Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Свят

Британците се сблъскаха с рекордно увеличение на местните данъци!

Индексацията на местните данъци през тази година се превърна в най-обсъжданата тема през последните четиринадесет години в Англия, като обхватът на предоставяните от провинциите услуги е намалял значително.

 От април 2018 г. местният данък в повечето британски правителства се е увеличил значително - средно домакинствата ще бъдат таксувани с по 81 лири стерлинги повече месечно в сравнение с миналата година, като увеличението на ставката е 5,1%, а данъкът за годината достига до 1671 паунда.

Повечето от администрациите, които увеличиха местния данък, надхвърля установената от закона граница от 5%, което оправдава необходимостта чрез това увеличение да се подобрят разходите за социално осигуряване и грижите за възрастните хора.

В същото време някои позиции изчезнаха от списъка на социалните услуги, а експертите обясниха това противоречие с факта, че финансирането на социални елементи от националния бюджет от 2011 г. насам е намалено наполовина.

Председателят на Асоциацията на местните власти (LGA), Лорд Портър обяснява:

"Допълнителните приходи тази година ще намали натиска върху местните бюджети, но в много провинции бюджетния дефицит няма да бъде покрит, а дори и това индексиране няма да затвори всички дупки, което означава, че местните власти ще трябва да намалят списъка на публичните услуги.

Най-важните социални пера за подпомагане на възрастните хора и хората с увреждания, защитата на майчинството и децата и борбата с бездомността, както и всички рискови категории граждани имат голяма нужда от социална защита на местно ниво ".

Кабинетът в сянка на правителството заяви, че увеличаването на данъчната ставка на фона на намаляването на предлаганите социални услуги е обичайна практика за консерваторите да "плащат повече за по-малко"; но министърът по въпросите на общността Саджид Хавид настоява в реално изражение размерът на местния данък да е с 7.6% по-малко в сравнение с 2010 г., когато консерваторите спечелиха изборите от лейбаристите.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 798 прегледа
Публикувано на: 2018-04-15 11:57:12
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Британците се сблъскаха с рекордно увеличение на местните данъци!
На: 2017-06-24 08:38:44 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 6975 прегледа
Френският президент Емануел Макрон иска да попари апетитите на имигрантите от Източна Европа, които не плащат данъци в страната му. Решил е да събира пари и се е насочил към най-ниско платените във Франция - тези, които например биват наемани според европейската регулация за временна заетост и които официално плащат данъците в собствената си държава, за сметка на по-високите във Франция. Макрон и ... още
На: 2016-06-23 08:34:38 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 580 прегледа
Днес е голям за британците. Референдумът официално насрочен за днес започва в 7 сутринта местно време. Гражданите на страната цял ден ще отговарят на въпроса дали трябва страната им да остане член на Европейския съюз, или трябва да напусне. Британците, с право на глас в страната са 46,5 милиона. Ще видим каква част от тях ще изкажат мнението си, това още не е ясно, както не е ясен и резултата. ... още
На: 2016-12-02 13:00:47 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 927 прегледа
Ченгета сгащиха врачанския наркодилър Георги Красимиров - Жокера с рекордно количество амфети. Дилърът е бил хванат снощи към 22 часа пред жилищен блок в ж.к. „Дъбника” във Враца, информираха от областната дирекция на МВР. Полицейски служители направили проверка на криминално проявеният 28-годишен врачанин Георги. По време на проверката в близост до Жокера е открито около 100 грама бя ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X