Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Елена Йончева избухна в НС за водата с урана! Посочи виновниците за ОПАСНИЯ СКАНДАЛ!

От трибуната на Народното събрание Елена Йончева поговори за фактите от скандала с високите нива на уран във водата. Страх и тревога тресат хората от Хасково. С месеци те са пили тази вода и разбират евентуално някога от едно писмо за наличието на уран в първа помпена станция.

Йончева уточни, че още в края на миналата година се е знаело, че такъв проблем има. Защо чак след 6 месеца е създадена комисията, която да каже, че водата не трябва да се ползва.

"Гражданите обаче питат от кога се знае за този проблем", каза Йончева.

Данни за отчетени завишени нива има още от 2015 година, че и от 2014. Министерството на околната среда и водите три години поред е констатирало завишения уран. Какви мерки обаче са предприели от здравното министерство и Изпълнителната агенция по околна среда, пита Йончева.

Тя обвини Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Петър Москов за тази неразбория. Те са тези, които са отговаряли за проблема.

Депутатите от ГЕРБ избухнаха, сред тях са и Павлова, и Василева. Те обаче не излязоха на трибуната, а изпратиха Дани Кирилов, който призова председателят на НС да не позволява внушения по време на изслушването на служебните министри, които трябва да покажат фактите.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-22 15:35:48 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 799 прегледа
Политика: Днес Елена Йончева беше на гости в БиТиВи, за да коментира различни теми, включително и тази с урана. Тя поговори и за думите си от вчера, че министри от ГЕРБ са знаели за замърсяването и не са направили нищо. В един момент Москов на пожар се включи по телефона, за да изрази позицията си. Той е готов да се изправи в съда срещу Елена Йончева заради изреченото от нея. "Това,че здравните органи и м ... още
На: 2017-04-21 15:39:13 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 7698 прегледа
Политика: Потвърди се твърдението на Елена Йончева, че Ивелина Василева и Петър Москов са били наясно през 2015 година за случващото се с водата в Хасково. Знаели са за проблема, но не са предприели нищичко. Първата констатация на замърсяването с уран на водата е от февруари 2015 година. През април 2016 е направено контролно замерване. След него също не са реагирали. На 4 април т.г. се установява натрупващ ... още
На: 2017-04-22 10:08:36 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1861 прегледа
Новини: "Здравният министър и министерството е направило всичко възможно, за да се справи с този проблем. Тази вода е над допустимите норми за здравето на човека. След като има стойности, вредни за нашето здраве, това означава, че не е годна за пиене." Така се изказа в ефира на bTV говорителят на БСП Елена Йончева. "Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Москов носят политическата отговорност и в това няма н ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X