Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Геополитика

Франция инвестира в 1000 километра соларни пътища! А България, кога?

Франция ще инсталира 1000 километра соларни клетки по пътищата си, за да опита да генерира възобновяемо електричество за 5 милиона граждани. Това обяви министърката на екологията и енергията.

За да се финансира толкова мащабен проект, правителството ще вдигне таксите върху газта. Така ще се съберат около 200-300 милиона евро. Ще се използват фотоволтаични клетки, които се инсталират по повърхността на пътя.

Те няма да водят до подхлъзване, ще се износват много трудно, ще издържат преминаването на множество коли с голяма маса. 1 километър соларен път е достатъчен за осветлението на град с 5 хиляди жители. А 4 мили захранват напълно едно домакинство, без отоплението.

Франция показва, че мисли за бъдещето на хората си! Има закони против изхвърлянето на храна от супермаркетите, изгониха Монсанто! Облекчават хората, ако сложат соларни панели или градини на покрива на новото си жилище. Това е много добра инвестиция!

Такива тънки панели могат да се сложат навсякъде – по пътища, магистрали, тротоари, велоалеи, игрища, паркинзи. Ако една модерна страна се покрие с такива, тя ще произвежда повече енергия от това, което има нужда. Много страни вече са тръгнали на там!

Соларните пътища са реалност в Холандия, както и отделни улици в Айдахо! Индия представи на света първото соларно летище, а Китай работи върху огромен соларен проект в пустинята Гоби.

Ако България инвестира в подобни зелени проекти, в близкото бъдеще ще бъде много по-малко зависими от нефт и от газ, въобще енергийно от други страни. Но явно управниците ни предпочитат да въртят далавери с газовите и нефтените компании, вместо да облекчат хората и да запазят природата!

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1580 прегледа
Публикувано на: 2016-02-01 17:52:20
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Франция инвестира в 1000 километра соларни пътища! А България, кога?
На: 2016-08-29 12:50:10 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 6903 прегледа
"Тойота" пуснаха в серийно производство водореден автомобил, който харчи до 15 лева за цели 1000 километра!  Седанът „Мирай“ на „Тойота“ е с изцяло водореден двигател и вместо газове, в атмосферата возилото отделя чиста вода. Разхода му изчислен в български лева за внишутелните 1000 километра пробег е не повече от 15 лева! Според японските инженери на автомобилния гигант, ... още
На: 2016-12-08 09:56:23 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2869 прегледа
Промените в закона за движение по пътищата, които ще влязат в сила след приемането им в пленарната зала, предвиждат ЖЕСТОКО увеличение на глобите за превишена скорост. Ако надвишите ограничението с повече от 50 километра в час, глобите са двойни – стават 1000 лева за МПС-та от обществения транспорт и при превозване на опасен товар. Ако е в населено място, шофьорът ще плаща 700 лева, ако е ... още
На: 2015-09-03 16:19:40 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1046 прегледа
Знаете ли, че само 1% от младите, които завършват като педагози, остават да работят в България. Заради масовата политика да се притиска учителското съсловие с мизерни условия на работа, в момента не достигат над 2000 учители и поне 1000 възпитатели на нашите деца. Властта иска да затъпи децата ни, да ги направи лесно контролируема маса. Ако не се инвестира в образованието на децата ни, много скор ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0