Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Der Spigel: Мюлер предупреждава за 100 милиона бежанци от Африка!

Ако глобалното затопляне продължи и не бъде ограничено, то ще прерастне в заплашително огромна емиграция от Африка, предупреди министърът на развитието в Германия - Герд Мюлер.

Според него 100 милиона души ще потърсят убежище на места с по-приемлив климат. Мюлер заявава, че Европа я очаква голяма емиграция от над 100 милиона души от Африка, ако не се ограничи глобалното затопляне поне с два градуса, това политикът на партията ХСС обяви пред вестник "Билд ам Зонтаг".

Всяка седмица там населението расте с по един милион. Тези хора по родните си държави трябва да имат добра икономическа и социална политика.

"Ако продължава, както досега много хора от различни части на Африка няма да иамт друг избор, освен да се изправят на пътя ни", казва политикът ХСС.

Мюлер призова политиците за "план Маршал", а инвестициите да бъдат насочени към мащабна програма за Африка.

Дори и международни групи ще трябва да преминат към честни бизнес практики:

"Ако един телефон Apple се продава тук в Германия за 800 евро, това трябва да гарантира, че такива достойни заплати се плащат и в мините в Конго", допълва министърът.

Ситуацията в Африка ще бъде обсъждана на 7 и 8 юли 2017г. в Хамбург на срещата на върха Г 20, където ще бъде основната тема.

Федералното правителство на Германия обеща миналия понеделник на срещата на върха на африканските държавни и правителствените ръководители в Берлин 300 милиона евро.

Целта е да се помогне на африканските държави, които подкрепят реформите и да се привлекат частните инвеститори./Източник: Der Spigel

 

 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-08 14:04:05 преди: 2 години / 6 гласа / 28 точки / 0 коментара / 14308 прегледа
Днес Москва беше помолена официално от Германия чрез министърът на регионалното развитие Гюнтер Мюлер да помогне в ситуацията с бежанците. Няколко дни преди това и Полша отправи призив към Русия. От посолството на република Полша - Катажина Пелчинска-Наленч, в свое интервю изрази мнение, че: «Това не е само проблем на Евросъюза, а и на Русия. Това, което се случва в Северна Африка, където хората ... още
На: 2017-01-29 07:52:14 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 745 прегледа
Около 40 турски военни, които служат в базите на НАТО на територията на Германия са подали молба за политическо убежище, пише немският вестник Spigel. Според вестника повечето от военните са висши офицери. Федералната служба за мигранти и бежанци съобщи, че исканията им ще бъдат разгледани на редовна процедура. - Няма съмнение, че не можем да ги върнем в Турция. Там веднага ще бъдат тикнати в з ... още
На: 2016-11-12 08:51:11 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 805 прегледа
Развитите страни трябва да предоставят масивен икономически тласък на африканските нации, за да се създадат работни места и да се забави потока на бежанци към Европа, заяви министърът на Развитие в Германия. Той допълни, че Турция вече не може да се справя с ограничаването на притока и е на ръба на колапса. Герд Мюлер заяви вчера в петък, че през следващите седмици Берлин ще оформи подробности по ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X