Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Общество

Еволюцията на музиката през годините

Всеки човек има определен стил музика, която обича да слуша в свободното време. Без значение дали четете тази статия, защото сте музикант или просто обичате да релаксирате в компанията на любимата си музика сега ще разясним някои тънкости около нея и нейното развитие.

Музиката е вид изкуство, вълшебство, което претворява вълнуващи звуци, образи, чрез богато многообразие на чувства, мисли, настроения, преживявания и душевни състояние. Чрез музиката човек може да опише неговото вътрешно чувство, да изрази неговият копнеж или желания.

В музиката образите са изградени на база звуци и всичко в стила е организирано по различен начин. Важни моменти, за създаване на музиката са нейните градивни частици, а те се коренят в ритъм, интонация, тембър, динамика, мелодия, темпо, хармония, лад, метриум, аранжимент и оркестрация. Това са и изразните средства на дадената музикална творба. За да бъде фиксирана мелодията са нужни ноти, както и поредица от други знаци и форми.

Звукозаписните инструменти също са многообразни. В зависимост от изпълнението музиката, тя може да е вокална или инструментална; дели се на едногласна или многогласна и т.н. През годините на своята еволюция музиката се обособява в множество типове, видове, родове, жанрове. Така например съществува музикален фолклор, народна музика, професионална и класическа музика, симфонична музика, забавна, програмна музика, камерна музика.Наред с изброените сред най-популярни стилове са: поп музика, рок музика, опера, мюзикъл, симфония, соната, марш, танц, сюита и други.

При всеки отделен вид и жанр музика има характерни музикални форми. Без значение от типа, вида и формата музика, чертите и особеностите си взаимодействат и ни завладяват със своята вълшебна сила.

Днес музиката се разпространява във всички форми по концерти и музикални спектакли, чрез разнообразни технически методи за комуникация. Към методите и техниките се отнасят телевизия, радио, видеозаписи и студио записи. Наред с всичко споменато музиката често е част от поезия, танц, а това я прави частица от театъра, киното и т.н.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-07-20 10:25:20 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 897 прегледа
Новини: Турция обяви новата училищна програма, в която теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин няма да се споменава до университетското ниво на учениците. "Теорията за еволюцията е над нивото на учениците и не е пряко свързана с училищната програма така, че няма да бъде част от нея", заявява на пресконференция министърът на образованието Исмет Йълмаз. Председателят на синдиката на работещите в образовани ... още
На: 2017-07-10 18:39:28 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1439 прегледа
Общество: За всички фенове на метал музиката и за тези, които си падат любознайковци, малко разяснения по отношение на този стил. Тук вече навлизаме в дълбоките води, където музиката не е просто музика, а стил изразен по силен, необясним за много хора начин. Всеки почитател на метал музика, знае, че това е страст, самоотверженост. За всеки обикновен човек метала е само силно кънтене на струни, акомпанимент ... още
На: 2013-03-17 18:31:19 преди: 5 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2344 прегледа
Забавно: Много прилича на всеки друг език, езикът на музиката е форма на комуникация. Той може да създаде емоционална реакция и всеки момент слушателят да мисли. Въпреки това, езика на музиката не може да представи конкретни предмети или идеи, както съществителни, глаголи и прилагателни, които се използват в другите езици. Смисъла на музиката зависи от създателя или слушателя, защото музикалния език е аб ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X