Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Новини

Финландия се готви за война с Русия

На фона на изострените отношения между Русия и Финландия, властите на скандинавската държава се готвят да се противопоставят на «руската агресия» и активно модернизират система с подземни бункери и тунели, пише изданието The Wall Street Journal.

Журналистите на списанието твърдят, че под Хелзинки има подземна система от тунели и бункери с дължина 200 км, която може да бъде преоборудвана в убежища и командни пунктове само за дни при евентуална «война».

«Ние сме си извлекли урок от Втората световна война и именно затова създадохме система от тунели. Ние сме я предвидили да може да се живее даже и след силни бомбардировки», цитира вестника министърът на отбраната на Финландия.

Изданието отбелязва, че в «подземния град» може да се събере цялото население на финската столица, което е повече от 600 000 души.

Основните елементи на отбранителната инфраструктура вече е била изпитана през есента.

Финландия също изразява своята обезпокоенност по отношение на предстоящите руско-белоруски военни учения «Запад-2017», които ще се проведат през септември 2017 година.

«Нас не ни интересува, какво ще се случи на тези учения. Ние се интересуваме повече от това, което ще се случи после и ние сме длъжни да сме уверени, че войската ще си отиде след назначените занятия», заявява военния експерт Ярно Лимнел.

Малко преди това западните политици и шефът на НАТО Йенс Столтенберг заявиха, че тези учения са подготовка за война и поискаха от Русия да гарантира максимална откритост на маневрите.

Министерството на отбраната на РФ не веднъж заявява, че ученията не представляват опасност и на тях са поканени чужди наблюдатели.

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1880 прегледа
Публикувано на: 2017-07-17 09:20:16
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Финландия се готви за война с Русия
На: 2016-02-14 13:51:19 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 745 прегледа
 Според Саули Ниинисте прехвърляне на притока от мигранти през Русия е възможен ако Турция спре преминаването на мигрантите през нейна територия за ЕС.  - Когато Турция бъде затворена или преминаващия през нея поток бъде поставен под контрол тази неконтролируема вълна от хора ще се премести на друго място. В този смисъл Русия може да стане втора Турция - Заяви Ниинисте на конференция по сигурнос ... още
На: 2015-09-19 15:09:06 преди: 2 години / 5 гласа / 17 точки / 0 коментара / 6624 прегледа
Министерството на отбраната на САЩ се готви да преразгледа плановете си за действие при конлифт с Русия. Ще има колективни бойни действия както с НАТО, така и самостоятелни атаки на Америка. Очаква се бойното поле да се разположи на територията на прибалтическите страни. САЩ се притеснява, че Русия ще превземе териториите, които и принадлежат - Латвия, Литва и Естония. САЩ планира да увеличи влиян ... още
На: 2016-02-15 23:41:13 преди: 2 години / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 1603 прегледа
 Учението за "защита срещу руската агресия" ще се проведе 9-22 май в Финландия. Тази пролет Военновъздушните сили на САЩ ще отправят на учение във Финландия шест изтребителя F-15. Самолети ще се отправят от военната база в Орегон. Ученията от 9 до 22 май ще се проведе по искане на американската страна в рамките на програмата Operation Atlantic Resolve която се провеждат САЩ за "защита срещу рускат ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X