Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Видео

Ася Иванова: Никой от Европа не говори за терора над българите в Украйна

В предаване по Канал 3, известната журналистка Ася Иванова бе поканена да коментира кървавите събития, които се случват напоследък.

"Говорим за атентатите в Лондон, но не се казва нищо за ежедневните атентати в Украйна, от които страдат не само украинците, но и българите там."

Бяха думите на Иванова. Ще припомним, че тя е доста навътре със събитията с Украйна и българите живеещи в тази противоречива страна. Тема на разговора бе основно нападението над общинския съветник от Белгород Василий Кащи, който бе жестоко пребит и залят със зелена боя. Причината за нападението бе отказът му да гласува за проект свърза със строеж на църква. Знае се, че нападателят е симпатизант на "Народен фронт".

"Протестирахме пред украинското посолство, за да изпратим послание към тях - Украйна нарушава човешките права на хората".

"От сънародниците ни там имаме информация, че тези украински националисти се движат и правят такива акции абсолютно безнаказано. И се потиска всякаква проява на някаква различна национална принадлежност".

Журналистката припомни и инцидента с поругаването на български паметник, който се случи в същия град.

"Пак в Белгород, през февруари бе осквернен наш паметник в чест на Руско-турската освободителна война. На него те написаха "София - чемодан - вокзал", тоест взимайте си куфара, и от гарата - посока София"

"Украйна е много близо до нас, там една от най-големите общности е българската, в хаоса сега всички се чувстват застрашени. Българите, които живеят там, не смятат, че са сепаратисти. Както са ги наричали на тържествата по случай 3 март, когато са ги били и обиждали за това, че са изразили някаква признателност към Русия".

"Как да асоциираме Украйна с Европа, щом там се води война, а ние се правим, че не я виждаме тая война? Българите там излизат на протест и казват "Моля ви, направете нещо!" Защо никой от Европа не виждат атентатите, които се случват в Украйна всекидневно, защо не ги виждаме? Нашите българи няма да ни простят ако си затворим очите пред това".

С това завърши изказването на журналистката, потресена за пореден път от безхаберието на Европа.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 964 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-01 14:50:49 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 3228 прегледа
Новини: Европейският съюз, с немалката подкрепа на САЩ създава оперативен екип, който да се бори срещу Русия! Екипът ще има за цел да пречи на материалите в интернет, които се публикуват за Русия и Украйна! Най-вероятно ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ПРОПАГАНДА, С КОЯТО ДА СЕ ВЛИЯЕ НА ХОРАТА! НЕ ВЯРВАМЕ ОБАЧЕ ДА ИМА ЕФЕКТ! Фактът, че няма някакво бюджетно ограничени за проектът говори, че Западът няма да жали средства, ... още
На: 2017-05-18 10:40:23 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 623 прегледа
Новини: Президентът на България Румен Радев застана зад българите в Украйна. По вреем на срещата с депутата от Върховната рада на Украйна Антон Киссе. "България се гордее със своята многобройна общност в Украйна, която съумя да съхрани връзката си с родината силна и жизнена. Полагаме всички усилия да пазим техните права и да ги подкрепяме". започна той. "Следим ситуацията в Украйна и Болгардския ... още
На: 2017-01-07 12:16:35 преди: 1 година / 2 гласа / 4 точки / 0 коментара / 4521 прегледа
Гласът на народа: Младо момиче разочаровано от Западна Европа изригна във Фейсбук с видео: Българите нямат национално самочувствие! Под каченото видео, мнозина я упрекват, че не си е пила хапчетата, че не знае, какво говори, но никой не си е направил трудът да вникне в смисъла на думите, които тя изрича. Браво! Дано има много такива млади българи, да оценяват нашата Родина и природните й богатства.  За тези, кои ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X