Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Финландия се готви за война с Русия

На фона на изострените отношения между Русия и Финландия, властите на скандинавската държава се готвят да се противопоставят на «руската агресия» и активно модернизират система с подземни бункери и тунели, пише изданието The Wall Street Journal.

Журналистите на списанието твърдят, че под Хелзинки има подземна система от тунели и бункери с дължина 200 км, която може да бъде преоборудвана в убежища и командни пунктове само за дни при евентуална «война».

«Ние сме си извлекли урок от Втората световна война и именно затова създадохме система от тунели. Ние сме я предвидили да може да се живее даже и след силни бомбардировки», цитира вестника министърът на отбраната на Финландия.

Изданието отбелязва, че в «подземния град» може да се събере цялото население на финската столица, което е повече от 600 000 души.

Основните елементи на отбранителната инфраструктура вече е била изпитана през есента.

Финландия също изразява своята обезпокоенност по отношение на предстоящите руско-белоруски военни учения «Запад-2017», които ще се проведат през септември 2017 година.

«Нас не ни интересува, какво ще се случи на тези учения. Ние се интересуваме повече от това, което ще се случи после и ние сме длъжни да сме уверени, че войската ще си отиде след назначените занятия», заявява военния експерт Ярно Лимнел.

Малко преди това западните политици и шефът на НАТО Йенс Столтенберг заявиха, че тези учения са подготовка за война и поискаха от Русия да гарантира максимална откритост на маневрите.

Министерството на отбраната на РФ не веднъж заявява, че ученията не представляват опасност и на тях са поканени чужди наблюдатели.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-02-14 13:51:19 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 747 прегледа
Новини:  Според Саули Ниинисте прехвърляне на притока от мигранти през Русия е възможен ако Турция спре преминаването на мигрантите през нейна територия за ЕС.  - Когато Турция бъде затворена или преминаващия през нея поток бъде поставен под контрол тази неконтролируема вълна от хора ще се премести на друго място. В този смисъл Русия може да стане втора Турция - Заяви Ниинисте на конференция по сигурнос ... още
На: 2015-09-19 15:09:06 преди: 2 години / 5 гласа / 17 точки / 0 коментара / 6625 прегледа
Геополитика: Министерството на отбраната на САЩ се готви да преразгледа плановете си за действие при конлифт с Русия. Ще има колективни бойни действия както с НАТО, така и самостоятелни атаки на Америка. Очаква се бойното поле да се разположи на територията на прибалтическите страни. САЩ се притеснява, че Русия ще превземе териториите, които и принадлежат - Латвия, Литва и Естония. САЩ планира да увеличи влиян ... още
На: 2016-02-15 23:41:13 преди: 2 години / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 1607 прегледа
Новини:  Учението за "защита срещу руската агресия" ще се проведе 9-22 май в Финландия. Тази пролет Военновъздушните сили на САЩ ще отправят на учение във Финландия шест изтребителя F-15. Самолети ще се отправят от военната база в Орегон. Ученията от 9 до 22 май ще се проведе по искане на американската страна в рамките на програмата Operation Atlantic Resolve която се провеждат САЩ за "защита срещу рускат ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X