Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Свят

Der Tagesspiegel: в сирийския конфликт Ердоган търси среден път между САЩ и Русия!

В последно време отношенията между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Запада сериозно се влошиха, пише немския ежедневник Der Tagesspiegel.

Ердоган започна да си сътрудничи тясно с Русия, но след ракетната атака срещу Сирия изведнъж обърна курса и подкрепи този "акт на възмездие".

Очевидно Анкара търси трети път между САЩ и Русия, смята авторът на статията.

Напоследък президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган на практика нищо похвално не е казал за САЩ, пише Der Tagesspiegel.

Той критикува американците, че подкрепят кюрдите в Сирия и заплашва Вашингтон с "османски шамар".

Напоследък той си сътрудничише тясно с Русия, но след ракетната атака на Запада по цели в Сирия Ердоган заговори по друг начин, отбелязва немското издание.

Той подкрепи "акта на възмездие" и не директно разкритикува Москва.

Турция търси трети път между САЩ и Русия и през последните дни Ердоган проведе телефонни разговори с президентите на САЩ, Русия и Франция, както и с министър-председателя на Великобритания.

Преди бомбардировките той се опита да действа, като посредник между Москва и Вашингтон, но нищо не се получи.

Турция не се интересува от конфронтацията на двете суперсили в Сирия.

"Ние не сме на страната нито на Русия, нито на Америка", заяви турският външен министър Мевлет Чавушоглу.

Въпросът е, че Ердоган се нуждае от подкрепата на Русия за извършването на военни операции в Сирия.

Той не поддържаше такива близки отношения с никой друг политик, както с главата на Кремъл - Владимир Путин и през последната година и половина те се срещаха десетки пъти, като проведоха повече от 20 телефонни разговора помежду си.

И двамата се интересуват от изтеглянето на американски войски от Сирия, отбелязва авторът на статията.  

В отношенията между САЩ и Турция възникнаха много проблеми, продължава Der Tagesspiegel, но Ердоган няма намерение да прекъсва контакта си със Запада.

Наскоро на среща с ръководителите на ЕС той буквално обяви готовността си да положи усилия за преодоляване на настоящата криза и е факт е, че за Европа Турция е най-важният търговски партньор, пояснява публикацията.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-25 20:29:38 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1399 прегледа
Новини: Днес Владимир Путин е провел телефонен разговор с Реджеп Тайип Ердоган, в които политиците са обсъждали решаване на сирийския конфликт. Двамата лидери са се договорили да продължат диалога, както в рамките на дипломацията, така и по линия на руско и турската отбрана и разузнавателните агенции.   Държавните глави са се договорили да продължат сътрудничеството си в борбата срещу тероризма, и да обс ... още
На: 2015-10-09 10:32:30 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 5552 прегледа
Новини: На 30 септември по молба на президента Башар ал-Асад към Русия започнаха съвместни военни операции в Сирия срещу терористичната групировка "Ислямска държава". ВКС и военноморските сили на Русия, използваха съвременни прецизни оръжия, с помоща на които за кратко време унищожиха значителен брой обекти на ИД. Канал RT анкетира местните жители и установи какво точно мислят за участието на Русия в сири ... още
На: 2015-09-06 13:12:50 преди: 3 години / 6 гласа / 21 точки / 0 коментара / 13011 прегледа
Видео: Напоследък все повече се говори за това и обикновените хора се тревожат за хипотетичен военен конфликт между двете сили, Русия и Съединените щати. Трудно може да се предположи, че е възможен военния конфликт между двете страни. Но нека си представим какво би се случило, ако такъв конфликт се случи наистина. Ето ви малко данни в това видео. Видеото: ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X