Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Здраве

Добавянето на само две и половина чаени лъжици захар към чая или кафето увеличава с 54% риска от...

Ново проучване показва, че добавянето на няколко чаени лъжици захар например към вашия чай всеки ден увеличава риска да се разболеете от страшна болест. Подслаждаването на храната или напитките дори само с две и половина чаени лъжици захар, увеличава рискът с 54%. А ако се консумира само една газирана напитка със захар на ден, ще се увеличи рискът с 47% в сравнение с тези, които консумират такива напитки само веднъж на всеки три месеца.

В продължение на 7 години изследователи от Колумбийския университет са анализирали 2266 души, които първоначално не са имали деменция. В началото на проучването участниците попълнили въпросници дали добавят захар към храната или напитките си. От участниците 429 са развили болестта на Алцхаймер по време на проучването.

Говорейки за откритията, д-р Дъг Браун посочва: "Твърде многото захар е свързана с диабет тип 2, а в предишни изследвания са идентифицирали това заболяване като рисков фактор и за деменция. Това проучване подкрепя тези доказателства, като предполага, че излишната захар може да увеличи риска от болестта на Алцхаймер. Касае се за всички видове захар - от плодова до рафинирана - имат еднакво въздействие. Чрез намаляване на газираните напитки, захар и сладкиши и се имате разнообразна и балансирана диета, ще можете да намалим риска от развитие на деменция на по-късен живот".

Пуншът и други плодови напитки също повишават риска

Резултатите показват още, че хората, които добавят около 30 грама захар към храната или напитките си всеки ден, имат 33% по-голяма вероятност да развият болестта на Алцхаймер, отколкото тези, които консумират само 5,8 грама.

Тези, които консумират големи количества пунш или други плодови напитки, имат 27% по-голяма вероятност да развият деменция, отколкото хората, които пият по-малко такива напитки.

"Възрастта е най-големият рисков фактор за деменцията, но има неща, които можем да направим сега, за да намалим шансовете ни за развитие на състоянието, включително здравословно хранене и задържане на активното ни тяло и ум", посочва ръководителя на изследването.Zdrave.to

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 91 прочита
Линк:
№ 1 Добавен от гост: rose anna На: 2018-08-10 15:30:20 Хaресва ми
guest-coment-2731
Здравейте,
Това е да се информира широката общественост, че г-жа Роза Анна, заемодател на частни заеми, открива финансова възможност за всички, които се нуждаят от финансова помощ. Ние даваме заем при лихвен процент от 2% на физически лица, фирми и компании при ясни и разбираеми условия и условия. свържете се с нас днес по електронна поща на адрес: (roseannamoore70@gmail.com)
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-20 09:16:04 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2730 прегледа
Здраве: Здравословните проблеми, като главоболие, гадене, болки в стомаха и диария не могат да се класифицират, като сериозни заболявания, но без съмнение са много неприятни и имат силен негативен ефект върху всеки. Независимо за кое от тези състояния става дума, човек дълго време се чувства изтощен под тяхното влияние, дори и ако се лекува. Ако не искате да използвате лекарства или пък смятате, че те н ... още
На: 2018-04-07 16:59:15 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2463 прегледа
Здраве: Изследване, което трае 17 години и обхваща хиляди жени от Великобритания, установи, че има един точно определен вид месо, който значително увеличава риска от рак на дебелото черво. В изследването участват 32 147 жени, подбирани между 95-98 година и наблюдавани 17 години. Те са от Англия, Уелс и Шотландия. Средната възраст в старта на изследването е 52 години. Става ясно, че консумацията на червен ... още
На: 2018-06-04 11:42:43 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 90 прегледа
Здраве: От сос на маринара до фъстъчено масло, добавената захар може да се намери дори и в най-неочакваните продукти. Много хора разчитат на бързи, преработени храни за закуска. Тъй като тези продукти често съдържат добавена захар, те съставляват голяма част от дневния прием на калории. В България добавените захари представляват до 17% от общия прием на калории при възрастни и до 14% за деца. Употребат ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X