Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

ЕКСКЛУЗИВНО: Лондон спира социалните помощи за чужденци от други страни на ЕС за 4 години!!!

ЕС ще предложи на Великобритания правото да не дава социални помощи на работници от други страни членки за период от 4 години. Това предаде Ройтерс, като се позова на източници, близки до преговорите.

Т. нар. "аварийна спирачка" ще може да бъде използвана от всяка държава от ЕС, която успее да убеди останалите страни членки, че социалната й система е подложена на извънреден натиск. Правилото ще позволява на съответните власти да не плащат социални помощи на новопристигнали работници от други държави членки за период от 4 години.

Това е ключово искане на британския премиер Дейвид Камерън, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Редица други страни от ЕС обаче виждат в него риск от нарушаване на правата на собствените им граждани.

"Ние не сме мигранти във Великобритания. Можем да кандидатстваме за работа навсякъде в ЕС", заяви унгарският премиер Виктор Орбан след срещата си неотдавна с Камерън. Британският премиер ще обсъди предложението с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер утре в Брюксел.

Именно ЕК има право да инициира приемането на съответното законодателство. Ако Камерън и Юнкер постигнат споразумение, предложението ще може да бъде одобрено от британския премиер на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в неделя в Лондон. Иначе вече има общо съгласие по по-голямата част от пакета, отбелязва Ройтерс.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 3486 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-02-02 16:47:48 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2205 прегледа
Свят: Плачат против расизма и дискриминацията, а самите те я прилагат най-безцеремонно и нагло.  Ето това е дискриминация и то не дори на расова, а на база на произход или месторождение, което е още по-нелепо. Новопристигналите хора от страни-членки на ЕС във Великобритания може да не получават социално подпомагане до четири години, дори ако работят легално на Острова. Това предвижда текстът на споразу ... още
На: 2017-02-24 09:00:06 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1136 прегледа
Новини: Австрийското правителство тази седмица одобри нови правила за трудовия си пазар, които ще ограничат постоянните трудови мигранти от други страни в ЕС, вчастност от Източна Европа, сподели сайтът EurActiv. С новите промени се ще окуражи наемането на служители, които вече отдавна живеят в страната, включително и от други страни от ЕС. Тази мярка предвижда да се облекчи бизнеса, който е създал нови ... още
На: 2016-09-18 13:07:44 преди: 2 години / 3 гласа / 12 точки / 2 коментара / 140946 прегледа
Гласът на народа: Открих тази снимка на профила на мой познат. Веднага се съгласих, че изложеното в нея е повече от всички брътвежи, речи и политически говорения за интеграция, толерантност и прочие. Ето така ще ги интегрираме! Искаш социални помощи - не крадеш, гледаш си деца, не правиш зулуми, не се биеш, не вдигаш шум, не тормозиш хората, намираш си някакво занимание, образоваш се, намираш си нормална работа. ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X