящо за готвене, особено с домати, цитрусови сокове и подправки“, казва той.

Препоръчителната дневна доза на алуминий е до 60 милиграма на ден, според Световната здравна организация.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 9352 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-08-14 13:43:57 преди: 1 година / 5 гласа / 18 точки / 0 коментара / 8295 прегледа
Едва ли има някой, който обича да пере. Все пак го правим, защото е важно за хигиената и живота на дрехите ни и на нас самите. Има разни правила като пери дрехите на обратно, пери тъмните в студена вода, пък от тази материя такова, от онази онакова и прочие. Сега ще ви запознаем с по-малко популярни, но по-полезни трикове за пране! 1. Запазваме цветовете на тъмните дрехи като слагаме чаша сол по ... още
На: 2013-12-07 09:56:26 преди: 4 години / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 973 прегледа
За много хора, лаптопите е вече не са лукс, а начин на живот. Те непрекъснато стават се усъвършенстват с по-интелигентни процесори, с лек и удобен дизайн, но все пак както всички знаем, основната им сила е в капацитет на батерията. За хората, които непрекъснато са на път или използват своите лаптопи за работа е важно техните лаптоп батерии да бъдат с максимална издръжливост. Ако искате да запазите ... още
На: 2016-09-20 17:41:09 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 6410 прегледа
Ще се опита да бъда максимално кратък и точен, за да ви опиша измамата правилно. Когато сте в магазин, не отделяйте поглед от касиера: Хиляди притежатели на банкови карти са пострадали от все по-популярната „скиминг“ измама. При нея касиерът прокарва картата през терминала два пъти. Веднъж взима парите за покупката ви, а при втория, за да свали личната информация от картата, с която ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X