Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Британците се сблъскаха с рекордно увеличение на местните данъци!

Индексацията на местните данъци през тази година се превърна в най-обсъжданата тема през последните четиринадесет години в Англия, като обхватът на предоставяните от провинциите услуги е намалял значително.

 От април 2018 г. местният данък в повечето британски правителства се е увеличил значително - средно домакинствата ще бъдат таксувани с по 81 лири стерлинги повече месечно в сравнение с миналата година, като увеличението на ставката е 5,1%, а данъкът за годината достига до 1671 паунда.

Повечето от администрациите, които увеличиха местния данък, надхвърля установената от закона граница от 5%, което оправдава необходимостта чрез това увеличение да се подобрят разходите за социално осигуряване и грижите за възрастните хора.

В същото време някои позиции изчезнаха от списъка на социалните услуги, а експертите обясниха това противоречие с факта, че финансирането на социални елементи от националния бюджет от 2011 г. насам е намалено наполовина.

Председателят на Асоциацията на местните власти (LGA), Лорд Портър обяснява:

"Допълнителните приходи тази година ще намали натиска върху местните бюджети, но в много провинции бюджетния дефицит няма да бъде покрит, а дори и това индексиране няма да затвори всички дупки, което означава, че местните власти ще трябва да намалят списъка на публичните услуги.

Най-важните социални пера за подпомагане на възрастните хора и хората с увреждания, защитата на майчинството и децата и борбата с бездомността, както и всички рискови категории граждани имат голяма нужда от социална защита на местно ниво ".

Кабинетът в сянка на правителството заяви, че увеличаването на данъчната ставка на фона на намаляването на предлаганите социални услуги е обичайна практика за консерваторите да "плащат повече за по-малко"; но министърът по въпросите на общността Саджид Хавид настоява в реално изражение размерът на местния данък да е с 7.6% по-малко в сравнение с 2010 г., когато консерваторите спечелиха изборите от лейбаристите.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-24 08:38:44 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 6986 прегледа
Геополитика: Френският президент Емануел Макрон иска да попари апетитите на имигрантите от Източна Европа, които не плащат данъци в страната му. Решил е да събира пари и се е насочил към най-ниско платените във Франция - тези, които например биват наемани според европейската регулация за временна заетост и които официално плащат данъците в собствената си държава, за сметка на по-високите във Франция. Макрон и ... още
На: 2016-06-23 08:34:38 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 586 прегледа
Новини: Днес е голям за британците. Референдумът официално насрочен за днес започва в 7 сутринта местно време. Гражданите на страната цял ден ще отговарят на въпроса дали трябва страната им да остане член на Европейския съюз, или трябва да напусне. Британците, с право на глас в страната са 46,5 милиона. Ще видим каква част от тях ще изкажат мнението си, това още не е ясно, както не е ясен и резултата. ... още
На: 2016-12-02 13:00:47 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 950 прегледа
Свят: Ченгета сгащиха врачанския наркодилър Георги Красимиров - Жокера с рекордно количество амфети. Дилърът е бил хванат снощи към 22 часа пред жилищен блок в ж.к. „Дъбника” във Враца, информираха от областната дирекция на МВР. Полицейски служители направили проверка на криминално проявеният 28-годишен врачанин Георги. По време на проверката в близост до Жокера е открито около 100 грама бя ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X