Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Атипични признаци и симптоми на инфаркт! Видео!!!

Атипични симптоми на инфаркт се срещат по-често при жените, отколкото при мъжете. Тези симптоми са твърде неясни и нетипични за това състояние.

Когато се говори за сърдечен пристъп, обикновено човек се сеща за симптоми като гръдна болка и световъртеж. Но тези симптоми не винаги се наблюдават. Инфаркта се предизвиква от запушване на артериите, които снабдяват сърцето с кръв и кислород. Една от най-честите причини за смърт е непознаването на атипичните симптоми при сърдечен пристъп.

Нетипичните признаци на сърдечна атака се наричат още „тих инфаркт”. Те са много трудни за разпознаване, тъй като не включват типичните болки в гърдите, усещането за тежест и други класически симптоми. Жените са по-склонни да развият тези атипични признаци и затова смъртността при тях е по-висока.

Атипични симптоми на инфаркт

Ето някои от атипичните признаци на инфаркт: гадене, изпотяване, главоболие, виене на свят, киселини в стомаха, внезапна замаяност, изтръпване на лявата ръка и рамо, сърцебиене, подут стомах и др.

Симптоми на инфаркт при жените

При жените е по-малко вероятно да се проявят типичните признаци на сърдечен удар, отколкото при мъжете. Това затруднява навременната намеса на медицината.

Причините за развитие на сърдечен удар при жените са: диабет, високо кръвно налягане, фамилна анамнеза, затлъстяване, тютюнопушене.

Инфаркта може да се окаже опустошителен, тъй като може сериозно да навреди на сърдечните мускулни тъкани. Много от хората, които са били жертва на сърдечен удар никога не са имали съществени симптоми.  Здравословния начин на хранене ще помогне за предотвратяване на инфаркт. Трябва да се спре тютюнопушенето. Редовните физически упражнения ще помогнат за предотвратяване на сърдечен удар.

loading...
Рейтинг: 2 звезди | 2 гласа | 4 точки | 1 ком. | 7664 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-08-03 15:57:02 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1268 прегледа
Новини: В сряда следобед, собственик на сервиз за коли от Дупница, закъса яко! Изпада в алергичен шок след като го ухапва насекомо. За да го спаси задаващата се смърт., кмет с инфаркт бяга от болницата, предава Струма.бг Пострадалият се казва Евгени Георгиев-Гецата, на 32 години. Той бил на разхода с мотора си, на няколко километра от града. Там рядко има хора през делничните дни. Докато кара, насекомо г ... още
На: 2018-05-08 16:06:07 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 320 прегледа
Здраве: Учени от бристолския университет във Великобритания са работили по проект за откриване на начини за понижаване на риска от инфаркт и инсулт. Те искали да открият ежедневно действие, което помага, но е и лесно. В проучването участват повече от 1600 човека от Финландия – на възраст между 53 и 74. Изследването продължава повече от 15 години, а резултатите четем в списанието Neurology! Става я ... още
На: 2018-04-20 21:44:40 преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 377 прегледа
Здраве: Сърдечният удар е едно от най-страшните неща, които могат да застигнат човек. Причинява се от нарушен кръвоток към сърцето. Познаването на предварителните симптоми е животоспасяващо. Следните фактори са особено валидни за жените, които по-вероятно могат да претърпят мълчалив инфаркт, също така риска може да е увеличен от някои специфични женски състояния. 1. Болка в гърдите и при мъжете, и при ж ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X