Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Чудовищно земетресение удари Аляска ВИДЕО с пораженията!

Медиите съобщават за силно повредени мостове и пътища, както и за пукнатини в сгради, електричеството е прекъснато в голяма част от столицата на Аляска

Земетресение с магнитуд 7.0 удари близо до столицата на Аляска Анкъридж, около 8 и половина местно време в петък сутринта.

Дълбочината на огнището е 41 километра (км), а епицентърът – на около 15 км северно от Анкъридж, в Южна Аляска. Населението по крайбрежието на океана е предупредено за евентуална опасност от цунами; тревогата е вдигната час и половина след труса.

Оценките за параметрите на земетресенията са според сеизмологичния център на Американските геоложки проучвания. Шест минути след основния трус е имало и трус с магнитуд 5.7 и епицентър на територията на Анкъридж, след още шест минути започва серия от събития, още 7 слаби афтършока са регистрирани в следващите час и половина.

Единични сведения на очевидци от Анкъридж свидетелстват за интензивност на въздействие там между V и VIII степен по 12-степенната скала. Медиите съобщават за силно повредени мостове и пътища, както и за пукнатини в сгради, електричеството е прекъснато в голяма част от столицата на Аляска.

На пресконференция във Вашингтон сенаторът Дан Съливан заяви, че за момента няма данни за загинали или сериозно пострадали, но са нанесени тежки щети на инфраструктурата в Анкъридж, който е с население около 300 000 души.

Земетресението е било усетено на разстояние от 600 км, пояснява БТА. То е било последвано е редица вторични трусове, десет от които са били с магнитуд над 4, а три с магнитуд над 5.

Много пътища и мостове са затворени. Полицията на Анкъридж прикани местните жители да не ползват пътищата, ако не им се налага.

Сенатор Лиса Мъркауски заяви, че земетресението е засегнало основните пътища в и около Анкъридж и че се наблюдават прекъсвания на електроподаването и повреди на газопроводи.

Общинското електроразпределително дружество на Аляска заяви, че между 7000 и 10 000 от клиентите му са без електричество.

Път, който води до международното летище на Анкъридж частично се е срутил. Самото летище за кратко бе затворено, но вече е възобновило работа. Железопътният транспорт обаче продължава да е спрян.

Губернаторът на Аляска Бил Уокър обяви извънредно положение и съобщи, че е в пряк контакт с Белия дом.

Президентът Доналд Тръмп изрази в Туитър подкрепата си за жителите на Аляска и обеща, че федералното правителство "няма да пести средства" за справяне с последиците от земетресението.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 85 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-04-02 12:05:58 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 355 прегледа
Новини: Трусът е регистриран преди броени часове 21:50 местно време (01.04 петък). Американската геоложка служба предава, че земетресението е било с магнитуд 6,2 по Рихтер. Според информацията към този момент, жертви и разрушения все още не са известни. Опасното земетресение е било с епицентър на 100 километра от град Чигник Лейк посока североизток на дълбочина от 10 километра. ... още
На: 2016-10-30 09:36:41 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1009 прегледа
Новини: Земетресение, този път с магнитуд 6,5 по Рихтер удари Централна Италия, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Трусът бил с епицентър на 68 км от Перуджа, на дълбочина от 10 км. Усетен е в северните и южните части на страната, Словения, също и в Босна и Херцеговина. Последвали вторични трусове със сила 4,6 и 4,1. Засега не се съобщава за жертви. ... още
На: 2017-05-11 12:43:47 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1302 прегледа
Новини: От чудовищното земетресение в Китай на 11 май пострадаха повече от 12 000 души и над 1 500 домове. Природното бедствие се разразява рано сутринта в 05:58 часа местно време. Земетресението е с магнитуд 5,5 и е с епицентър Синцзян-Уйгурски автономен район на дълбочина 5 мили, съобщават от ведомството отговарящо по въпросите с бедствията в Китай. Природния катаклизъм е бил регистриран в 5:58 сутрин ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X