Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Ето това е мръсната тайна за еврото, която нашите политици и ЕС не искат да знаете!

Изпадам в екстаз, когато нашето правителство почне да говори едни нелепи простотии за това как еврото ще ни сложи на масата за взимане на големи европейски решения, как ще ни направи част от западната цивилизация и други подобни глупости.

Нека да адресираме някои малко по-„идеини“ аргументи за влизане в Еврозоната, за да сложим край един път за винаги на тази измислена кампания, която е в УЩЪРБ на България! Защото няма партия, на която да разчитаме, няма политици, които да отстояват интереса ни! ВСИЧКО Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!

1. Еврозоната няма да доведе до икономически ръст. Статистиката показва, че той спада спрямо този от предишните десетилетия. Данни на ЕЦБ показват средният ръст за Еврозоната е бил 3,4% през 70-те години на 20-ти век и е спаднал до 1,1% между 2001 и 2009 година. Подобен спад не е наблюдаван другаде в същия период, освен при наличие на война или революция.

2. Банковата система ще стане по-стабилна? Ами да разгледаме имаше ли разлика между фалита на КТБ в България извън еврозоната и фалитите на банки в Латвия и Италия под носа на Европейската Централна Банка? Да, може би надзорът на Европа е по-добър от този на БНБ, но това не може да компенсира проблемите на единната валута. Освен това стана ясно, че ние можем да влезем в банковия съюз, преди да приемем еврото и дори без да го приемаме.

3. Наистина ли Еврозоната ще ни направи по-влиятелни и ще подобри животът ни? С това обещание влязохме в ЕС преди известно време? Какво се случи от тогава насам? Проблемите със съдебната система и медийната среда не са се променили към по-добре или дори са се влошили. Европа толерираше корупцията и използва фондовете, за да си купи влияние. Вземахме парите, мълчахме си.

Много страни от нашия регион имат силни позиции в разред с ЕС, имат влияние, водят до някакви промени или поне се опитват. Ние сме просто един сателит на Брюксел и Берлин. Ние си траем, те ни дават някакви пари, които да окрадат Бойко и компания. Ние сме все още бедни, нашите политици по-богати в Брюксел с един сигурен опонент по-малко.

Истината, или по-скоро мръсната тайна на еврото, е просто, че няма аргументи в защита на еврото – или ако ги има, то те са слаби и емоционални призиви. Някак си смешно е да говорим за икономика, валута, фискална политика и да го смесваме с някакви емоционални европейски ценности и цивилизационни натъртвания. Не се поддавайте на натиска, хора!

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 4031 прочита
Линк:
№ 1 Добавен от гост: въпрос На: 2018-05-15 15:25:55 Хaресва ми
guest-coment-2642
Европейската централна банка частна ли е?
Българската централна банка чия собственост е?
Ако Ви стиска отговорете на въпросите ми.
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-04-27 16:10:14 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2530 прегледа
Общество: Spodeli.eu започва информационна кампания, която да разясни на читателите защо е откровена грешка да влизаме в Еврозоната и да приемаме еврото. Днес ще започнем с основната причина нашите политици да искат еврото, а именно, че Еврозоната стимулира опасната и безотговорна фискална политика. Споделената валута ще отнеме и малкото останала дисциплина у нас – и то завинаги. Еврозоната ще пред ... още
На: 2018-05-17 16:41:52 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 508 прегледа
Общество: Продължаваме нашата кампания, която цели да информира хората за бруталните негативи, които ще ни донесат политиците, ако приемем еврото и влезем в Еврозоната. В дъното на статията ще сложа линкове към предишните ни статии. Днес искам да ви представя един доклад, изготвен от Георги Вулджев и ЕКИП в отговор на позицията на Института за Пазарна Икономика, който от върл противник на еврото веднъж се ... още
На: 2018-05-03 15:31:41 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1073 прегледа
Политика: Забелязвам една теория у политиците и анализаторите, които ги подкрепят за приемането на еврото, че то едва ли не е панацея, която ще оправи България. Ами не, ние нямаме нужда от еврото, а от по-добра икономическа политика. Влизайки в Еврозоната ние ще се сбогуваме с усмирителната риза, която валутния борд слага на нашите крадливи политици. И не, от това няма да спечелят гражданите и бизнеса. Пе ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X