Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Финансовото министерство пусна за обсъждане нови закони за УПФ! Вижте промените за пенсиите!

Днес започнаха да се разпространяват новите промени, които се отнасят основно до частните универсални пенсионни фондове (УПФ). Иначе казано, фондовете, в които се осигуряваме за втора пенсия. Промените целят по-лесно получаване на втората пенсия, тъй като ще можем да придобиваме правото на пенсия за старост от УПФ когато навършим необходимата възраст за получаване на пенсия от държавата, или дори година преди това.

В момента изискването е да се изпълни не само възрастта, но и стажа за държавна пенсия. Промените в Кодекса за социално осигуряване, които са пуснати за обществено обсъждане, трябва да коригират това и някои други неща. За да можем да вземем пенсията до една година преди навършването на години, натрупаната сума по нашата партида да позволяват отпускане на пенсия в размер не по-малък от този на минималната пенсия за възраст и стаж от държавата.

При трайно намаляване на работоспособността над 89,99%, хората ще могат да получат натрупаните средства еднократно или разсрочено. В момента на тези хора се позволява еднократно плащане на до 50% от средствата, а другото се разсрочва през годините.

Други промени са премахването на таксата за прехвърляне на средствата от един пенсионен фонд в друг. Таксата за даване на извлечение за средствата по партидата повече от един път на година също ще падне.

Въвеждате се мерки, които да облекчат прехвърлянето на хората от един фонд в друг фонд. Вече ще можем да сменяме фонда още на първата година след като сме си го избрали или ни е бил служебно разпределен при започване на първа работа. В момента този срок е две години преди да можем да сменим първия си частен фонд. След тази промяна, ще можем да го сменяме веднъж в годината.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 4336 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-04-08 13:14:23 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2043 прегледа
Държавният глава Румен Радев е пожелал от Централната избирателна комисия пълни справки за гласуването в чужбина от 2009 г. насам. Това той е направил с писмо от главния секретар на президентството Димитър Стоянов до председателката на ЦИК Ивилина Алексиева, пише в. „24 часа“. Комисията трябва да даде справки както за общия брой гласували, така и за бройката по отделните държави. Иска ... още
На: 2017-04-25 15:17:48 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2079 прегледа
Новите управляващи в лицето на ГЕРБ и Обединените патриоти стигнаха до консенсус кой да влезе в новия кабинет. Няма да се изненадате като видите добре познати стари лица седнали на почетно място. Например, Лиляна Павлова остава да води регионалното ведомство, а Вежди Рашидов културното министерство. Томислав Дончев ще ни води през дебрите на европейската политика, а Николина Ангелкова министър н ... още
На: 2017-01-16 14:41:57 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2804 прегледа
Нови промени готвят в Наредбата за документите и реда за съставянето им при ПТП. Промените са заради текстове от Закона за движение по пътищата, които трябва да влязат в сила от 21 януари 2017. Ако в ПТП-то между участниците има съгласие относно обстоятелствата, те може да попълнят нов протокол. Това ще се касае, ако щетите са само материални. Тоест, един вид като съгласие. Ако има съмнение, че ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X