Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

БСП Пловдив: Не искаме Георги Гергов, защото е близък с Борисов!

Социалисти от Областния съвет на БСП-Пловдив се разграничиха от позициите на своя председател Георги Гергов и поискаха националният съвет на партията да разясни дали други подкрепят тезите му. Това обявиха те в официално писмо към ръководството на столетницата, цитирано от "Фокус".

Повод за скандала стана интервюто на Гергов пред БТВ преди дни, в което той заяви, че е искал коалиция с управляващите и описа премиерът Борисов като "носител на мира в Европа". Според социалистите, обаче това е в противоречие с официалната позиция на партията. 

"С поведението си в обществото, Председателят на Обл. Съвет на БСП нееднократно е давал доказателства за своята близост със среди и личности, изповядващи ценности, противоположни на идейната и морална платформа на БСП", пише още в съобщението.

Според тях личното му противопоставяне на Корнелия Нинова било опит да се овладее ръководството на столетницата с цел тя да стане "бездейна патерица на ГЕРБ". Според съпартийците му именно на Гергов се дължи "кризисното състояние". 

Припомняме, че след разкритията за скандала "ЦУМ- гейт", Гергов бе изключен от Изпълнителното бюро на партията, но остана председател на пловдивската организация. Всичко това, въпреки че Нинова заяви, че е част от задкулисието. И макар първоначално той да получи подкрепа, други изразиха резерви относно неговото оставане на ръководен пост. 

Представители на местната организация искат да се самосезира Общопартийната контролна комисия и Градската контролна комисия на партията, както и Националният съвет да обясни категорично дали партийците, които Гергов споменава в интервюто, подкрепят неговите тези. 

А ето пълното писмо: 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-10-25 13:11:57 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 990 прегледа
Политика: В една от секциите в СОУ "Черноризец храбър", район Тракия на Пловдив стана голям изборен скандал, съобщават от Марица.бг. На някои избиратели са предложени вече попълнени бюлетини. Една гласоподавателка вдигнала скандал след като видяла каква бюлетина им дават. Поискала нова бюлетина, в която отново бил записан същият номер. Веднага е сезирана районната прокуратура в Пловдив. Георги Гергов подал ... още
На: 2017-05-03 10:56:09 преди: 1 година / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 907 прегледа
Новини: "Добре съм, гледах вчерашното участие на Георги Гергов. Нищо не бих му казала, аз не съм тук да отговарям на Георги. За нас този въпрос политически е затворен. Аз съм тук да отговарям на тези 1 милион българи, които повярваха, че БСП е променена". Такова изненадващо изказване направи в ефира на bTV Корнелия Нинова във връзка вчерашните словестни нападки на Георги Гергов в същото студио. "Г-н Хеки ... още
На: 2017-04-25 18:19:42 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1278 прегледа
Политика: Оставката, която притиснаха Георги Гергов да подаде и да напусне Изпълнителното бюро на БСП, разбуни духовете в партията из цялата страна. Структурите са под напрежение и този разкол може да се окаже решаващ именно за тях. Обяснението, което Нинова даде на хората, а именно, че Гергов се е опитал да изтъргува факта, че той я е направил лидер на БСП, за заместник-председателски пост в Партията, не с ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X