Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Дом и Градина

Фугите в банята - 4 причини да се погрижим за тях

За повечето хора, фугите в банята след приключване на строително-ремонтните дейности са нещо, което на практика няма почти никакъв смисъл. Според мнозинството от домакинствата, те имат само естетическо значение, ето защо обикновено са с цвета на плочките или в нюанс, който да подхожда.

Фугите са по-важни, отколкото предполагате

Фугите в банята са много по-важни, отколкото предполагате. Те имат хидроизолационно значение, което ще рече, че основната им задача е да не допускат проникване на влага под повърхността на плочките.

Обикновено, за да бъдат в добро състояние, те трябва да се подновяват на всеки няколко години. Това можете да направите сами или с помощта на опитен майстор, който да нанесе необходимия материал.

Най-често се използва фугин или специално хидроизолиращо лепило, което ще направи банята ви защитена в това отношение за следващите няколко години. Срок на годност на подобни покрития трудно може да се даде.

Това колко време ще издържи материалът, до голяма степен зависи от начина, по който е поставен, както и от методите и средствата, които използвате за да почиствате банята си.

Ако използвате по-твърда четка за почистване на банята или ако имате навика да търкате повече, това лесно може да доведе до протъркване и падане на защитния слой.

Ето и няколко проблема, които могат да възникнат ако не поддържате фугите в добро състояние:

1. Банята изсъхва по-бавно

Когато фугите в банята вече са се протъркали, това позволява на влагата да проникне в дълбочина.

Това може да създаде усещане за влага, дори и ако старателно подсушавате помещението след всяко ползване. Там, където влагата може да достигне, вие няма как да подсушите.

2. Може да се появи мухъл

Когато фугите не са в добро състояние, това може да бъде причина за поява на мухъл. Както вече казахме и по-рано, недобрата хидроизолация може да пропусне влагата в дълбочина.

Това няма да позволи на банята да изсъхва напълно преди следващото ползване. Резултатът ще е поява на мухъл, с който на свой ред ще търсим начин да се преборим.

3. Банята изглежда стара

Когато фугите в домашната баня се изтъркат, обикновено там започва да се натрупва мръсотия. Те бързо почерняват и създава т вид на нехигиеничност у дома.

Черните и мръсни фуги ще направят банята да изглежда стара и неподдържана, дори и ако е направено преди няколко години с най-скъпите и висококачествени материали. Добрият външен вид не рядко зависи и от добрата поддръжка.

4. В съседите може да протече

Най-голямата беда, която може да се случи е да протече във вашите съседи. Това може да ви въвлече в конфликти, спорове и главоболия, а ако хората са по-остри, това може да стигне и до съдебни спорове между вас.

Когато фугите са изтрити, това означава, че липсва хидроизолация. При липса на такава, водата може да проникне в дълбочина. Съответно, влагата рано или късно ще достигне до хората, които живеят под вас.

loading...
Рейтинг: 4.3 звезди | 3 гласа | 13 точки | 1 ком. | 188 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-08-02 13:54:30 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 445 прегледа
Свят: Леопард се е вмъкнал в хотел и изплашил семейство, което спяло в наетото от тях помещение. Животното изплашило до смърт семейство в град Наинитал в Северна Индия, след като се е вмъкнал в хотелската им стая. Сумит Ратхор и неговата съпруга Шивани се събудили от звук от счупено стъкло и с ужас установили, че леопард се разхожда в стаята около тях... Животното счупило прозорец, за да влезе, а миг ... още
На: 2015-09-25 16:05:33 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 3384 прегледа
Политика: „Българското правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци. За тези, които вече са тук, е редно да се погрижим, доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече - не". Това се казва в извънредно обръщение на Светия Синод на Българската православна църква, направено този следобед, по повод бежанската криза. От Синода подчертават, че изпитват състрад ... още
На: 2014-08-21 01:10:05 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2788 прегледа
Свят: Ако сте новодомци или сте решили да усъвремените вашата баня, доверете се на дизайн на баня от Keranova. Ако банята ви е с неголеми размери я декорирайте с минималистичен и опростен дизайн. Естетиката не е правопропорционална на големината. Тя има реалните шансове да се получи като по-уютното решение. В нея могат да се утилизират безкрайно много идеи, като например стените да се използват за шкаф ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X