Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / История

Дядо Влайчо води класацията за ясновидци в България, минава дори Ванга

През 70-те на миналия век се провежда официален конкурс, който трябва да покаже на българите кой е на добрия ясновидец в страната. Набърза ръка канят всички от страната да бъдат изследвани и анализирани за способностите, които имат. До този момент те са били преследвани от Тайните служби с подкрепата на църквата.

В конкурса взимат участие 200 души притежаващи свръхестествени способности. Пресяването на ясновидците трае няколко дена и тогава за дядо Влайчо е признат за най-голям феномен сред ясновидците. Той е родом от село Коньово, Нова Загора. Ванга я поставят на второ място, а на трето място е Мария, за която до ден-днешен не се знае коя е и какви способности има.

Някъде из прашните редове на библиотеката е налице и биографията на дядо Влайчо. В тази книга ясновидецът е сравняван със светеца Свети Йоан Рилски, официално признат чудотворец.

Животът на дядо Влайчо не е лек. Беден човечец, прекарал известно време в лагер, заради отказа да се откаже публично от способностите, които има. Веднъж освободен от Белене, полицай отива при него и му казва:

"Трябва да си признаеш в местния вестник, че си шарлатанин и будалкаш хората. Едва тогава ще те оставим жив, му казал. Иначе отново те очаква Белене, а този път, гарантирам ти, ще се върнеш от лагера в „дървен костюм"!

Ето отговорът на скромния човек:

"Ако Бог е решил, отново ще отида! Не се страхувам от смъртта! Но шарлатанин никога не съм бил и няма да бъда!”,

Милиционерът предизвиква дядото да докаже това, което може:

„Докажи го!” Вади от джоба си кибрит, написва тайничко върху него три произволни цифри и след това го скрива зад гърба си. „Ще познаеш ли числото?”,

го пита полицая

Дядо Влайчо само за три секунди успява да познае цифрите.

Властите го преследват до края на живота му, но въпреки това той успява да се превърне в легенда, дори по-силна от тази на Ванга.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 7120 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-08-06 10:04:22 преди: 1 година / 4 гласа / 14 точки / 0 коментара / 1189 прегледа
Новини: Днес на Преображение Господне, 6-ти август 2016 година се навършват 20 години от смъртта на Ванга. Интересно съвпадение с официалния православен празник. Хиляди хора ще се съберат в Рупите, за да почетат паметта на Ванга, българската велика жена пророк. Ще припомним, че Ванга умира на 11 август 1996 година, а панихидата се извършва няколко дни преди смъртта й. ... още
На: 2018-03-28 16:57:21 преди: 2 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1779 прегледа
Свят: Как са протекли последните дни от живота на Ванга? Продиктувала ли е последните си пророчества преди да отиде на по-добро място? Какво точно е видяла за Русия и ролята и в световната история? Личният лекар на Баба Ванга, който се оказва и последният и свидетел, за първи път споделя какво му е завещала тя – пред НТВ. Напоследък много се говори за това как случаят Скрипал се използва за атак ... още
На: 2016-08-06 14:14:13 преди: 1 година / 3 гласа / 9 точки / 0 коментара / 4434 прегледа
Видео: Едно интервю на Нова, на журналистката Мария Йотова, която се среща с един от най-близките хора на Ванга, нейният шофьор. Бил е до нея 17 години. В интервюто ще видите нашумялата наскоро конспирация, че е била таен агент на ДС и че е била убита. Носи се и друг слух, Ванга е предрекла, че терористичната групировка "Ислямска държава" ще всява ужас навсякъде. Да видим информацията, която ни предоста ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X