Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Дали Янукович ще се върне към голямата политика?

На 2 март, отстраненият от власт президент на Украйна Виктор Янукович, обвинен в родината си в държавна измяна, проведе в Москва първата си за две години прес-конференция , на която разказа за "тежкия си" живот в Русия, за държавния преврат в Украйна, за това как новата власт се отърва от Крим и за своите "връзки с Путин".

По думите на Янукович, преди четири години огънят по правоохраянителните органи и демонстрантите се е водил от контролирани от Майдана сгради.При това П.Порошенко и досега не е предприел никакви действия за провеждане на следствие по това дело. Янукович препоръча на Порошенко да бъде справедлив и честенй, като отбеляза , че доходите му за тези години са нарастнали 10 пъти, а населението е обедняло и това обезателно ще се отрази на предстоящите избори.

Освен това, според Янукович, украинската власт е доказала неспособността си да изпълнява поетите договорености, игнорирайки мнението на жителите от Донбас.Той подчерта, че за държавното ръководство войната е същността на управлението, а мирът е смъртно опасен. Янукович предложи начин за урегулиране на конфликта в източната част на страната чрез провеждането на преки преговори с представители на Донбас, при съдействието и наблюдението от Европейския съюз, Русия, САЩ и ООН и обеща лично да направи всичко възможно, даже ако за това се наложи да продължи своята политическа дейност в Украйна.

Той заяви също и, че действащата власт не е предприела никакви действия за запазването на Крим в състава на държавата. При това, от неговите думи стана ясно, че той се е опитал да направи всичко необходимо, отгправяйки през март 2014 гина писмо до президента на Русия Путин, а така също и на държавата - гарант за мирното съглашение през февруари 2014 г. С молба за оказване на помощ за възстановявване на законността, мира, правото и защитата на населението на Украйна. Заедно с това екс-президентът сподели, че той има връзка с Путин чрез съветниците на президента на Русия.

Отговаряйки на журналистическите въпроси за това, с какви пари живее в Русия през последните 4 години, екс-президентът увери присъстващите, че го издържа младият му и здрав син, че живее тежко и болезнено и че не притежава средства в нито една банка по света. Следва да се отбележи, че на Янукович в прес конференция се проведе два дни след непланирано събрание с репортери, президент на Украйна Петър Порошенко, много политически анализатори смятат евентуално намерение за Янукович да се върне в Украйна за да продължи политическата дейност.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 93 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-12-10 16:09:52 преди: 10 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 333 прегледа
Гласът на народа: Народният глас на Украйна изригна в национален ефир по телевизионния канал НюзЛан. Каналът играе ролята на опозиция и официално не подкрепя нито една от властите на Украйна. В събота, от ефира на телевизията бе зададен въпрос, на който 92% от зрителите застават на страната на Янукович.Интересното в случай е, че въпросът, на който зрителите трябвало да отговорят бил зададен в доста провокативен ст ... още
На: 2016-12-23 08:02:14 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1486 прегледа
Новини: Печерския районнен съд в Киев издаде разрешение на следователите по делото на екс-президента Виктор Янукович за провеждане на обиск в зданието на администрацията на президента на Русия. Както предадоха украйнските медии, съответният документ е бил публикуван в един от рестъра след съдебното решение. Съдът е постановил, че изисква необходимият оригинал от заявлението на Янукович от 1 март 2014 год ... още
На: 2015-09-28 11:39:25 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1434 прегледа
Геополитика: Владимир Путин заяви, че е гарантирано участието на САЩ в свалянето на легитимната власт в Украйна. Виктор Янукович бе свален от хора, на които Щатите са заплатили щедро. Самите САЩ не крият за подкрепата, която оказват на новата власт. Русия обаче има много силна връзка с хората, които живеят в Украйна и научава всичко. Знае се кой, къде и как е работил за свалянето на Янукович. Едва ли такава го ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X