Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Общество

Еволюцията на музиката през годините

Всеки човек има определен стил музика, която обича да слуша в свободното време. Без значение дали четете тази статия, защото сте музикант или просто обичате да релаксирате в компанията на любимата си музика сега ще разясним някои тънкости около нея и нейното развитие.

Музиката е вид изкуство, вълшебство, което претворява вълнуващи звуци, образи, чрез богато многообразие на чувства, мисли, настроения, преживявания и душевни състояние. Чрез музиката човек може да опише неговото вътрешно чувство, да изрази неговият копнеж или желания.

В музиката образите са изградени на база звуци и всичко в стила е организирано по различен начин. Важни моменти, за създаване на музиката са нейните градивни частици, а те се коренят в ритъм, интонация, тембър, динамика, мелодия, темпо, хармония, лад, метриум, аранжимент и оркестрация. Това са и изразните средства на дадената музикална творба. За да бъде фиксирана мелодията са нужни ноти, както и поредица от други знаци и форми.

Звукозаписните инструменти също са многообразни. В зависимост от изпълнението музиката, тя може да е вокална или инструментална; дели се на едногласна или многогласна и т.н. През годините на своята еволюция музиката се обособява в множество типове, видове, родове, жанрове. Така например съществува музикален фолклор, народна музика, професионална и класическа музика, симфонична музика, забавна, програмна музика, камерна музика.Наред с изброените сред най-популярни стилове са: поп музика, рок музика, опера, мюзикъл, симфония, соната, марш, танц, сюита и други.

При всеки отделен вид и жанр музика има характерни музикални форми. Без значение от типа, вида и формата музика, чертите и особеностите си взаимодействат и ни завладяват със своята вълшебна сила.

Днес музиката се разпространява във всички форми по концерти и музикални спектакли, чрез разнообразни технически методи за комуникация. Към методите и техниките се отнасят телевизия, радио, видеозаписи и студио записи. Наред с всичко споменато музиката често е част от поезия, танц, а това я прави частица от театъра, киното и т.н.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 коментара | 1064 прегледа
Публикувано на: 2017-06-22 00:04:49
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Еволюцията на музиката през годините
На: 2017-07-20 10:25:20 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 891 прегледа
Турция обяви новата училищна програма, в която теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин няма да се споменава до университетското ниво на учениците. "Теорията за еволюцията е над нивото на учениците и не е пряко свързана с училищната програма така, че няма да бъде част от нея", заявява на пресконференция министърът на образованието Исмет Йълмаз. Председателят на синдиката на работещите в образовани ... още
На: 2017-07-10 18:39:28 преди: 8 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1410 прегледа
За всички фенове на метал музиката и за тези, които си падат любознайковци, малко разяснения по отношение на този стил. Тук вече навлизаме в дълбоките води, където музиката не е просто музика, а стил изразен по силен, необясним за много хора начин. Всеки почитател на метал музика, знае, че това е страст, самоотверженост. За всеки обикновен човек метала е само силно кънтене на струни, акомпанимент ... още
На: 2013-03-17 18:31:19 преди: 5 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2331 прегледа
Много прилича на всеки друг език, езикът на музиката е форма на комуникация. Той може да създаде емоционална реакция и всеки момент слушателят да мисли. Въпреки това, езика на музиката не може да представи конкретни предмети или идеи, както съществителни, глаголи и прилагателни, които се използват в другите езици. Смисъла на музиката зависи от създателя или слушателя, защото музикалния език е аб ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X