Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

До 2030 година ВВС на САЩ ще имат флот в Космоса, с което се надяват да опонират на Китай и Русия!

До 2030 г. Военновъздушните сили на САЩ ще имат космичен флот, който ще им позволява да откриват и спират потенциални заплахи, както и да изваждат от строя устройства на врага при необходимост, това заявява ръководителят на космическата бригада на американските военновъздушни сили генерал Джон Реймънд в интервю за списание Popular Mechanics.

Според генерала американците трябва да имат космичен флот заради две държави - Русия и Китай.

Поради мощта на тези две държави САЩ са разработили средство за защита срещу хипотетична атака.

"Работим във всички посоки, от промяна на траекторията до прилагане на кинетично оръжие", допълни уверено Реймънд.

Още от януари 2017 г. ръководителят на стратегическото командване на американските въоръжени сили StratCom започна съчетаването на стратегическите ядрени сили на САЩ с противоракетната им отбрана и космически флот.

Общо военните, които участват по тази програма са 184 000, продължава генерал Реймънд с обяснението, че ако Русия и Китай застрашат поне един от американските космични кораби ще бъдат нападнати.

От университета в Станфорд отбелязват, че Москва е започнала разработването на анти-сателитни технологии още през 80-те години и сега има "значителен потенциал в тази област".

Небесната империя създава оръжия, които "в бъдеще ще бъдат предизвикателство за САЩ в космоса".

Напомняме, че първите изпитания на китайски анти-сателитни ракети бяха през 2005 г., а през януари 2007 г. метеорологичният спътник FY-1C беше унищожен от пряк удар.

Досега Китай е провел осем теста на анти-сателитни ракети.

Особена загриженост за Пентагона е екстра-атмосферната ракета Донг Ненг-3 (DN-3), за която се твърди, че е предназначена за сваляне на сателити.

Според американците базата DN-3 е тристепенна твърдотоплинна ракета с мобилен пуск с течен връх на ракетния двигател модел «Куайчжоу-1».

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-02-11 14:40:15 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2487 прегледа
Видео: По китайската телевизия CCTV13 бяха излъчени кадри от първото пускане на ракета DF-21D от китайски самолетоносач. Спекулира се и, че това може да е ракета DF-31, но за сега няма официална информация. Това е доста напреднала ракета, която определено ще внуши страх във враговете на Китай, казват от военното експертно издание National Interest. Както сами се досещате, враг на Китай едва ли ще бъде Р ... още
На: 2016-10-15 08:29:54 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1123 прегледа
Новини: Wikileaks публикува документи, които уличават Хилари Клинтън в провокативни действия спрямо Китай по време на поста й на държавен секретар на САЩ. Тя е заплашила да "обкръжи Китай в кръг от ПРО", в случай, че не успее да спре ядрената програма на Северна Корея. Едно от доказателствата е част от реч на Хилари през 2013 година: "Имаме намерение да обкръжим Китай в кръг от ПРО. Ще разположим повече ... още
На: 2015-08-22 07:45:25 преди: 3 години / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 3818 прегледа
Новини: На фона на нарастващото напрежение и опасност от военен конфликт между Северна и Южна Корея Русия и Китай започнаха днес съвместни военноморски учения. Те се провеждат край Владивосток,който е основна база и на Тихоокеанския флот, в най-източната част на Русия, граничеща със Северна Корея. Маневрите, в които участват 22 военни кораба и двайсетина летателни машини, ще продължат една седмица. Руски ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X