Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Безработните източноевропейци имат право на помощи, дори да не са полагали и един ден труд в Германия!

Сега ще дойдат от Близкия Изток още няколко милиона да им подобрят генофонда и то с Европейски паспорти, извън шегата-наистина жалко за Германия!

Сега обаче Социалният съд в Касел взе ново решение по темата - и то твърде сензационно. От една страна съдът потвърди правото да се отказват плащания тип Харц-4 на чужденци от ЕС, но от друга страна обяви, че те имат принципно право на социални помощи.

Размерът на класическите социални плащания в момента е следният: 399 евро на месец за несемейни лица и 360 евро на месец за семейни лица. Това право обаче ще зависи от продължителността на престоя им във Федералната република. Съдиите в Касел обявиха, че най-късно след шест месеца пребиваване в страната чужденците следва да получат право на социални помощи.

Те се позоваха на решение на Германския конституционен съд, според което "съществува основно право на екзистенцминимум, гарантиращ достойно човешко съществуване". Дали сега ще дойдат още повече българи?

Решението на съда в Касел ще засегне близо 130 0000 граждани на ЕС, пребиваващи в Германия - предимно българи и румънци. То не се хареса на повечето общински власти. Причината: класическите социални помощи се плащат от общинските бюджети, а помощите за дълготрайно безработни Харц-4 идват от федералния бюджет.

Предполага се, че сега за общините могат да възникнат допълнителни разходи в размер между 500 милиона евро и 1 милиард евро. Според наблюдатели, съдебното решение създава допълнителен стимул за мигранти, защото който се задържи в Германия поне шест месеца, при това без значение дали е полагал сериозни усилия да си намери работа или не, вече ще има право на социални помощи.

Това е поредното голямо предизвикателство пред германските общини, които и без друго са в затруднено положение поради притока на бежанци.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-12-07 11:21:05 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 7232 прегледа
Новини: Беразботните българи, регистрирани в бюрата за труда, ще бъдат лишени от социални помощи, ако откажат предлаганата им работа. "Затягаме режима за хората, които отказват да работят. Ангажиментът на нашето правителство е всички хора да работят", обяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. Експертите все още умуват при колко отхвърлени предложения от бюрото по труда безра ... още
На: 2016-10-25 17:09:46 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3439 прегледа
Новини: Мигрант на име Газия, който е избягал от Сирия миналата година, има 4 жени и 23 деца. Той в момента живее в Германия. Според финансов мениджър, публикувал информацията на сайта на Работническата асоциация, той взима над 320 хиляди паунда на година социални помощи. Няма официално потвърждение на информацията към този момент. 49-годишният мюсюлманин се възползва от правото си да има 4 жени, стига д ... още
На: 2016-07-27 18:41:55 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 590 прегледа
Политика: Нови промени в Закона за насърчаване на заетостта одобриха от правителството. Народните избранници този път са се постарали, като са предвидили доста помощи за по-бедните българи. Ако промените станат факт, хората, които започнат работа и са отдалечени на повече от 50 километра от дома си, задължително ще бъдат субсидирани с известна сума за наем, детска градина, интернет и други. Тези пари няма ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X