Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Ердоган прогнозира: Наближава краят на ЕС

В интервю за телевизионния канал TRT World турският президент Реджеп Ердоган заяви, че вижда много знаци за близкия край на Европейския съюз. Той дори пожела този край да се случи възможно най-скоро, за да може Турция да начертае собствената си посока. 

"Годината е 1963, после 2018 – все още ни бавят. Няма такава жестокост. Страни, които в нито една област не могат да бъдат сравнявани с нас, са членове на ЕС. Изтъкват ни критериите от Копенхаген, ние сме ги изпълнили, но други, които изобщо не са се доближили до тях, сега са членове на ЕС.

В нашия процес повечето от страните не бяха членки, а аз присъствах на срещите на върха, говорил съм с френския президент Ширак, с германския канцлер Шрьодер. А когато на власт дойдоха Саркози и Меркел, лидерските срещи бяха премахнати. Отворихме и затворихме много глави, но не ни дадоха шанс да продължим и процесът спря. Тогава за какво говорим, какви преговори, кой да преговаря?“, каза Ердоган в ефир.

Според него по отношение на Турция няма никакви индикации, че вратата на ЕС е отворена, а се предлагат някакви по-специални условия. По време на последната сесия на ООН в Ню Йорк той е разговарял с редица европейски лидери и настоял да спрат взаимно да се уморяват.

"Ако ще ни приемате, приемете ни, ако не, кажете ни да вървим по пътя си и вие продължавайте по своя. Но те нямат умора. И на Меркел казах същото. Но те не смеят да кажат в прав текст, че не ни искат. А ние можем да предложим на ЕС много полезни неща“, посочи турският лидер.

Запитан може ли Турция да защити цялостта на ЕС, той заяви, че никога Анкара не си е поставяла за цел разкъсването на съюза. "Колкото е по-силен ЕС, толкова и ние бихме били по-силни. Ние можем да допринесем твърде много, ЕС също може за страната ни. Ако се ползва тази логика, медиите ще публикуват чудесни заглавия. Ние обаче сме длъжни да приемем решението на нашите 81 милиона жители“, намекна президентът за възможен референдум по въпроса за членството в ЕС.

Според него народът му трябва да свиква с референдумите, тъй като има европейски държави, в които допитвания се провеждат по 2-3 пъти годишно, а новата система на управлението му предвиждала и това./Блиц

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 500 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-03-05 21:16:10 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1021 прегледа
Новини:  Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се показа вече открито на целия свят като един жесток авторитарен лидер, който е готов на всичко за да задържи властта и за тази цел буквално воюва с етническите малцинства и нарушава на свободата на словото. И точно това е слабо място на Ердоган, неспособността му да приема каквато и да е критика.  Доказателство за това е огромния брой случаи на заведени ... още
На: 2016-07-16 19:43:39 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 732 прегледа
Новини: Това е мнението на турския президент Реджеп Ердоган. Неговото обвинение е лично срещу проповедник на име Гюлен, който е давал нареждания от американска територия и по-точно Пенсилвания. В момента Ердоган стои зад народа си, който го защитава и това е причината все още да е на турска територия. Според него определена група хора са получили заповеди директно от Пенсилвания, именно те стоят зад опи ... още
На: 2016-07-19 17:41:07 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 4390 прегледа
Наука: Тази страшна прогноза даде българският учен Кирил Чуканов, който работи в САЩ от години. Ученият публикува научна статия с теорията си, въз основа на която класическия индустриален ред ще се преобрази в модерна цивилизация в периода 2010-2022. Към 2056 година ще започне унищожението и на модерната цивилизация, което ще достигне своя пик през 2068, когато можем да очакваме и края на света, поне та ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X