Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Бесни жители: Г-н Кмет, в 21-ви век сме, до кога ще живеем без вода?

Жителите на с. Гара Елин Пелин са бесни. Повод за тази реакция стана поредният безводен ден в населеното място. След като Spodeli.eu се запозна с казуса, установи, че в населеното място всеки ден с часове отсъства водоподаването. Причина за това е лошото състояние на водопровода, който от години е трябвало да претърпи смяна. 

Припомняме, че на 28.06.2011 г. е подписан договор за "Безвъзмездна финансова помощ №DIR-51011119-С008 „ИЗГРАЖДАНЕ НА ПСОВ, РЕКОНСТРУКЦИЯ И РАЗШИРЕНИЕ НА ВИК МРЕЖА В АГЛОМЕРАЦИЯ ЕЛИН ПЕЛИН”ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ОКОЛНА СРЕДА 2007-2013”. По данни на Министерство на околната среда и водите, подписаният договор е за изграждане на ПСОВ, реконструкция и разширение на ВиК мрежа в агломерация Елин Пелин. Общата стойност на договора е 40 642 709,00лв. Отпуснатите средства през 2011-та година, обаче така и не стигат до общината. По непотвърдена информация те били раздадени между служители на тогавашната кметица Галя Георгиева, която се гордее с няколко скандални придобивки, за които по-рано писа Блиц. 

Към днешния момент всеки ден се налага смяната на някоя спукана тръба. Дори да бъде сменена, от високото налягане и амортизацията на водопровода, възниква нова повреда само на няколко метра от вече извършената смяна. Това налага всекидневното спиране на водоподаването, а при повторен пуск от чешмите започва да тече кална и негодна за консумация вода, сигнализира в социалната мрежа Silviq Borisova. 

Вода Елин Пелин

И макар на пръв поглед общината да нехае за състоянието на водопровода, местният кмет- Светлана Трендафилова (кмет на с. Гара Елин Пелин) е принудена дори в отпуската си да дава информация на гражданите относно спирането и подновяването на водоподаването. 

 

И докато общинския кмет доц. Ивайло Симеонов се гордее с развитието на населеното място, построяването на нови складове и все по-голямата заетост на местните, въпросът с липсата на водоподаването остава все още неразрешен. 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-05-21 15:47:58 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1087 прегледа
Политика: Шокиращ развой на събитията покрай частичните избори в България. Независимият Пламен Темелков спечели изборите за кмет в пазарджишкото село Семчиново. Скандалното е, че той бе обвинен за трафик на жени в Испания. Опонентът му Димитър Джамов събра с 200 гласа по-малко – 466 жители на селото. Пламен Темелков печели за втори път благодарение на ромските гласоподаватели – и забележете дру ... още
На: 2015-10-28 16:19:27 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1066 прегледа
Видео: Има ли избори, има и безчет патрийни злоупотереби с власт и с гласове! Честни и почтени жители на с.Кавракирово в справедливият си гняв записаха този клип. В него се вижда как няколко човека снимат определени личностите които не живеят в населеното място. На питането местните жители защо са решили да гласуват в тяхното село без да имат връзка с него. Те не дават смислен отговор и нагло продължава ... още
На: 2015-11-03 09:17:49 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 4111 прегледа
Новини: България вече е разделена на ДВЕ БЪЛГАРИИ!  НА А'група - групата на БОГАТИТЕ - ТИМ, ГЕРБ, ДПС, БСП и РЕФОР И НА Б-група на БЕДНИТЕ - АТАКА...и останалите националисти Така, като пишем вече по медиите трябва да се уточнява за коя БЪлгария иде РЕЧ! ЕТО И ИСТИНСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ от изборите: София - 77 % от имащите право на глас НЕ са гласували за новия кмет Пловдив - 83 % от имащите право на глас ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X