Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Армията на САЩ призна нещо скандално! Не знае къде са оръжия за 1 милиард долара! НИЕ ОБАЧЕ ЗНАЕМ!

Според правителствен одит от 2016, САЩ са загубили следата на оръжия за 1 милиард долара, които са изпратени в Ирак. Целта е била да се подпомогнат въоръжените сили на Ирак.

„Този одит показва как системата за контрол на оръжия за милиони долари на армията на САЩ е притеснителна и направо опасна“, казва Патрик Уилкън от Амнести.

Нещата стават още по-притеснителни, когато се върнем назад и видим дългата история на изтекли оръжия и оборудване на САЩ, които са се озовали в ръцете на най-различни въоръжени групи. Те ги използват, за да правят брутални престъпления в Ирак. Това включва и доста въоръжение, което е попаднало в самите бойци на Ислямска държава, което е абсурдно.

Първоначално конгресът е отделил 1,6 милиарда долара за фонда, който тренира и оборудва Ирак. През 2017 NDAA се готви да даде още 920 милиона долара по програмата. Този одит обаче трябва да покаже на правителствата какви са последствията от този подход спрямо Близкия изток.

САЩ трябва да се събуди, това трябва да е сигнал за тях и за всички други страни, които доставят оръжия в Ирак. Трябва да се започнат незабавни проверки и да се въведе контрол. Да изпращаш оръжия за милиони и милиарди долари в черна дупка и да се надяваш това да е добра стратегия за борба с тероризма е безумно.

Източник

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 833 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-18 06:13:42 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 611 прегледа
Президентът на Украйна Петро Порошенко се е вманиачил на тема блокиране на руски сайтове. Ако иска обаче да направи това ще се наложи да налее 1 милиард долара, за да изпълни заветната си мечта за тотален блокаж. По-лошото е, че освен пропиляването на милиард долара ще са нужни поне две години техническо време, за да стане това реалност. За подобна рестрикция са нужни огромни ресурси и време, смя ... още
На: 2015-09-17 15:18:17 преди: 2 години / 5 гласа / 20 точки / 0 коментара / 2913 прегледа
Сирийската армия, която се бори с Ислямска държава се сдоби с последно поколение наземни и въздушни оръжия от Русия. Източници на Ройтерс потвърждават, че САЩ се страхува от партньорството между Русия и Башар Асад. Става на въпрос за наистина точни и ефективни оръжия, които с лекота поразяват позициите на ИДИЛ.   ... още
На: 2017-04-28 11:02:32 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 624 прегледа
Около един милиард долара може да струва на Южна Корея американската система за противоракетна отбрана. Такава сметка Белия дом планира да предостави на Сеул за разполагане на оборудването. Преди такава договоренност между двете страни не съществуваше, но Доналд Тръмп заяви: "Би било приемлево да се заплати". Сеул е възмутен от искането на САЩ. От министерството на отбраната на Южна Корея заяв ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X