Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Култура

Бандата Ийгълс съди хотел Калифорния

Спомняте ли си култовото парче "Хотел Калифорния" на музикалната банда "Ийгълс"? И до днес то си остава едно от най-харесваните от поколения наред.

Членовете на групата дадоха под съд мексикански хотел "Калифорния", защото неправомерно свързват имота си с култовата песен, като по този начин привличат клиенти.

Групата обаче неведнъж е обяснявала с какво се свърза името на известния хит и това е не с конкретен хотел или място, а с Америка като цяло.

Искането на талантите е да не се нарушават авторските права и също така изискват обезщетение от притежателите на хотела.

Прословутият хотел, е по-удачно да се нарича малък хотел или хотелче, което разполага с 11 стаи и понастоящем негови собственици са мъж и жена от Канада. Те купили хотела със сменено име, но решили да върнат оригиналното му название, което съвпадало с името хита. Провеждали и активни рекламни кампании, в които ясно правят връзка между хотела си и култовото парче.

Ще припомним, че парчето е създадено през 1976 година.

Нека си промним и самото парче, "Хотел Калифорния":

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 874 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-05-23 09:16:10 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1087 прегледа
Новини: Жител на Калифорния искал да продаде на руското разузнаване секретни данни, откраднати от министерството на отбраната на САЩ, съобщи=ава ТВ канал CNN. По информация на канала позовавайки на следствието 49 годишния Грегори Джъстис е работел във ведомството на отбраната на САЩ по контракт. Той успял да открадне секретна информация за спътниците и искал за хиляди долара да ги продаде на руското разу ... още
На: 2015-10-21 18:38:19 преди: 3 години / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 2006 прегледа
Новини: Унгарската журналистка, която беше замесена в скандала със спънатия бежанец, се готви да го съди за лъжесвидетелстване. В началото версията му е била, че полицията е виновна за случилото се, Тя ще съди и Фейсбук, които са позволили на хиляди хора да създадат групи против нея, без да знаят истината. След небивалия инцидент, тя е получила много смъртни заплахи. Обмисля да вземе семейството си и да с ... още
На: 2016-06-28 12:48:28 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1476 прегледа
Новини: Преди броени минути се извърши специализирана полицейска акция за задържане на няколко от членовете на бандата на Божо Кравата. Зрелищния арест се е случил буквално пред очите на минувачите. Маскирани полицаи от ГФБОП атакуваха заведението 4 YOU, станало печално известно с престрелката между Митьо Очите и бандата на Кравата. Униформените са задържали около шест души, за който е станало ясно, че ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X