Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Безобидно празнуване ли, е Хелоуин или подмяна на ценностната система!?

Хелоуин или Вси Светии е, поредната родоотстъпничестка поквара на целия български народ. Това е лицимерно копиране на чужди за епохата и географията ни празници, натресен от толерантните европейци и янки след Еволюцията ни от 1989 г.

Българският народ и БП Църква спят и приемат безпринципно всичко, което днешните господари на света натрисат на своите колонии и бананови територии. Само, че България и българският народ, не са бананова територия, а последен, колкото и жалък да е вече благодарение на куп родотстъпници, остатък от най-великата и древна държава на света, люлката на световната цивилизация - Велика България, основана от Карт-Джам Кавес Зияджи в 14953 г.пр.н.е.

Ако днес нас ни управляват тикеници и един премиер е титулован, като най-главната Тиква, това не е гордост за българския народ, а карикатурна подигравка, това може да си е негов Тиквен празник, но не е наш автентичен! Нека спрат да ни го натрапват.

Като иска маски, българският народ си има своите най-древни празници с маски, Кукерските празници в края на зимата. Тогава кукерите, така се дегизират и играят, че би трябвало да бъдат пример на света със своето многообразие, автентичност и дълбочина.

На малките чуждопоклонници трябва да им се налее в главите, че ние си имаме много по-хубави и пищни традиции от тези, които ни натрапват беспирно.

Много силен и точен текст, по повод на Хелоуин, написан от един от най-добрите ни днешни свещеници:

Много неща се казаха за приближаващия Хелоуин. Включително чрез устата на светии и архиереи на Църквата. Въпреки това чета за празничната треска, обзела някои "широко скроени" православни и не до там православни братя и сестри. Дори един калугер изрази възторга си от това, че децата ще имат повод да се зарадват. Какво да се прави?! Светът се умилява, ако му се даде възможност да се маскира като християнин, още повече като инок... Но това, вероятно, е друг разговор....

Реших и аз да се включа в темата. Не защото не е казано достатъчно... И то от далеч по-умни хора от мен. Просто ми се прииска да внеса някои предложения. За да бъде купонът пълен и продължителен. В крайна сметка, щом децата се радват, защо пък да е само за един ден?! Удоволствието да се забавляват с черепи, кости и всякакви други подобни неща може да бъде осигурено за далеч по-дълго време.

Скъпи приятели, ако ще сме “широко скроени”, нека се отворим напълно! Вземете децата си и заповядайте с мен в някой от лунапарковете, които ми се налага често да посещавам. Ще бъда ваш гид. А екскурзията ще е напълно безплатна. Аз посещавам най-вече три места на забавата - Централните и Малашевските гробища, както и тези на Бакърена фабрика. Там милите ви чеда ще могат да се насладят не на изкуствени и фалшиви черепи и кости, а на съвсем реални.

Все пак едно е ментето, а друго оригиналът. Дайте им истинското, а не фалшивото. Почти всеки ден се случва гробарите да разкопават стара могила, за да бъде погребан в нея някой пресен мъртвец. Така ще можете да им покажете забавление 2 в 1. Нов труп плюс кости от стар. А ако имате късмет, старият труп може да е бил обвит в найлон и да е останал неразложен крак с обувка или поне ръкав с нещичко, стърчащо отвътре... Великолепно, нали? Но, може би вие и децата ви искате по-автентични изживявания? О, да, парковете предлагат и това!

Винаги можете да дойдете на опело... Или пък на светско прощаване. Ще имате възможност да видите на живо и дори да запишете със смартфона си виковете на опечалените. Да си направите селфи с труп. Ако успеете да хванете момента, може да получите и бонус - някои не издържат и колабират или изпадат в нервни гърчове. В други случаи пък покойните продължават да кръвоточат.

Дребосъците ви ще са истински щастливи... И колкото са по-малки, толкова ще им е по-забавно, нали? Не забравяйте да им дадете бонбони, вървят с гледката! Но защо да се ограничаваме само със смъртта?! Наистина, аз не мога да услужа в останалото, но съм сигурен, че ще си намерите младежи, които да ви помогнат. Например да маскирате отроците си като наркомани? Остроумно, нали?

Сигурен съм, че не ви е хрумвало! След това ги заведете при някой дилър и ги накарайте да му извикат в тъмното: "Джойнт или пакост". Не се притеснявайте, няма да предпочете белята. Вероятно за една вечер ще съберете цигарки за месец напред. И ще ги употребявате семейно. Така Хелоуин ще продължи наистина дълго.

