Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Лайфстайл

Бонбоните по време на тържествените ритуали

 Днес бонбоните са много важна част от светото кръщение и представляват подарък-сувенир, подаряван от двойката на гостите. Сватбена агенция Варна проектира за вас Сватби, Юбилеи, Светото кръщение, Предложение за брак, Свети Валентин, Дизайнерски проект, Рожден Ден, Изнесен ритуал и др.

Броят и видът на бонбоните, които участват в сватбеното тържество зависят от желанието на двойката и единственото нещо, което е добре да се знае, че те винаги трябва да са на разположение по странен и нетривиален начин. Традиционно, сватбата съдържа 5 захаросани бадема, които символизират здраве, дълголетие, радост, благоденствие и плодородие.

Традицията, свързана с бонбоните, участващи в сватбите и кръщенетата в наши дни, започва преди няколко века и се счита за необходима сред много народи. Името на традицията произхожда от Франция, където крал Луи я използва, за да даде подаръци на своите гости и да изрази своята благосклонност към тях. Те представляват малки кутии от кристали, украсени със злато, които се наричат бонбони.

Царят нарича този вид подарък "bobonierre", което идва от думата "Бон бон" и означава бонбони. В същото време, в Италия, семействата преди всяко събитие, си разменят малки подаръци с бонбони, които символизират късмет. С течение на времето този обичай се популяризира и в други страни. Тези кутии съдържат бадеми, които след това се покриват със захар, познати на всички в наши дни като бонбони.

Изработени от бадеми и покрити със слой от захар, настоящите дражета имат горчив вкус, който символизира мъките и радостите в живота. Покритието със захар добавя надеждата, че в живота ще има повече сладост от горчивина.

В по-ранни времена при тържествени събития, десерт с мед и орехи или бадеми и сладкиши играят ролята на днешните бонбони. Те символизират щастие и плодородие. През годините не се обръща специално внимание на опаковките на тези традиционни празнични подаръци. Напоследък, обаче хората започват да обръщат все повече внимание на опаковката и се стремят да предлагат все по-оригинални идеи на своите гости.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 711 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-01-24 18:53:40 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1526 прегледа
Видео: Хиляди поклонници показват вярата си в някакви откачени богове, по време на фестивала Таипусам в кулата Вадапалани. Отвратителните ритуали се случват в град Ченай. Индийците дупчат и режат телата си, минават през огън и всякакви други такива извращения. Те смятат, че прокарването на шишове през тялото им действа медитативно.   ... още
На: 2018-01-26 15:30:47 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3109 прегледа
Общество: Петър Низамов-Перата хвана Валери Симеонов в голяма лъжа. Патриотът е подвел Асеонвград и цялата българска общественост с обещанието си за полицейска приемна в циганската махала в Асеновград. Та, такава приемна има, но явно само за украсата, защото тя не работи. Може да видите сами от видеото на Перата. Може да видите как едно от "тържествените обещания" на Валери Симеонов, което бе дадено, за да ... още
На: 2017-05-26 11:05:32 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 824 прегледа
Новини: Ритуалите, свързани с някакви суеверия като чукането на дърво или хвърлянето на сол, биха могли реално да предпазват от всичко онова, което смятаме за лош късмет, установила е проучване. Изследователи от Чикагския университет решават да проведат 5 експеримента, в които наблюдават поведения, имащи връзка с предпазването от „лошия късмет”, и проследяват как дадени ритуали променят начина ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X