Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Здраве

Да живееш с депресия

Депресията е често неразбрана от мнозина, които не са се сблъсквали с нея и нямат представа за неприятностите от тази дълбока тъмнина на това заболяване и не мислят за него по този начин. Депресията може често да бъде съкрушителна и настрана от щастливи или нещастни, това се функционално се отразява на човек, което преживява депресия.

Тежка тревожност е донякъде сходна до депресия и няма да си отиде лесно, трябва да се разгледа от дълбините на душата, където тя се намира. Депресията е отговорен за това хората да се чувстват толкова зле, че те техните функции се опират само до това да живеят ден за ден. Усмивката не е в техният списък на това ''какво да направя'', те са уморени, апатични и не се хранят редовно, започват със забавяне на движенията. За всеки, който никога не е имал този опит, това може да изглежда като фантастика четене или просто чувство.

Депресията е реална и тя поваля човека. Когато човек става все по-и по-депресиран, той започва да губи способността да се грижи сам за себе си. В резултат на това той може да спре да нормалното си функциониране, например да спре да къпе, да спре да се грижи за себе си или другите. Този човек ще избягва приятели и близки и дори се затваря в себе си, отхвърля всякакво действие, което е вършил в нормалното си състояние.

Депресията ще започне бавно и ще проправя своя път в живота на човек, като се започне с липса на удоволствие, социално избягване и дори нормалните рутини задължения извършвани от него. Жертвата не може да намери удоволствие в нищо, спира да се радва и да съществува. Твърде често човек има мисли за самоубийство, а някои дори го извършват.
Необходимо е да се помогне на човек изпаднал в депресия, тъй като той не може да бъде в състояие да осъзнае, че не е добре, и може да се наложи да бъде принуден, насила или дори подмамени в получаването на помощ и взимането на лекарства. За много хора това е, единственият начин, по който те ще започнат да се лекуват. Терапията и лекарства могат да помогнат да се стабилизира достатъчно, нуждата от медикаменти може да продължи няколко месеца, докато те започнат да възстановителният процес.

Нека се опитаме да разберем хората в депресия и разбира се да им помогнем, ако има такива и в нашият кръг от познати, близки и приятели. Хубаво е да не ги игнорираме, а да им подадем ръка. Никога не се знае, на всеки един от нас какво може да се случи и до какви болезнени състояния на душата и тялото може да достигне. А ако самите ние изпаднем в такова състояние, четейки тази статия, можем да си дадем сметка и да разберем всички последствия от това заболяване, което зависи и от нас до много голяма степен и да се борим да не достигаме до това състояние.

Рейтинг: 3.7 звезди | 3 гласа | 11 точки | 1 коментара | 6423 прегледа
Публикувано на: 2013-03-17 18:40:46
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Да живееш с депресия
На: 2018-01-12 12:07:59 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 59 прегледа
Сезонните афективни разстройства, типични най-вече за есенно-зимния сезон, имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото за мъжете. Този тип разстройство се изразява в лошо настроение, умора и раздразнителност. То се понася далеч по-трудно от жените, отколкото от мъжете. Непонятни са причините, поради които жените са засегнати от депресия през цялата година. Емоционално-психичните разст ... още
На: 2018-04-04 12:01:04 преди: 2 седмици / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 316 прегледа
Да започнеш да живееш заедно с партньора си е огромна стъпка във всякаедна  връзка. Няма как повече да се скриеш от досадните навици на другия. Музикантът Крейг Шейпс се преместил да живее при цели две жени, но интересното е, че новата ситуация много му е допаднала. Това съобщи „Мирър“. Крейг е заживял заедно с приятелката си Били и с нейната най-добра приятелка Сара в Кент, Великобр ... още
На: 2016-12-13 16:23:26 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 811 прегледа
Бездомните в САЩ са най-големите врагове на полицията. Престъпление е да си беден и да живееш на улицата. Хората, които стоят на студа, са най-големият проблем на полицията, а не истинските престъпнци. Видео заснето в Денвър показва как група полицаи крадат одеялата на група бездомниците „като доказателство“. Станал е национален скандал. На скоро ви показахме как там конфискуваха малк ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X