Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Икономика

Бум на неплатените кредити към банки (ВИДЕО)

Бум на неплатените кредити към банки. Делът на българите, които изпитват затруднения при връщането на заемите в срок, се увеличава. Това сочат данните на фирми за събиране на вземания.

Какъв е профилът на съвременният длъжник и как да преценим кой кредит е по джоба ни? – Отговорите на тези въпроси потърси Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

През първата половина на годината - просрочените задължения към банките и телекомите растат. По-малко обаче са некоректните платци с бързи кредити, лизинги и дългове за вода, ток и парно.

За първи път този септември ипотечните кредити надхвърлиха 10 млрд. лв. и достигнаха рекордните 10,2 млрд. лева, показват данните на БНБ. Ръст има и при потребителските заеми.

Потребителите попадат в редица капани, които правят трудно обслужването на кредитите им. Те са свързани най-вече с прекалено големите размери на взиманите заеми и с прибягването до бързи кредити. До трудности с плащането в срок все повече се стига и при покриване на вноските по кредитната ни карта.

Най-сериозен обаче е рискът при ипотечните кредити. За да покрият 100% от новозакупеното си жилище, много хора теглят жилищен и потребителски заем едновременно. В момента в София средният потребителски кредит е 17 000 лева, а в по-малките градове – между 9000 и 12 000. За жилище средният заем в София е 120 000 лв., а в провинцията – между 50 000 и 90 000.

Как да пресметнем кой кредит е по джоба ни гледайте във видеото./nova

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-12-27 14:36:23 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 611 прегледа
Свят: В Швейцария ще има референдум, който е срещу правото на търговските банки да могат да използват „свои” пари, с които да финансират финансови спекулации. Сега трезорите използват електронни платежни операции и чрез кредитни линии създават „свои” пари, без да имат сумите в наличност. Събирането на изискваните от закона 100 000 подписа бе проведено от гражданско сдружение и т ... още
На: 2016-11-22 16:50:20 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4395 прегледа
Геополитика: Стив Айсман, който успешно предвиди финансовата криза от 2008 година има нова доза прогнози за бъдещето на Европа. Трейдъра на Уол Стрийт отново не спестява нищо. Можем само да се надяваме да сбърка. Според Айсман има голяма опасност Европа да се раздели на парчета от токсичен коктейл рискове, който се забърква във финансовата система на блока. Част от причините за тази опасност са италианските ... още
На: 2018-09-18 15:46:48 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 349 прегледа
Общество: Председателят на Асоциация за защита на потребителите, Пейко Майорски, предупреди с писмо в медиите, че сливането на ДСК и Сосиете Женерал Експресбанк може да доведе до монопол в България. Това може да засегне интересите на потребителите. "Ние алармираме властите да внимават с одобрението на сделката. За целта изпратихме писма до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), БНБ и Комисията на фи ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X