Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / История

Директива 20/1 Цел: Ликвидиране на СССР

Американската война против руснаците датира доста отдавна. Тя се превръща в информационно психологическа битка, чийто оръжия стават обикновени хора, които вярват на манипулативна информация пусната от американците. Какво по-силно оръжие от манипулиране на общественото мнение и удар върху имиджа на врага.

Тук ще ви представим едно от доказателствата свързани с тази война, а именно така наречената директива 20/1 която е кръстена "Цели и задачи на САЩ срещу Русия". Директивата е приета на 18 август 1848 година. Това е началото на информационните атаки от страна на САЩ към Русия. По-долу ви представяме част от нея. Тя официално е публикувана през 1978 година в изданието "Документи за американската политика и стратегия 1945-1950 г."

“Разгърналата се политическа война принуждава правителството ни да набележи по-конкретни и войнствени цели по отношение на СССР едва сега, в мирно време…При държавното планиране понастоящем, преди началото на войната, следва да определим нашите цели, постижими както в мирно време, така и по време на война, както и да съкратим максимално разрива между целите ни.

Основанията на целите ни срещу СССР се свеждат до следното:

1. да сведем до минимум мощта и влиянието на Москва

2. да предизвикаме коренни промени в теорията и практиката на външната политика, към която се придържа правителството на СССР.

Нашата цел е ликвидирането на СССР.

Изхождайки от тази гледна точка, можем да кажем, че целта ни не може да бъде постигната без война.

Следователно, с това можем да признаем следното: нашата крайна цел по отношение на Съветския съюз е война и ликвидиране силата на Съветската власт.

Би било погрешно да обвързваме целта си с определени срокове, с редуването на войни и мирен период.

Не трябва да изпитваме никаква вина, когато нарушаваме международните норми и стабилност и ги заменим с концепцията за нетърпимост.

Не е наша работа да разсъждаваме върху вътрешните последствия, до които може да доведе концепцията ни в друга страна.

Няма смисъл да разсъждаваме и над факта, че ще носим някаква отговорност за събитията там…Ако съветските лидери сметнат, че нарастващото значение на по-умните концепции в международните отношения са несъвместими с желанието им да запазят властта си в СССР, то това е тяхна, а не наша работа. Нашата работа се свежда до следното: да съдействаме в СССР да се случат вътрешни събития…Правителството ни не носи никаква отговорност и за вътрешните условия в СССР…

Нашата цел по време на мир не е свалянето на Съветското правителство. Ние се стремим само към създаването на такива обстоятелства и обстановка, с които съветските лидери няма да могат да се справят, които не са им по вкуса. Възможно е те, оказвайки се в такава обстановка, да не успеят да запазят властта си в СССР. Но трябва да подчертаем, че това е тяхна, а не наша работа…Ако действително възникне такава обстановка, за чието възникване ние ще положим всички усилия в мирно време, и обстановката се окаже непоносима за запазване на вътрешната система на управление в СССР, то това ще застави Съветското правителство да слезе от сцената, за което ние няма да съжаляваме, но и няма да понесем каквато и да е отговорност, макар това да са били нашите стремежи, макар и да съдействахме за осъществяването на последното.

Става дума най-вече за следното: да държим СССР слаб в политическо, военно и психологическо отношение в сравнение с външните сили, които са извън неговия контрол.

Не ни е изгодно напълно да окупираме цялата територия на СССР, да разполагаме наша военна администрация там. Това не е възможно, предвид огромната територия, както и многобройното население. С други думи, не трябва да се надяваме да постигнем пълно господство на нашата воля върху руска територия, както това се опита да направи Германия. Крайният резултат трябва да бъде постигнат с политически средства.

Ако разгледаме най-лошата ситуация, т.е. запазване на СССР над цялата или почти цялата територия, то трябва да целим:

1. предаване на въоръжението, евакуация на ключовите райони и т.н., за да гарантираме за дълго време военната им безпомощност.

2. да се постигне значителна икономическа зависимост на СССР от външния свят.

Всички условия трябва да бъдат твърди и показно унизителни за този комунистически режим.

Ние няма да сключваме мирен договор и няма да възобновяваме дипломатическите си отношения с какъвто и да е режим в СССР, в който ще доминира някой от настоящите съветски лидери или лица, които споделят възгледите им. Прекалено търпяхме през изминалите 15 години (т.е. в годините на управлението на Сталин 1933-1948 г., бел. ред.), действайки все едно нормални отношения с такъв режим е възможен…

Какви трябва да са целите ни по отношение на каквато и да е некомунистическа власт, която може да възникне върху част или върху цялата руска територия в резултат на война?

Силно подчертаваме, че независимо от идеологическата база на какъвто и да е некомунистически режим и независимо от степента, с която той ще е готов на думи да възхвалява демокрацията и либерализма, ние трябва да осъществим целите си. С други думи, ние трябва да създадем предпоставки, които да ни гарантират, че дори да не са комунисти, те да бъдат принудени да са наши приятели.

1. да нямат голяма военна мощ в икономическо отношение

2. да зависят от външния свят

3. да нямат сериозна власт над основите национални малцинства

4. да не извършват нищо подобно на желязна завеса.

