Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Свят

Бенатова отговори на Васил Иванов за скандала с цензурата и отношенията и със Сарелска!

Миролюба Бенатова е поредната замесена в сагата на Нова Телевизия и напусналия я журналист Васил Иванов! Тя се появи след обвиненията на Иванов към нейната шефка и приятелка Дарина Сарелска, разбира се да не забравяме, че тя беше герой и в едно негово интервю от днес.

Тя светкавично реагира с пост във Фейсбук по темата. Ето какво написа тя! Намеси и други топ журналисти като Сашо Диков и Люба Кулезич!

С Васил Иванов имам две ситуации, извън това "здравей, здрасти", което Васил споменава, че ни е свързвало през годините. Първо, когато и двамата получихме награда от Американското посолство, мисля, през 2006а година. Моята беше за "демитологизация на мутрите", дадена за първото ми интервюто със Златомир Иванов - Баретата, в което го питам за контрола над търговията с дрога.

За какво беше награден Васил не помня, но неговата награда беше по-голяма. Тогава разбих порочната практика всяка телевизия да си съобщава само нейния награден и се преборих по БТВ да прозвучи и името на Васил. Защото е нормално, професионално и честно. За публиката звучи дребнаво, но и Васил вероятно ще потвърди, че нормалността между конкуренти не винаги е била на почит. И не е. Но аз с Васил съм се отнасяла като към уважаван колега, а не като към конкурент.

Тогава Васил ми се обади с извинение, че в "неговата телевизия", Нова, не минало. Разбира се, за мен беше важно БТВ да е на достойното ниво. И беше. Другата ни среща с Васил Иванов, е покрай взрива на дома му. Аз правих репортажа за престъплението срещу него, в който с цялата си професионална прецизност, представих работата на Васил и вероятните причини за атентата.

В последните дни не съм си позволила и няма да си позволя квалификации по негов адрес, а постовете ми по темата "цензура в НОВА", са само фактологични и по казаното от него. Речникът и подходът са въпрос на личен и професионален избор. Имала съм и други поводи да кажа публично, в мои интервюта, че разследващите журналисти в България са твърде много на глава от населението, че след преквалификацията на Кулезич и Диков както разследващи журналисти, къде на шега, къде наистина културата и спортът имат нужда от подсилване и че не вярвам в "разследвания", последвани от светкавични арести и обвинения.

Наричам ги публични отстрели, продуцирани от партии и служби, със съдействието на медиите. След мои разследвания не е имало арести, а съм викана да давам обяснения кои са ми източниците. За "лошите и добрите" в съвременния ни свят, друг път ще си разгърна разсъжденията. Но покрай всичко, което казах за актуалната разследваща журналистика, в която винаги в скоби съм слагала няколко колеги, не случайно през последните години се занимавам с теми, които евентуално могат да вдъхновят някого. Или с разследвания в Швеция и Холандия, където не познавам никого.

Пожелавам успех на Васил в бъдещите му професионални изяви. Пускам линк към неговото интервю в ПИК, за да е ясно на какво отговарям. И за да е съвсем битово, ще кажа, че с Дарина Сарелска не съм ходила на море от 10 години. Само на планина - в Италия."

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 5865 прегледа
Публикувано на: 2017-04-20 16:57:45
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Бенатова отговори на Васил Иванов за скандала с цензурата и отношенията и със Са
На: 2017-04-20 16:50:41 преди: 11 месеца / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 4217 прегледа
Тази сутрин имаше репортаж по Нова ТВ, около 15 минути, по темата за Васил Иванов и напускането му. Нова ТВ, която „предава всички гледни точки“, излъчи няколко минути от пресконференцията на Васил Иванов. В останалите около 10 минути говореше Дарина Сарелска. Беше представена основно нейната гледна точка. Настанила се в нюзрума, наблюдавана от две камери. Нещо ме кара да си мисля, че ... още
На: 2017-04-20 15:38:43 преди: 11 месеца / 7 гласа / 23 точки / 0 коментара / 59915 прегледа
Днес Васил Иванов, който напусна НОВА заради цензура, направи разкрития пред ПИК за омертата около Дарина Сарелска. От Би Ти Ви тя си е довела доверени хора, които както се видя, стоят зад нея и са готови на всичко, за да я защитят. Попитан дали тя е довела в НОВА Ани Цолова, Виктор Николаев и Генка Шикерова, той отговори положително. Единствено извън групичката остава Виктор Николаев. Дамите се ... още
На: 2017-04-28 18:53:19 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 506 прегледа
Едва ли има човек, който да не научи името на Дарина Сарелска покрай скандала с Васил Иванов и цензурата в Нова телевизия. Медийният скандал набра скорост и принуди Дарина Сарелска да се отдръпне от публичния живот, предават от Уикенд. От нюзрума на телевизията са изкарали много пикантни подробности, които искам да цитирам, преди да преминем към заплатите: „Дарина не е идвала на работа о ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X