Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Българин убиец може да скара Турския и Гръцкия Кипър

Изслушване на причината за смъртта на Джордж Лоу, 22-годишният британец, намушкан през август 2016 г. в Агия Напа, се проведе в петък в съда в Паралими, Кипър, пише CyprusMail. Не е определена дата за съдията да издаде решението си.

На заседанието присъстваха и родителите на 22-годишната жертва Мартин и Хелън Лоу, от Дартфорд, Кент, които отлетяха за Кипър за разследването.

Съдията, който следи разследването, е поискал доказателствата и други материали, които полицаите са събрали по случая.

Полицейски източник съобщи на CyprusMail, че са подали това, което съдията е поискал, и че от него се очаква да издаде констатациите си скоро.

Разследването е стандартна процедура, за да се определи причината за смъртта на човек.

Родителите на жертвата казаха пред BBC News преди отпътуването си за Кипър, че има много въпроси за това как той е умрял.

"Всичко, което знаем, е, че Джордж е намушкан и той е починал от тези наранявания", каза Хелън Лоу.  Не знаем подробности, но мисля, че трябва да ги чуем, за да ни помогнат.

Фактът, че бе необходимо повече от две години, за да се извърши процедурата по отношение на смъртта на Лоу, според полицейския източник, е нещо нормално, тъй като те първо трябвало да изчерпят всичките възможности да намерят заподозрените.

Двамата заподозрени, Мехмед Акпинар и Ахмед Салих, избягаха на север непосредствено след пробождането и по-късно бяха заловени в Кирения от кипърската турска полиция и бяха заведени пред съд в Северна Никозия за съдебно заседание, което не беше насочено към убийството, а за преминаване на военна зона. Това е процедура, наложена към хора, които преминават на север по начин, различен от минаването през контролен пункт.

Акпинар беше осъден на три седмици и освободен в Турция.

Салих е бил съден за некаконно влизане и пътуване с фалшив документ за самоличност, а след изтърпяване на 10-месечна присъда е отведен в Турция и освободен, вместо да бъде депортиран в България. Единият е турчин с кюрдски произход, а другият е български турчин. Оттогава и двамата са на свобода. Вярва се, че са в Турция.

Ситуацията е мобилизирала много хора в Обединеното кралство, включително приятели на семейство Лоу политици, сред които  и бившият  британски външен министър Борис Джонсън, който повдигна въпроса за отказване на натиск върху Северен Кипър да предаде двамата заподозрени.

Семейството също е подало петиция до парламентите на Обединеното кралство и ЕС, както и до министър-председателя на Великобритания Тереза

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 87 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-06-22 16:06:21 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 71 прегледа
Общество: Мистериозното изчезване на българки от Кипър продължава с бясна скорост. Сега в неизвестност е момиче на 16 години, което се казва Яница. На 19 юни тази година тя е изчезнала от дома си в град Лемесос, който се намира на острова. Момичето има кестенява коса, на ръст е високо 1,60 м. Служите на реда отправят молба към гражданите, които имат някаква информация за нея, да се свържат с полицията в н ... още
На: 2016-11-04 06:43:20 преди: 2 години / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 1132 прегледа
Новини: Чуждата войска трябва да бъде напълно изнесена от територията на Кипър, заяви министърът на външните работи на републиката Йоаннис Касулидис на преговорите със Сергей Лавров. На територията на Кипър се намират две британски военни бази: Акротия и Декелия. Те заемат около 3% площ от острова. 60% от земята е собственност на гражданите на Кипър, а 40% принадлежи на министерството на отбраната на бри ... още
На: 2016-03-12 19:56:14 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1917 прегледа
Геополитика: Кипър няма да вдигне ветото си върху „прибавянето“ на Турция към ЕС, освен, ако Турция не се съгласи да подпише обединението на двете части на острова. Така сделката, която Брюксел подписа с Анкара за 3-6 милиарда евро и безвизов режим за Турция, може да се срине! ,Анкара поиска от Брюксел да отвори пет нови точки за преговори, които да ускорят приемът на Турция в ЕС. „Ние няма ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X