Предполагам, че схванахте логиката ми и можете сами да продължите да изобретявате забавления. Например ще е яко да ги научите да стрелят с гранатомет. Или пък да им залепите брада и да тикнете в ръцете им нож и черно знаме с арабски букви на него. Само внимавайте да не ги маскирате като християни. Не е безопасно!

А, и от някоя международна неправителствена организация може да ги подберат, че са фундаменталисти, докато разберат, че е само наужким. Някой ще каже, че съм брутален... Че така не трябва да се говори! Да, така е! Не трябва... Но, защо аз да съм брутален? Просто довеждам логиката на "празника" до край. Не аз пращам децата да си играят с бесовете. Дяволът понякога носи весела маска. Понякога изглежда голям купонджия. Но, всъщност, целта му е да завлече душите ни във вечната мъка.

Той е началник и вдъхновител на всички наркотрафиканти, убийци, изнасилвачи, педофили и всякакви други богоборци. И в това няма нищо, ама наистина нищо (!) забавно. Горко на пастирите и родителите, които не изобличават това явление. Те спят в прелестна дрямка, докато децата им се развличат със самите си унищожители - духовни и телесни. Но има и още нещо.

Нима в нас не е останал елементарен срам? Елементарен свян?

Е, добре, ясно е, че в тази държава вече не може да се живее нормално. Но, не може ли поне да се умре достойно? Нима е прилично някой да се подиграва със смъртта и всичко, което я съпровожда?

Когато правя опела понякога питам близките: "Къде са децата?" Те отговарят: "Оставихме ги вкъщи, за да не се стресират." В последния път на бабите щадим внуците. Пазим ги, за, да не би да разберат как стоят нещата в живота. Накъде води този свят...

Но, в нощта срещу 1-ви ноември е друго. Тогава смъртта е забавна. Лишена е от конкретност... Това е ужасна, гибелна лъжа! Смъртта винаги е лична! И винаги, винаги е покъртителна! Никога смешна! Повярвайте ми, сблъсквал съм се с нея достатъчно и във всякакви варианти. И никога не ми е идвало да ям бонбони. Но пък често ми се е случвало да плача!

И накрая ви питам, скъпи мои "широко скроени" учители и родители (теб, калугере, нищо не искам да те питам, Бог да те вразумява!): Нима забравихте, че 1-ви ноември е наречен от дедите ни "отчовден"? Ден на нашия небесен закрилник св. Йоан Рилски! А чрез него и на всички, които са ни събуждали за духовен живот? С какво ви отегчиха те? От вас ли започва светът?

Преди вас нищо ли пък не е имало? Защо да оставяме децата си да свикнат с този чужд и очевидно сатанински „празник”? А едновременно с това се срамуваме да ги заведем на Църква? В онази Църква, която ни съхрани като хора и се стреми да ни направи от хора - ангели? Защо забравихме Бога, Който се понизи за нас до смърт Кръстна? И Той ли ни досади? Не ни ли даде за храна и питие собствената си Плът и Кръв, та чрез това да достигнем вечен и неизказано блажен живот с Него в Царството Му?

Коя е причината да презрем Тялото и Кръвта Христови и да я заменим с лакомствата на врага? Трябва да си отговорим спешно на тези въпроси! Преди да е дошла вечерта! Преди наистина да е дошла вечерта!/Свещеник Владимир Дойчев

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-10-29 19:20:06 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1251 прегледа
Забавно: Днес е Хелоуин макар, че по традиция се празнува на 31 октомври, тази година ще бъде отбелязан от Западните държави 2 дни по-рано. Той се празнува в много краища по света, като най-голяма популярност има не само в САЩ, но и в Западна Европа. Празника е запонал да се празнува през 19-ти век в Ирландия, като после е пренесен в САЩ от ирландската емиграция. Мнозина украсяват къщите си за Хелоуин и е ... още
На: 2016-11-01 09:01:30 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1385 прегледа
Новини: В южния квартал на Лондон на Крейдон неизвестен мъж с нож атакува няколко души. Следствие на това един човек е загинал, а двама са били тежко ранени. Информация за нападението излезе днес на 01 ноември в британския вестник The Guardian, но самата атака се е случила в понеделник 31 октомври 2016г. около 20,00 часа местно време. Според служители на Скотланд Ярд на една от улиците, пълна с хора пра ... още
На: 2016-10-29 18:11:51 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1196 прегледа
Новини: Педофили облечени като клоуни може да се възползват от Хелоуин, за да тормозят малки деца, включително и сексуално. За това предупреждава NSPCC. От английскат организация предупреждават родителите да са много внимателни за децата си. В цял свят е избухнала истерия. Хора се обличат като клоуни, за да ужасяват и тормозят други хора. Постъпват стотици обаждания в САЩ и Европа. Много деца биват торм ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X