Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Лайфстайл

Етичният кодекс на индианците, от който може да научим много! Всеки ще намери по някоя истина!

Попаднах на това нещо в интернет, твърди се, че това представлява философията на истинските северноамериканци, индианците. Не знам дали е така наистина, но ми хареса много, определено много мъдър текст и реших да го преведа, за да може и вие да го прочетете и да си вземете нещо за себе си. 

1. Когато слънцето изгрее, моли се. Прави го често. Великият дух ще те чуе, само ако говориш.

2. Приемай хората, които са кривнали от правия път. Гневът, невежеството, заблудата, алчността и ревността идват от изгубена душа. Молете се да им се даде божествено напътствие.

3. Търсете себе си сами. Не позволявайте на другите да създадат пътя ви на живот. Това е ваш собствен път и само ваш. Хората могат да ходят по пътеката с вас, но никой не може да направи ходенето вместо вас.

4. Разширете гостоприемството си към гостите в къщата си. Дайте им храна, най-доброто, което имате. Уважавайте ги и ги почитайте.

5. Не вземайте от другите, независимо дали са човек, природа, общност или култура. Ако не е дадено или спечелено, не трябва да го вземате.

6. Давайте уважение, когато е нужно – независимо дали на човек, или на растение.

7. Обърнете внимание на думите, желанията и мислите на другия.Внимавайте с езика в разговорите, без подигравки или грубост. Нека другите да се изразяват така, както е естествено за тях.

8. Бъдете наясно с начина, по който говорите на другите. Каквото негативно изпратите на този свят, ще се върне десетократно на вас.

9. Всички правим грешки, прощаването на тези грешки е важното.

10. Когато мислиш негативно, умът, духът и тялото се разболяват. Опитвайте да се оптимисти за всичко в живота.

11. Природата е една част от нашето съществуване, не е за превземане и разрушаване. Приемете я като част от семейството си на този свят.

12. Нашето бъдеще лежи върху нашите деца. Насаждайте в сърцата им мъдрост и любов. Учете ги на уроци от живота. Когато пораснат, дайте им пространство да се развият.

13. Не наранявай чуждите сърца.

14. Болката е отрова и винаги ще се върне обратно, ако я причиниш.

15. Позволи на себе си да се посветиш на истината. Честността е тест за волята на човек във вселената.

16. Балансирай ума, тялото, духа, физическото и психическото. Това е всичко, което ви трябва, за да сте здрави, чисти и силни. Упражнявайте тялото си, за да подсилите и ума. Позволи на духа си да разцъфне, за да се справиш с емоционалните неволи.

17. Взимай решения, които осъзнаваш за себе си, когато се държиш с хората и реагираш на техните действия. Позволи на себе си да бъдеш отговорен за своите деяния.

18. Позволете на другите правото на собствена лична неприкосновеност и индивидуално пространство. Пазете ръцете си от чужди лични вещи. Особено предмети, които са с религиозна, свещена стойност. Това е грехота!

19. Бъдете верен на себе си. Не подхранвайте надежди и не помагайте на другите хора, преди да помогнете на себе си.

20. Дайте на другите уважението, от което се нуждаят, за да живеят с религиозните си убеждения. Не карайте другите да се обръщат към вашата идеология.

21. Дарявате част от финансовите си ресурси на други хора в нужда.Помагайте на тези, които са в отчайваща нужда.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 2379 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-11-07 13:33:02 преди: 1 година / 3 гласа / 11 точки / 4 коментара / 53583 прегледа
Новини: Нека никога да не забравяме, че съединението прави силата! А, 3 месеца имат депутатите след минатия праг от 3 500 585 да впишат поисканата от народа промяна в Изборния кодекс. Не го ли сторят, старият законов текст става невалиден.  След като 3 500 585 избиратели са участвали в референдума и с “ДА” са отговорили повече от половината, това вече е закон, който не може да бъде променен о ... още
На: 2017-04-23 10:46:26 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1110 прегледа
Новини: ДПС ще направи предложение за значителна променя в Изборния кодекс. Това обяви в Плевен народният представител от Движението Велислава Кръстева. Тя има големи надежди, че тази промяна ще бъде приета положително в новия парламент. Пред медии, тя се изказа  и по темата за оставката на нейния Камен Костадинов. "Ние от ДПС искаме да дадем един много ясен знак за необходимостта от законодателна промян ... още
На: 2015-11-03 12:23:50 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 925 прегледа
Политика: Кристалина Георгиева планира да се включи в надпреварата за овакантяващия се пост на генерален секретар на ООН, пише брюкселският сайт „Юрактив. Според изданието тя вече е обсъждала въпроса с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както изисква етичният кодекс на еврокомисарите. От ЕК обаче отказват официален коментар за това. Изданието припомня, че е ред на Източна Европа да ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X