Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Икономика

Дали банките няма да са големият губещ, ако България влезе в еврозоната??

Българите, работещи в чужбина пращат около 1,2 млрд евро всяка година в България. На баби и дядовци, мъже, жени, деца... роднини и приятели. Но те харчат левчета... Къде се обменят еврата - в банките!!!

България всяка година изнася стоки и услуги в евро около 10-12 млрд. Но данъци, осигуровки и заплата са в левчета. на български партньори също се плаща в левчета. Къде се обменят еврата за левчета - в банките!!!

Внасяме за около 14 млрд евро. всяка година. Откъде се купуват еврата за вноса - от банките за левове!!!

Колко ли милиарда обменят всяка година чуждите туристи у нас, и колко ли стотици милиони, нашите туристи, излизайки в чужбина??? Къде ги обменят главно - по банките!!!

И още и още!!!

А като влезем в еврозоната, колко ли милиарда ще загубят банките от такси и комисиони по този обмен, който ще отпадне????

А като добавим и неминуемия спад на лихвите по кредитите, то още колко ли ще загубят банките???

А сега да се запитаме - има ли много силно банково лоби в България??? Дали това лоби с радост приема влизането ни в еврозоната???

Задаваме горните два въпроса и към банките майки /на нашите си банки/ - имат ли те силно лоби в страните от еврозоната и ще се радват ли да намаляването на печалбите на дъщерните им дружества???

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-06-07 16:58:16 преди: 1 година / 3 гласа / 13 точки / 18 коментара / 24773 прегледа
Гласът на народа: В последните дни и седмици много усилено се заговори за еврозоната и придобиването на еврото в България. Още от служебния кабинет се започна преминаването към механизма за влизане в ERM 2 – чакалнята на еврозоната, която е предверие. С идването на новото правителство, почти постоянно Бойко Борисов и Владислав Горанов говорят за това. Появява се зелена светлина и от влиятелни фигури ЕС. След ... още
На: 2018-06-28 16:03:10 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 232 прегледа
Свят: Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който да бори източването на пари от банковите карти на хората, разбираме от официалния сайт на Кремъл. Документът позволява на банките да блокират банкови карти без съгласието на клиент за до 2 работни дни, ако има подозрения, че се източват пари от тях. Също така банките се задължават да изпращат информация до Централната банка за всички случаи ... още
На: 2018-04-27 19:39:15 преди: 6 месеца / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 904 прегледа
Общество: Продължаваме информационната кампания против влизане в Еврозоната и приемане на еврото в България. Днес ние от Spodeli ще ви разкажем за един от начините, по които ще бъде поробена България. Влизането в Еврозоната значи, че ние напълно законно ще сме задължени да плащаме за грешките на другите. Дори и нашите политици да не злоупотребят с властта и да се възползват от инструментите на Еврозоната з ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X