Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Криминални

Десетилетна мистерия, свързана с БГ мафия в САЩ, е на път да бъде разкрита...

Екип от изпечени крадци на предмети на изкуството, който е свързан с българската организирана престъпност успя да обезвреди аларма и да проникне в силно охраняван апартамент на 16-тия етаж в Манхатан. Това пише The New York Times. Разследващите тогава заключили, че крадците най-вероятно са били в апартамента няколко дни и напуснали, както и влезли - без следа.

В апартамента живеело възрастното семейство, което колекционирало безценни шедьоври на изкуството през целия си живот. Те били съкрушени, когато се върнало от годишната си двумесечна почивка в Аспен. Престъплението остана неразкрито от 1988 г.

Така беше до тази седмица. В четвъртък сутринта федерални прокурори от Вашингтон са написали нареждане да бъде върната една от творбите - "Отело и Дездемона", нарисувана от Марк Шагал през 1911 г. Картината трябва да се върне на наследниците на собствениците й, които междувременно вече са покойници.

Картината всъщност е била скрита през цялото време в тавана на съучастника на крадеца. "Това, което той ми каза е, че основно е мотивиран от предстоящата му смърт," казва Хес. "Той говореше за срещата със Създателя си и се опитва да изчисти съвестта си, преди да почине." Цялата история е достойна да бъде филмирана, пише американският вестник. Мистерията около уникалния обир далеч не е разкрита, тъй като самоличността на другите двама крадци още не се знае, както и няма никаква идея къде е другата част от откраднотото, това и разкаялият се престъпник не може да каже.

Г-н Хелър, който цял живот се занимавал с бижута, и изнасял перли, наследил навремето картината на Шагал, която баща му Самюъл пък купил от самия художник за 50 долара през 1913 г.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 162 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-05-13 11:56:29 преди: 3 години / 10 гласа / 39 точки / 0 коментара / 13707 прегледа
Видео: Нека си припомним, какво е господин Бойко Борисов, който управлява държавата ни отново, и пак я връща в неправилният курс. Мистерия е как може да бъде избран отново такъв човек да оглави държавата, или по-скоро не е мистерия, а истината корпоративен и купен вот. Знам, че ще отнеса много репорти и какво ли не още, но нека и другите знаят, че няма да се откажа, не зареди друго, а защото държа на Бъл ... още
На: 2018-07-15 14:14:57 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 237 прегледа
Свят: Будни българи на протест в Лондон зоват народа да се вдигне и да измете мутренското управление на Борисов. Хората викат мафия, Борисов оставака, убийци!  Споделяме видеото да гледате на живо протеста от Лондон! ... още
На: 2015-12-09 21:15:36 преди: 3 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1475 прегледа
Гласът на народа: Ето моят извод от днешния ден: Когато една мафия иска да пребори друга мафия, но няма усещане за реалност и не преценява силите и възможностите си, пада жертва... След което може да се прави на Господ Бог и да се самоопиянява в собствен сос, но това не я прави по-малко мафия... За да успее :) я съветвам да се съюзи с трета, четвърта, пета мафия, независимо от различията в спонсори, олигархическа ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X