Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Бонусите в Агенцията по вписванията – от 700 до 3000 лева на човек

Близо 600 000 лева си разпределили за бонуси малко над 600 души в Агенцията по вписванията за три месеца през лятото.

Сред неполучилите бонуси са работещите в Ай Ти сектора заради срива на Търговския регистър - трима души. Това са отговорните за случилото се, посочи изпълнителният директор на Агенцията Габриела Козарева на пресконференция в Министерството на правосъдието днес, предаде Dir.bg.

Заплатите за 3 месеца са около 800 000 лева. Така излиза, че бонусите за тримесечието от юли до септември са около 70 на 100 върху заплатата.

Козарева също е получила бонус. Тя отказа да отговори колко пари е взела и поиска от журналистите да изпратят писмено въпросите си.

Максималният размер на бонусите е до 80 процента от заплатата. Най-високият е над 3000, а най-ниският 700 лева, поясни тя и отказа да отговори близо до коя сума е нейният.

Правосъдният министър Цецка Цачева припомни, че по наредбата всеки ръководител определя дали да има бонуси и в какъв размер. В повечето случаи тези икономисани пари идват от болнични. А целта на средствата е да стимулират администрацията.

Въпреки това Цачева е разпоредила проверка за начина, по който парите са дадени. Министерството на правосъдието все още няма конкретни данни кой колко е получил.

Отговорните за срива на Търговския регистър продължават да работят в агенцията. Те не успели да убедят Козарева, че са си свършили работата, за да няма срив. Докато тече разследване, не може да се каже кой е виновен, каза Козарева и не изключи възможността да има уволнени./dunavmost

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-06-30 12:38:04 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 440 прегледа
Свят: Днес е крайният срок за подаване на годишни финансови отчети. Ако сте собственик на ООД или ЕООД и сте пропуснали да направите това, побързайте, защото глобите стигат до 3000 лв. Всяка година през юни за собствениците на най-масовите фирми у нас - дружествата с ограничена отговорност (ООД), започва неумолимо да тече крайният срок за подаване на годишните финансови отчети (ГФО). Документът трябва ... още
На: 2018-07-02 18:16:55 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 614 прегледа
Свят: От началото на 2019 година в Македония ще има безплатно болнично лечение за гражданите. Това съобщи Зоран Заев, цитиран от агенцията PlusInfo.MK. Целта, която си поставя правителството е от 1 януари да има безплатно лечение в болниците. До сега капацитетът е позволявал такова да има за децата и получаващите социални помощи. Заев излезе с добри новини и за лекарите специалисти, които ще получат ... още
На: 2018-08-16 07:57:11 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 43 прегледа
Общество: Търговският регистър на България поетапно възстановява работата си след 5 дни прекъсване. От Агенцията по вписванията възстановиха частично достъпа за справки за актуалното състояние на фирми още вчера, а от днес ще са възможни и справките по ЕГН, предава bTV. Системата ще заработи напълно другата седмица. Все още не е ясна причината за срива, но загубени или манипулирани данни няма, категорични ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X