Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Забавно

Езика на музиката - Какво е музиката за вас?

Много прилича на всеки друг език, езикът на музиката е форма на комуникация. Той може да създаде емоционална реакция и всеки момент слушателят да мисли. Въпреки това, езика на музиката не може да представи конкретни предмети или идеи, както съществителни, глаголи и прилагателни, които се използват в другите езици.

Смисъла на музиката зависи от създателя или слушателя, защото музикалния език е абстрактен. Колко пъти сте слушали музика и се чудите какъв е дълбокия смисъл? Композитора или писателя могат да споделят какво представлява или оставят всяка емоция напълно да се разбере от слушателя. Може да бъде и лошо и добро, това което ще почувствате.
Като цяло, музиката е силно ефективен език, и ни дава дълбоки чувство и емоция. Смисълът е изцяло за нас и нашия опит. Разбирането на езика на музиката може да бъде смущаващ на пръв поглед, но е същото като това да научите родния си говорим език. Има поредица от знаци и символи в музиката, които музикантите четат и превеждат чрез своя инструмент или глас. Тези знаци и символи са категоризирани в две основни области: даване на основен тон (настройване) и ритъм. Ритъмът ни казва колко дълго да държим нотата и даването на основният тон ни казва какво е нотата.

Има и този момент в който, ние до такава степен започваме да усещаме музиката, че наистина разбираме какво се случва. Примерно една тъжна мелодия на пиано, едва ли показва, колко щастлив е бил композитора или споделената му любов. Ако съдя по себе си, и музиката която слушам, бих могла да кажа, че разбирам и усещам това което минава през мен и сетивата ми. Случвало се е да плача, тъй като съм усетила, една странна душевна болка и тъга, и започвам да съпоставям нещата от личният си живот. Да, не мога да знам историята на твореца на мелодията, но е твърде вероятно да е като моята такава.
Ако говорим от техническа гледна точка, да, може да разберем музиката и като разчитаме ноти или разбираме, коя какво означава, но по-важният момент е когато всичко се почувства със сърце и душа, тогава човешката емоция е най-силна.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 2360 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-03-14 16:51:00 преди: 5 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2829 прегледа
Здраве: Музикалните звуци стимулират човек. Ако сте от тези, които обичат всякакъв жанр музика, тогава със сигурност сте слушали страшно много музиканти и композитори. Много от тях са творците, които са създали песнен или музика, които са ви докоснали. Един от най-харесваните музикални инструменти е пианото. Мелодията, която се възпроизвежда от този инструмент е просто хипнотизираща и релаксираща. Пиано ... още
На: 2013-04-01 04:07:20 преди: 5 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2383 прегледа
Забавно: Музиката е нещо великолепно и необятно, тя действа върху всички живи същества на планетата. Растенията се развиват по-бързо и по-цветно, когато се намират в дом, в който музиката заема важно място и се слуша всеки ден. Музиката оказва влияние и върху децата, като най-точно би могло да се каже, че има пряка връзка между детето и музиката. Ето едни от най-важните фактори оттази взаимозависимост межд ... още
На: 2017-07-10 18:39:28 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1468 прегледа
Общество: За всички фенове на метал музиката и за тези, които си падат любознайковци, малко разяснения по отношение на този стил. Тук вече навлизаме в дълбоките води, където музиката не е просто музика, а стил изразен по силен, необясним за много хора начин. Всеки почитател на метал музика, знае, че това е страст, самоотверженост. За всеки обикновен човек метала е само силно кънтене на струни, акомпанимент ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X