Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Чети на свой риск! Майка на дете със СОП удари учителите в земята! Става на въпрос за нещо гнусно...

Една българска майка реши да изпрати писмо до всички учители в страната. Нейното дете е с увреждания и по-точно със специални образователни потребности – СОП. Българската действителност за такива деца обаче е ужасна. Писмото и кръжи из социалните мрежи и предизвиква много емоции.

Тези деца буквално водят борба за оцеляване в училище, защото се срещат с безумно количество агресия от другите ученици, но и от страна на учителите. Майката понякога е става свидетел на толкова безумни неща, че е се е чувствала безсилна. Ето писмото на Виолина Дамянова до българските учители – четете на своя отговорност, тежко е:

"Дълго четох и разгледах писания и писания по наболял тази седмица проблем. Поплаках здраво, поразгневих се и сега ще се изкажа.

Драги учители, и обикновени и ресурсни и социални, Не може да се взимат едни пари нон стоп, да се правят едни обучения нон стоп по света и у нас, с пари на данъкоплатци , не може да се усвояват непрекъснато проекти и проектчета и после да ми мрънкате , че дете със СОП (специални образователни потребности) е опасно за планетата и да се спре приобщаващото образование, само защото на никой не му се работи. СОП е Специална Образователна Потребност, а понятие СОПче - НЯМА !

И малко личен опит: Смятате ли се за велик учител, биейки детето ми щото си тананика !? Смятате ли се за учител ,оставяйки детето ми да яде перде с риск да му падне корниза на главата ,за да мълчи!? А той мълчи, когато се занимава с нещо и не е необходима специална подготовка. Смятате ли, че онова бясно дете, типичното, което потроши стаята, а при опит да го смъмрите ви казва - знаете ли кой е баща ми, е по безопасно за планетата!?

Смятате ли, че съветвайки други родители да не търсят контакт с моето, казвайки "не си губи времето, кво го закачаш, тоя нищо не разбира" Ви прави чест и Ви отива!?

И не детето със СОП е опасното!!!

Не можеш да гледаш как го обиждат и малтретират други деца и да стоиш все едно не виждаш.

А какво да кажа за поведението на типичните нормални деца? Колко пъти го бутаха от върха на пързалките , защото е различен - не агресивен, различен, и той се оттегля, защото така съм го научила - на любов!

Колко пъти му вземат опаковката с лакомство от ръцете и той не реагира, защото така съм научила, просто се оттегля. А колко пъти тичат срещу него с крясъци "урод" и го блъскат в гърдите, да падне, докато той просто си се върти в кръг, не пречещ на никого! Но той не отвърна, защото така съм го научила. Е, аз нямам специално педагогическо образование!

АГРЕСИЯТА ВЪЗПИТАВА В АГРЕСИЯ!!! Къде са родителите и учителите на тези типични деца, а? Вместо да вървите срещу децата със СОП , насочете енергията си към възпитание на останалите! А ако не можете и това, си идете на село!

Не детето със СОП е опасно, а всички вие с това мислене! Изродите не са хората с увреждания, изроди сме ние, обществото като цяло!!!

СОП не означава терорист! А за пожеланията Ви, драги български учители, децата ни да бъдат оставени в горите в концлагери и да има газови камери... Нямам думи... и млъквам, пожеланията ми ще произнеса наум. Не съм Учител и явно за това имам възпитание!

P.S. Знам, че тези учители, които не се вписват в описаното (щото има такива), няма да се обидят, защото имат достатъчно интелект, но все пак им се извинявам!!!"  

 

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 398 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-07-13 19:03:37 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 5888 прегледа
Новини: На път сме да ви разкрием една брутална схема, която българските роми прилагат, за да печелят пари. Това е поредната гадост в арсенала им за изнудване и грабеж. Жител на Сливен е пострадал от схемата и разказва за какво става на въпрос. Както си е шофирал по пътя, дете се спуска към колата му и насила се удря в нея. Записи на камери потвърждават какво се случило. Става на въпрос за популярна цига ... още
На: 2015-09-05 18:56:58 преди: 3 години / 3 гласа / 10 точки / 0 коментара / 1531 прегледа
Новини: Баща преби майка, качи се в колата и избяга, мина на червен светофар и за малко да причини инцидент. Всичко става по време на детски футболен мач. Бащата се спречкал с майката и след като видял, че тя няма да отстъпи я свалил на земята с един юмрук в лицето. Това не е първият път, в който мъжът създава проблеми. Органите на реда трябва да се погрижат за келеша. На какво ще се научат децата, ако гл ... още
На: 2016-09-09 14:53:48 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 730 прегледа
Новини: Съдът и прокуратурата за пореден път направиха нещо немислимо! Дадоха само 6-месечна пробация на дивак от Враца, който е нападнал и клал с брадва свой приятел. Става на въпрос за Ф.М., който се признал за виновен и поискал споразумение. От bulnews.bg предават, че нападението е станало на 22 февруари в село Михайлово, около 22 часа, в младежкия клуб. Ф.М. влетял вътре и замахнал с брадвата срещу м ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X