Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Любопитно Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Бизнес Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Лайфстайл

Етичният кодекс на индианците, от който може да научим много! Всеки ще намери по някоя истина!

Попаднах на това нещо в интернет, твърди се, че това представлява философията на истинските северноамериканци, индианците. Не знам дали е така наистина, но ми хареса много, определено много мъдър текст и реших да го преведа, за да може и вие да го прочетете и да си вземете нещо за себе си. 

1. Когато слънцето изгрее, моли се. Прави го често. Великият дух ще те чуе, само ако говориш.

2. Приемай хората, които са кривнали от правия път. Гневът, невежеството, заблудата, алчността и ревността идват от изгубена душа. Молете се да им се даде божествено напътствие.

3. Търсете себе си сами. Не позволявайте на другите да създадат пътя ви на живот. Това е ваш собствен път и само ваш. Хората могат да ходят по пътеката с вас, но никой не може да направи ходенето вместо вас.

4. Разширете гостоприемството си към гостите в къщата си. Дайте им храна, най-доброто, което имате. Уважавайте ги и ги почитайте.

5. Не вземайте от другите, независимо дали са човек, природа, общност или култура. Ако не е дадено или спечелено, не трябва да го вземате.

6. Давайте уважение, когато е нужно – независимо дали на човек, или на растение.

7. Обърнете внимание на думите, желанията и мислите на другия.Внимавайте с езика в разговорите, без подигравки или грубост. Нека другите да се изразяват така, както е естествено за тях.

8. Бъдете наясно с начина, по който говорите на другите. Каквото негативно изпратите на този свят, ще се върне десетократно на вас.

9. Всички правим грешки, прощаването на тези грешки е важното.

10. Когато мислиш негативно, умът, духът и тялото се разболяват. Опитвайте да се оптимисти за всичко в живота.

11. Природата е една част от нашето съществуване, не е за превземане и разрушаване. Приемете я като част от семейството си на този свят.

12. Нашето бъдеще лежи върху нашите деца. Насаждайте в сърцата им мъдрост и любов. Учете ги на уроци от живота. Когато пораснат, дайте им пространство да се развият.

13. Не наранявай чуждите сърца.

14. Болката е отрова и винаги ще се върне обратно, ако я причиниш.

15. Позволи на себе си да се посветиш на истината. Честността е тест за волята на човек във вселената.

16. Балансирай ума, тялото, духа, физическото и психическото. Това е всичко, което ви трябва, за да сте здрави, чисти и силни. Упражнявайте тялото си, за да подсилите и ума. Позволи на духа си да разцъфне, за да се справиш с емоционалните неволи.

17. Взимай решения, които осъзнаваш за себе си, когато се държиш с хората и реагираш на техните действия. Позволи на себе си да бъдеш отговорен за своите деяния.

18. Позволете на другите правото на собствена лична неприкосновеност и индивидуално пространство. Пазете ръцете си от чужди лични вещи. Особено предмети, които са с религиозна, свещена стойност. Това е грехота!

19. Бъдете верен на себе си. Не подхранвайте надежди и не помагайте на другите хора, преди да помогнете на себе си.

20. Дайте на другите уважението, от което се нуждаят, за да живеят с религиозните си убеждения. Не карайте другите да се обръщат към вашата идеология.

21. Дарявате част от финансовите си ресурси на други хора в нужда.Помагайте на тези, които са в отчайваща нужда.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 2357 прегледа
Публикувано на: 2017-06-10 17:11:39
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Етичният кодекс на индианците, от който може да научим много! Всеки ще намери по

Браво българи! Референдума е успешен и до 3 месеца се променя Изборния кодекс!
преди: 1 година / 3 гласа / 11 точки / 4 коментара / 53559 прегледа
Нека никога да не забравяме, че съединението прави силата! А, 3 месеца имат депутатите след минатия праг от 3 500 585 да впишат поисканата от народа промяна в Изборния кодекс. Не го ли сторят, старият законов текст става невалиден.  След като 3 500 585 избиратели са участвали в референдума и с “ДА” са отговорили повече от половината, това вече е закон, който не може да бъде променен о ... още

ДПС предлага изменения в Избирателния кодекс!
преди: 7 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1095 прегледа
ДПС ще направи предложение за значителна променя в Изборния кодекс. Това обяви в Плевен народният представител от Движението Велислава Кръстева. Тя има големи надежди, че тази промяна ще бъде приета положително в новия парламент. Пред медии, тя се изказа  и по темата за оставката на нейния Камен Костадинов. "Ние от ДПС искаме да дадем един много ясен знак за необходимостта от законодателна промян ... още

Кристалина прави сечено на Бокова, и тя ще се бори за шеф на ООН!!!
преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 909 прегледа
Кристалина Георгиева планира да се включи в надпреварата за овакантяващия се пост на генерален секретар на ООН, пише брюкселският сайт „Юрактив. Според изданието тя вече е обсъждала въпроса с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както изисква етичният кодекс на еврокомисарите. От ЕК обаче отказват официален коментар за това. Изданието припомня, че е ред на Източна Европа да ... още

Китайски хороскоп - пътят към успеха
преди: 4 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 2779 прегледа
Китайския хороскоп е доста популярен между астролозите в източните и западните страни. Ако тръгнем от историческите факти, то тогава няма да бъде погрешно да кажем, че китайците са първите, които са предсказвали бъдещето на хората. Също така е известен фактът, че китайския лунен календар е най-дългият хронологичен летопис на разположение днес, датира от 2637 г. пр. Хр. Китайския лунен календар е ... още

Любов за цял живот
преди: 4 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 4521 прегледа
Животът е ценен и любовта е душата на живота. Ако направя сравнение, любовта е като морето и рибите, едното не може без другото. Животът не може да остави любовта да остане сама със себе си. Живот няма да има смисъл без любовта. Ако имаме само органи и само физическия живот, това не е достатъчно; всекидневния ни живот няма да бъде ценен. Светът без емоции живот без емоции, това всичко е празнина. ... още

Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgGdb игри
BgMdb Филми
AbvObiavi.com
Uni-Web.net
YouNotepad.com
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
Spodeli.eu
EN.Spodeli.eu
Uni-Ads.net
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0