Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Бенатова отговори на Васил Иванов за скандала с цензурата и отношенията и със Сарелска!

Миролюба Бенатова е поредната замесена в сагата на Нова Телевизия и напусналия я журналист Васил Иванов! Тя се появи след обвиненията на Иванов към нейната шефка и приятелка Дарина Сарелска, разбира се да не забравяме, че тя беше герой и в едно негово интервю от днес.

Тя светкавично реагира с пост във Фейсбук по темата. Ето какво написа тя! Намеси и други топ журналисти като Сашо Диков и Люба Кулезич!

С Васил Иванов имам две ситуации, извън това "здравей, здрасти", което Васил споменава, че ни е свързвало през годините. Първо, когато и двамата получихме награда от Американското посолство, мисля, през 2006а година. Моята беше за "демитологизация на мутрите", дадена за първото ми интервюто със Златомир Иванов - Баретата, в което го питам за контрола над търговията с дрога.

За какво беше награден Васил не помня, но неговата награда беше по-голяма. Тогава разбих порочната практика всяка телевизия да си съобщава само нейния награден и се преборих по БТВ да прозвучи и името на Васил. Защото е нормално, професионално и честно. За публиката звучи дребнаво, но и Васил вероятно ще потвърди, че нормалността между конкуренти не винаги е била на почит. И не е. Но аз с Васил съм се отнасяла като към уважаван колега, а не като към конкурент.

Тогава Васил ми се обади с извинение, че в "неговата телевизия", Нова, не минало. Разбира се, за мен беше важно БТВ да е на достойното ниво. И беше. Другата ни среща с Васил Иванов, е покрай взрива на дома му. Аз правих репортажа за престъплението срещу него, в който с цялата си професионална прецизност, представих работата на Васил и вероятните причини за атентата.

В последните дни не съм си позволила и няма да си позволя квалификации по негов адрес, а постовете ми по темата "цензура в НОВА", са само фактологични и по казаното от него. Речникът и подходът са въпрос на личен и професионален избор. Имала съм и други поводи да кажа публично, в мои интервюта, че разследващите журналисти в България са твърде много на глава от населението, че след преквалификацията на Кулезич и Диков както разследващи журналисти, къде на шега, къде наистина културата и спортът имат нужда от подсилване и че не вярвам в "разследвания", последвани от светкавични арести и обвинения.

Наричам ги публични отстрели, продуцирани от партии и служби, със съдействието на медиите. След мои разследвания не е имало арести, а съм викана да давам обяснения кои са ми източниците. За "лошите и добрите" в съвременния ни свят, друг път ще си разгърна разсъжденията. Но покрай всичко, което казах за актуалната разследваща журналистика, в която винаги в скоби съм слагала няколко колеги, не случайно през последните години се занимавам с теми, които евентуално могат да вдъхновят някого. Или с разследвания в Швеция и Холандия, където не познавам никого.

Пожелавам успех на Васил в бъдещите му професионални изяви. Пускам линк към неговото интервю в ПИК, за да е ясно на какво отговарям. И за да е съвсем битово, ще кажа, че с Дарина Сарелска не съм ходила на море от 10 години. Само на планина - в Италия."

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 5866 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-20 16:50:41 преди: 1 година / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 4218 прегледа
Тази сутрин имаше репортаж по Нова ТВ, около 15 минути, по темата за Васил Иванов и напускането му. Нова ТВ, която „предава всички гледни точки“, излъчи няколко минути от пресконференцията на Васил Иванов. В останалите около 10 минути говореше Дарина Сарелска. Беше представена основно нейната гледна точка. Настанила се в нюзрума, наблюдавана от две камери. Нещо ме кара да си мисля, че ... още
На: 2017-04-20 15:38:43 преди: 1 година / 7 гласа / 23 точки / 0 коментара / 59918 прегледа
Днес Васил Иванов, който напусна НОВА заради цензура, направи разкрития пред ПИК за омертата около Дарина Сарелска. От Би Ти Ви тя си е довела доверени хора, които както се видя, стоят зад нея и са готови на всичко, за да я защитят. Попитан дали тя е довела в НОВА Ани Цолова, Виктор Николаев и Генка Шикерова, той отговори положително. Единствено извън групичката остава Виктор Николаев. Дамите се ... още
На: 2017-04-28 18:53:19 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 507 прегледа
Едва ли има човек, който да не научи името на Дарина Сарелска покрай скандала с Васил Иванов и цензурата в Нова телевизия. Медийният скандал набра скорост и принуди Дарина Сарелска да се отдръпне от публичния живот, предават от Уикенд. От нюзрума на телевизията са изкарали много пикантни подробности, които искам да цитирам, преди да преминем към заплатите: „Дарина не е идвала на работа о ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X