Ако новият режим изразява враждебност към комунистите и засвидетелства приятелството си с нас, ние трябва да се погрижим това да се случи не по унизителен и оскърбителен начин. …

Трябва да очакваме различни групи там да предприемат енергични усилия, които да ни подтикнат да се намесим във вътрешните работи на Русия, а и които да продължават и в бъдеще да молят за нашата помощ.

Следователно, там трябва да се предприемат решителни мерки да се избегне отговорността по основния въпрос: кой управлява Русия след разпада на съветския режим.

Най-добрия вариант за нас е да разрешим на всички емигранти да се върнат в Русия максимално бързо и да се погрижим те да получат равни възможности за старта им към властта…

Вероятно, между различните групи ще избухне въоръжена борба. Дори в този случай ние не трябва да се намесваме, но само ако тази борба не засяга нашите военни интереси.

Какво да се направи с Комунистическата партия на Съветския съюз – най-сложният въпрос, по който няма прост отговор.

Върху всяка територия, освободена от Съветите, възниква проблема с човешките останки от съветския властови апарат. В случай на изтеглянето на съветските войски от настоящата съветска територия местният апарат на Комунистическата партия, вероятно, ще премине в нелегалност, както се случи в областите, завзети от немците по време на Втората световна война. А по-късно отново ще заяви за себе си под формата на партизански банди.

Как да се справим? Отговорът е много прост: достатъчно е да раздадем оръжие и да окажем военна подкрепа на която и да е некомунистическа власт, контролираща даден район, да се справим с комунистическите банди чрез методите на гражданската война.

Значително по-сложно ще бъде да се справим с редовите членове на Комунистическата партия и със съветския апарат, които ще бъдат арестувани или ще помолят за милост нашата войска или която и да е нова руска власт. В този случай ние не трябва да поемаме отговорност, ако станем свидетели на разправа над тези хора, не трябва да даваме преки заповеди на местните власти как да постъпят с тях. Това е дело на руската власт, която ще тръгне към смяна на комунистическия режим. Можем да бъдем сигурни, че подобна власт ще е наясно с опасността от бившите комунисти за сигурността на новия режим и ще се разправят с тях така, че те в бъдеще да не носят никаква вреда…Ние трябва да помним едно: репресиите от ръцете на чужденците неизбежно ще създадат местни мъченици…

И така, нашата цел е не чрез наши въоръжени войски върху териториите, освободени от комунизма, да осъществим широка програма за декомунизация. Това трябва да го оставим в ръцете на каквато и да е власт, която ще замени Съветската…“

Из Директива 20/1 на САЩ от 18 август 1948 година.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 коментара | 1958 прегледа
Публикувано на: 2016-09-21 10:21:20
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Директива 20/1 Цел: Ликвидиране на СССР

Интернет прегря от видеокадри на престрелка на спецназ от бившия СССР и терористи в Сирия! ВИДЕО!
преди: 5 месеца / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 3874 прегледа
В Интернет се появиха видеокадри, на които се вижда, как бойци от "спецназ на бившия СССР" влизат в бой с бойци в Сирия. Видеото е озаглавено "Лов на Ал Кайда «Cпецназ от СССР» разстрелва бойците ... " Както отбелязахме по-рано, в състава на новото подразделение влязоха бивши граждани от СССР от Средна Азия, Кавказ и Задкавказието.  Тези бойци се намират в района на Хам и сформира мюсюлманския ... още

Вижте: НЛО В СССР! Видео!!!
преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3871 прегледа
Преди повече от 50 години на територията на Русия се случват много загадъчни събития. Разбило се е НЛО, след безмилостни битки с най-големите технологии с които е разполагал СССР по това време. Един от най-интригуващите по наше време въпроси е: Единственни ли сме във вселената? Преди много години когато светът е живял само с историите за НЛО много хора са знаели много повече. Видеото: ... още

Вижте: Сталин-грабител и лидер, строител на СССР! Видео!
преди: 2 години / 3 гласа / 8 точки / 0 коментара / 5394 прегледа
Сталин, Коба в началото на 20 век набавя средства за пратията чрез грабежи и рекети. Много съучастници впоследствие са станали видни лидери на СССР (Kaмо, Литвинов). Войната в Европа е била неизбежна. Сталин е искал да се сблъскат Германия и Англия. на 22,06 Германия е трябвало да нападне Англия. Но нещо се е объркало. Видеото: ... още

Донос на Агент Ивайло ( Иво Инджев ), който сега плюе по Русия!!! ( Снимки )
преди: 1 година / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 7358 прегледа
А, господата десни русофоби го боготворят, четат и му слушат глупостите. Същевременно със това плюят по СССР, по ДС и по социализма като цяло. Засрамете се господа, засрамете се кой ви представлява и кой подкрепяте. А за капак "великите демократични медии" го канят постоянно да им боядисва ефира в кафяво и да плюе постоянно по Русия, а реално той е служил на СССР, там се е изучил и какво ли още н ... още

Путин счита, че разпадът на СССР е могъл да бъде избегнат!
преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 373 прегледа
Руският президент Владимир Путин заяви, че би било възможно да се избегне разпадането на СССР, но комунистическата партия взима решение за опустошаване на страната. "Вие знаете, как се чувствам относно разпада на Съветския съюз. Това не беше необходимо, а би могло да бяха проведени реформи от демократичен характер ..", това споделя Президентът по време на среща с лидерите на политическите партии ... още

За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0