Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Туризъм

Балчик

Балчик е малко крайбрежно градче, намиращо се в североизточната част на България, в близост до курорта Албена. В началото на 2012г населението на курортния град надвишава 11 300 души. Балчик разполага с доста забележителности, най-известната от които е архитектурно парков комплекс – Балчишки дворец, който е създаден през 1924г. Балчик се намира на черноморския браг и в близост до него са курортните комплекси Кранева, Златни пясъци, Албена и град Варна.

Това е градът, който може да се похвали с богата история. Върху днешния град преди време траките са населявали тази местност. В разкопките около града са открити тракийски предмети на повече от 2000 години.

Може да се каже, че град Балчик е религиозно средище. В него се намират 5 храма, от които 4 са действащи. В Балчик се намира и 1 джамия.

През летния сезон градът основно развива туристическа дейност, за спомагането, на която са изградени множество хотели, ресторанти и заведения. През летния сезон жителите на града наброяват 16-17 000 души. За туристите отседнали в хотелите има изградени специални риболовни комплекси. Туристите идващи в Балчик са най-многобройни от Русия, Чехия и Полша.

В града има и доста музеи. В историческия музей се намират доста интересни находки, които се смята, че датират от повече отпреди няколко века. Културните забележителности на Балчик са: художествена галерия, взаимно училище, етнографски и възрожденски комплекс, една джамия, три църкви – и всички те са обект на туристическия интерес.

Не на последно място са и културните мероприятия, които се провеждат в курортния град. Това са фестивали, които докарват в града много туристи не само през летния сезон. Ако сте дошли да гледате някой от фестивалите, които се провеждат тук – то задължително ще отседнете в някой от приятните хотели в града и да посетите и множеството първокласни заведения и ресторанти.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 1259 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-03-09 10:09:51 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1478 прегледа
В периода 21 февруари - 25 март в Elite Art Gallery на румънската столица Букурещ, ще бъде представена изложбата "Съвременни художници на Балчик", съобщиха от ДКИ “КЦ „Двореца”. В края на септември 2016 г. Културен център "Двореца" и Elite Art Club UNESCO реализираха първата половина от проекта "Съвременни художници на Балчик", а именно - провеждане на художествения пленер на те ... още
На: 2017-08-11 07:45:14 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 562 прегледа
Президентът на Франция Емануел Макрон и неговата съпруга Бриджит Троньо пристигат на посещение в България на 24 и 25 август 2017г. Височаещите гости ще отседнат в Двореца в Евксиновград край град Варна, а Емануел Макрон е поискал да посети със съпругата си Двореца на румънската кралица в Балчик. Това съобщи пред медиите в Париж, където е на официално посещение българският премиер Бойко Борисов, ... още
На: 2016-10-03 14:42:20 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1259 прегледа
Вчера минаха местните избори в община Балчик. Там се случват много интересни неща. На първо място е местната коалиция „ВМРО-Българска нова демокрация“. Според Костадин Костадинов, чиято майка живее в балчишкото село Църква, на всички местни е ясно каква изборна „технология“ е използвала победилата коалиция. Най-интересното нещо е, че ВМРО е издигнало общински съвестник на ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X