Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Форин полиси: Злато и петрол - истинските причини за инвазията в Либия!!!

Държавният департамент на САЩ разсекрети над 3000 имейла на Хилъри Клинтън, които разкриват истинските причини за интервенцията в Либия, съобщи американското списание "Форин полиси", цитирано от RT. В писмата са описани огромните златни запаси на Кадафи, както и богатите нефтени находища на страната.

Освен това Вашингтон е било обезпокоен от идеите на либийския лидер за създаване на панафриканска валута, която ще може да се конкурира с долара в региона.

"Форин полиси" пише също, че историците - изследователи на войната на НАТО в Либия  от 2011 г. ще се натъкнат на някои наистина експлозивни потвърждения, които се съдържат в новите имейли: одобрение на бунтовническите военни престъпления, специални OPS обучители вътре Либия почти от началото на протестите, Ал Кайда, внедрена от САЩ в подкрепа на либийската опозиция и разбира се - други западни държави като Франция, които също се борят за достъп до либийския петрол.

Цитира се също съветникът на Клинтън Сидни Блументал, който предоставил строго поверителна информация с доказателства за военни престъпления, извършени от подкрепяните от НАТО бунтовници срещу режима на Кадафи.

Оказва се, че Клинтън е била информирана лично за престъпленията на своите възлюбени анти-Кадафи бойци много преди някои от тях да бъдат официално разкрити.

Източник: http://www.foreignpolicyjournal.com/2016/01/06/new-hillary-emails-reveal-true-motive-for-libya-intervention/

loading...
Рейтинг: 3.3 звезди | 3 гласа | 10 точки | 1 ком. | 1176 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-01-22 16:06:22 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 2754 прегледа
Новини: Група иманяри се разминаха насмалко от устата на разярена мечка. Те тръгнали из Родопите да търсят злато. Имали сведения, че могат да открият самородно злато. Двамата материалисти влезли в пещера с металотърсач. Познайте какво намерили там? Със сигурност не са успел да се докоснат до самородното злато. Посрещнала ги обаче ядосана мечка, която смята пещерата за своя територия. Добре, че са мечките ... още
На: 2016-09-29 07:41:12 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3362 прегледа
Новини: Либия е подала молба за помощ към Русия. Владимир Путин и министър на отбраната Сергей Шойгу са получили съобщения от главнокомандващия на Либия Халиф Йафторах да се намесят в борбата срещу терористите в страната, следвайки примера на Сирия. Това бе потвърдено от източник близък до Либийското посолство, че Либия е поискала от Русия започне доставка на оръжие и военно оборудване за провеждане на а ... още
На: 2015-12-11 18:45:40 преди: 2 години / 3 гласа / 11 точки / 0 коментара / 1743 прегледа
Геополитика: Най-накрая политическата власт в САЩ призна за организираната контрабанда на петрол през територията на Турция. Две официални лица на САЩ говориха за ролята на Турция в търговията на ДАЕШ с петрол. По-интересното е, че тези двамата до скоро подкрепяха позицията на отрицание на Анкара. Първото изказване е на Джон Кърби, говорител на щатския департамент на САЩ. Той призна, че Турция позволява на ДА ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X