Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

До 2020-та Земята може да бъде ударена от слънчева буря, която да изтрие всички модерни технологии!

Има шанс 1 към 8 Земята да бъде ударена от голяма соларна буря до 2020 година, която може да остави света без Интернет, телефони и много други неща, на които модерния човек разчита.

Учени предупреждават, че има приблизително 12 процента шанс до края на десетилетието да ни застигне слънчева буря. Например тази, която ни е ударила преди 150 години, е била толкова силна, че южните и сияния са били видими чак на север в Куинсланд, Австралия. Това е познато като Събитието Карингтън през 1859.

Соларните бури могат да разрушат глобалните технологии с радиацията, която обгръща планетата и нагрява външната атмосфера, което я кара да се разширява. Сателитните сигнали трудно ще пробият подутата атмосфера – няма да има Интернет, GPS, сателитна телевизия и сигнал на мобилните телефони.

Увеличените напрежения в магнитното поле на земята теоритично могат да доведат до проблеми с електропреносната мрежа – взривяване на станции и трансформатори. Това ще доведе до временна липса на електричество на места.

Откритието е на Пит Райли от университета на Сан Диего. Той е изненадан, че шанса е толкова голям. Изчислил е, че нещо с размера на Събитието Карингтън ще струва около 2 трилиона долара на САЩ само за първата година. Представете си за целия свят. Изчислено е, че човечеството ще има нужда от 10 години, за да се възстанови напълно.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-10-25 17:29:43 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 6889 прегледа
Новини: Изображения на най-голямата руска ядрена ракета се появиха. Според някои хора, тези ракети са способни да изтрият от лицето на земята страна като Франция, или щата Тексас, например. Експерти са сигурни, че една такава бомба може да сложи ядрените атаки по Хирошима и Нагазаки в малкия си джоб. Ракетата е позната като RS-28 Sarmat. Вижда се колко голяма е обвивката на ракетата, която може да събер ... още
На: 2015-10-30 21:31:29 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 985 прегледа
Новини: Във връзка с настъпилото силно освобождаване на коронарна маса от Слънцето на 29 октомври до 01.11. 2015 Земята ще бъде достигната от магнитната буря. По дискът на слънцето се наблюдават седем групи от петна. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се Гелиогеофизическата служба ФГБУ. Според данните на експерти смущенията по геомагнитното поле се очаква до няколко дни във връзка с регистрирано кор ... още
На: 2016-08-11 19:57:39 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1254 прегледа
Новини: Адът се е спуснал на земята! Страшна буря вилнее на автомагистрала „Тракия” край Пловдив. Дъжд като из ведро заедно с ледени късове почти блокираха движението в двете посоки. За подробности вижте видеото, предоставено от trafficnews.bg. Множество коли буквално спряха заради силната буря и разразилата се градушка. Пътуването е невъзможно, тъй като през предното стъкло на колите не се в ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X