Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Наука

Апокалипсис! Учени от Харвард: Скоро слънчева буря ще нанесе щети за 10-20 трилиона! Ще унищожи..

Слънчевите бури обикновено минават незабелязано за повечето хора, причиняват малко смущения и хубави гледки. Учените са открили обаче, че много далеч от днес, тези бури ще започнат да причиняват екстремни последици – изгърмяване на електрическата мрежа, глобални щети по техниката.

За да се предотврати подобна катастрофа, трябва да се построи огромен магнитен „щит“, който да стои между Земята и Слънцето и да отклонява вредните емисии. Въпросният щит ще представлява медна намотка, която тежи 100 000 тона и използва силата на Лоренц, за да отблъсква вредните частици чрез магнитни полета.

Учените припомнят, че през 1859 година геомагнитна супер буря позната като Карингтън наруши комуникациите на Земята. Днес ефектът ще е катастрофален. Научният труд е публикуван в arXiv и е дело на учените от Харвард-Смитсониан Център по Астрофизика.

Те оценяват потенциалните щети на до 10 трилиона долара. Ще са нужни години, за да се възстановим. Има около 10% шанс това да се случи в следващите 10-15 години, а в рамките на следващите 150 години е почти сигурно, че ще има изригване, което да причини колосални проблеми.

Цената за вдигането на този обект до нужната позиция ще е около 100 милиарда долара при цена от 1000 долара за килограм. Това е многократно по-малко от евентуалните щети, които могат да бъдат нанесени. По отношение на самия строеж, то може да бъде построено в космоса с минерали изкопани от астероид.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-30 14:11:16 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 952 прегледа
Новини: Има шанс 1 към 8 Земята да бъде ударена от голяма соларна буря до 2020 година, която може да остави света без Интернет, телефони и много други неща, на които модерния човек разчита. Учени предупреждават, че има приблизително 12 процента шанс до края на десетилетието да ни застигне слънчева буря. Например тази, която ни е ударила преди 150 години, е била толкова силна, че южните и сияния са били ... още
На: 2015-11-02 23:18:12 преди: 3 години / 4 гласа / 17 точки / 0 коментара / 2019 прегледа
Политика: За годините на президентството на Барак Обама държавният дълг на САЩ ще се увеличи двойно и това е част от наследството на сегашния американски президент, за който той предпочита да мълчи, съобщава The Washington Times, цитиран от Блиц. Според новото бюджетно споразумение лимитът на държавния дълг на САЩ ще бъде увеличен с нови 1,5 трилиона долара. Сега той е 18,15 трилиона долара. По такъв начи ... още
На: 2015-10-30 21:31:29 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 992 прегледа
Новини: Във връзка с настъпилото силно освобождаване на коронарна маса от Слънцето на 29 октомври до 01.11. 2015 Земята ще бъде достигната от магнитната буря. По дискът на слънцето се наблюдават седем групи от петна. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се Гелиогеофизическата служба ФГБУ. Според данните на експерти смущенията по геомагнитното поле се очаква до няколко дни във връзка с регистрирано кор ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X