Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Асанж: Всеки вторник Обама си играе на Господ

Главният редактор на WikiLeaks Джулиан Асанж в свое интервю за таблоида The Times споделя, че в Белия дом, всеки вторник се утвърждават списъците на участниците в терористични операции, а денят е получил названието «терористичният вторник».

«В САЩ всеки вторник Обама решава, кой да живее и кой да умре съгласно "тайното правосъдие», твърди Асанж. По негови думи «тайното правосъдие» — това е названието на срещата, на която се изготвят заповеди за провеждане на контра терористични операции с използване на дронове.

Освен това, Асанж отбелязва, че лично той не е застрашен от похищение или атентат чрез помощта на дрон, освен ако не приеме ислям. Именно затова Асанж посъветвал Сноудън да помоли за убежище Русия.

«Сноудън прекрасно осъзна, какво ще му се случи, ако поиска политическо убежище в Русия, допълва основателят на WikiLeaks. Приоритет за него беше Южна Америка. Но, аз го посъветвах, да не гледа на негативният пиар и да поиска политическо убежище в Русия. Според моя преценка, в Южна Америка ще го похитят и доставят веднага на ЦРУ».

Асанж счита за неубедителен аргумента, че «преследването в държава, която е супер сила няма да мине без съдебно споразумение, което е много добре за един беглец».

 

loading...
Рейтинг: 4.3 звезди | 3 гласа | 13 точки | 1 ком. | 3066 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-13 09:15:29 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 803 прегледа
Новини: Основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асанж е готов за екстрадиция в САЩ при условие, ако Барак Обама помилва информатора на портала Бредли Менинг. Такава информация се появи на страницата на сайта и автоматично се постна в Twitter. Към настоящия момент Меннинг излежава 35 години затвор за публикация на секретни документи на Пентагона. През изминалата година Обама го включи в списъка на леко из ... още
На: 2016-11-05 10:13:13 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 996 прегледа
Новини: Основателят на портала WikiLeaks Джулиан Асанж съобщи в интервю, че именно кандидатта за президент на САЩ от Демократичната партия Хилари Клинтън е ключовата фигура за разпада на Либия. Както заявява Асанж в интервю за ТВ канала RT, свидетелство затова са писмата на председателя на избирателната кампания на Клинтън Джон Подест. В петък на 4 ноември, WikiLeaks разпространи поредната по ред 29-а ч ... още
На: 2017-03-10 21:00:31 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 806 прегледа
Новини: Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж счита, че ЦРУ е загубило контрол над целия свой арсенал от кибер оръжия, предаде канал MSNBC. По мнение на Асанж, вината на ЦРУ е «невероятна некомпетентност» на служителите от американското разузнаване.   ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X