Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Икономика

Дали банките няма да са големият губещ, ако България влезе в еврозоната??

Българите, работещи в чужбина пращат около 1,2 млрд евро всяка година в България. На баби и дядовци, мъже, жени, деца... роднини и приятели. Но те харчат левчета... Къде се обменят еврата - в банките!!!

България всяка година изнася стоки и услуги в евро около 10-12 млрд. Но данъци, осигуровки и заплата са в левчета. на български партньори също се плаща в левчета. Къде се обменят еврата за левчета - в банките!!!

Внасяме за около 14 млрд евро. всяка година. Откъде се купуват еврата за вноса - от банките за левове!!!

Колко ли милиарда обменят всяка година чуждите туристи у нас, и колко ли стотици милиони, нашите туристи, излизайки в чужбина??? Къде ги обменят главно - по банките!!!

И още и още!!!

А като влезем в еврозоната, колко ли милиарда ще загубят банките от такси и комисиони по този обмен, който ще отпадне????

А като добавим и неминуемия спад на лихвите по кредитите, то още колко ли ще загубят банките???

А сега да се запитаме - има ли много силно банково лоби в България??? Дали това лоби с радост приема влизането ни в еврозоната???

Задаваме горните два въпроса и към банките майки /на нашите си банки/ - имат ли те силно лоби в страните от еврозоната и ще се радват ли да намаляването на печалбите на дъщерните им дружества???

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-07 16:58:16 преди: 11 месеца / 3 гласа / 13 точки / 18 коментара / 24700 прегледа
В последните дни и седмици много усилено се заговори за еврозоната и придобиването на еврото в България. Още от служебния кабинет се започна преминаването към механизма за влизане в ERM 2 – чакалнята на еврозоната, която е предверие. С идването на новото правителство, почти постоянно Бойко Борисов и Владислав Горанов говорят за това. Появява се зелена светлина и от влиятелни фигури ЕС. След ... още
На: 2018-04-27 19:39:15 преди: 1 месец / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 665 прегледа
Продължаваме информационната кампания против влизане в Еврозоната и приемане на еврото в България. Днес ние от Spodeli ще ви разкажем за един от начините, по които ще бъде поробена България. Влизането в Еврозоната значи, че ние напълно законно ще сме задължени да плащаме за грешките на другите. Дори и нашите политици да не злоупотребят с властта и да се възползват от инструментите на Еврозоната з ... още
На: 2017-10-18 16:22:26 преди: 7 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 6035 прегледа
Мая Манолова постигна поредната победа в името на българските граждани. От днес вече терорът на частните съдия изпълнители ще влезе в някакви рамки. Сега на прицел на омбудсмана са банките. Промените в ГПК, в които влязоха пет от шестте нейни предложения, бяха гласувани на второ четене днес. От днес няма как да бъдете осъдени без да знаете. Таксите на ЧСИ ще паднат значително. Манолова благода ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X