Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Безочие! Гугъл даде 120 млн. на свой служител, той избяга!

Инженерът Антъни Левандовски е получил 120 млн. долара от Google, въпреки участието си в  стартъп, който в крайна сметка ще се конкурира с технологичната компания. Това се разбра от нови подробности около съдебната битка между Google и Uber по повод кражба на патенти и интелектуална собственост, засягаща технологията, стояща зад самоуправляващите се автомобили, предава CNBC, цитиран от профит.бг.

Още докато работи в технологичния гигант, Левандовски набира персонал за собствения си стартъп на име Otto. Шефът на програмата за самоуправляващи се коли на Google обаче изчаква да вземе заплащането си, преди да обяви публично появата на Otto. Левандовски е централна фигура в битката между компанията на Google за самоуправляващи се автомобили Waymo и стартъпа за споделено пътуване Uber. Според обвиненията, Левандовски е откраднал хиляди документи и търговски тайни за да облагодателства Otto, което впоследствие бе придобито от Uber. Новите съдебни документи показват, че конфликтът на интереси на Левандовски може да е далеч по-опасен.

Инженерът не само,че е правил опити да краде от служители на Google, но е възможно те да са били въвлечени в конкурентен страничен бизнес, носещ името Odin Wave и Tyto Lidar. Левандовски отрича да е свързан с компанията Odin Wave, като освен това е помагал на Google да извърши преглед на активите на Tyto с цел потенциално придобиване. В крайна сметка обаче, въпросната компания е придобита от Otto малко по-късно.

„По времето на този процес Левандовски никога не е разкривал взаимоотношения с Tyto и неговите служители”, пише в съдебните документи. „Google вярва, че Левандовски е имал взаимоотношения с Tyto и служителите му, което е конфликт със задълженията на Левандовски в Google”, е написано в документите.

Според публикации на Bloomberg, Google действително е влагал големи суми в своя проект за самоуправляващи се автомобили. Самият Левандовски е санкциониран редица пъти за участие в странични проекти от основателите на технологичния гигант Лари Пейдж и Сергей Брин, твърди Bloomberg. „Антъни е изпечен измамник. На всеки етап от работата си в Google той е извършвал абсолютно същата дейност в странична компания”, казва бившият директор на програмата на технологичната компания за самоуправляващи се коли.  

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 546 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-10-13 17:31:17 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1110 прегледа
Новини: Днес разбрах едно, а именно, че народът е способен да вземе властта в свой ръце. Свидетели на пътен инцидент, пребиха водач на кола, който блъсна пешеходец на Шипченски проход в София. Мърлячът прави опит да избяга. Свидетели успяват да го настигнат, нападат го и му мятат много стабилен бой. Блъснатият пешеходец е в болница, както и „човекът“, който го е блъснал. Инцидентът е станал д ... още
На: 2016-01-05 09:59:48 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 7989 прегледа
Забавно: Невероятния министър Лиляна Павлова си заслужи заслужено и прякора и гнева на народа. Тя бе оприличавана по какви ли не начини, но един от най - фрапантните бе свинетка. Това е и едно от най-популярните търсения в гугъл, а сподели води класацията в резултатите. Да и е честита призата и да се позамислят господата управляващи достатъчно ли са компетентни да са на кормилото на държавата. Ето и линк ... още
На: 2017-01-12 11:04:08 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 615 прегледа
Свят: "Алфабет" се е отказала от плановете си за дронове, но е насочила вниманието си към въвеждането на балони за доставката на интернет услуги, съобщава АФП. Компанията, която притежава не само "Гугъл", но и "Гугъл Х" (специализиращ в създаването на иновативни, животопроменящи технологии) е съобщила за информационната агенция, че е преустановила проекта "Титан" още миналата година. Тя аргументира изб ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X